Όχι στην ποινικοποίηση κοινωνικών χωρών και αγωνιστών (για τη δίκη μελών του Δικτύου και του Στεκιού Μεταναστών στις 9/11)

Κάτω τα χέρια από το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15

Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών χωρών και των αγωνιστών

Το “κράτος έκτακτης ανάγκης” που με τόσο ζήλο οικοδόμησαν, Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαροβενιζέλοι είναι εδώ και δηλώνει βροντερά παρών και δείχνει πως έχει “γερή μνήμη” όταν πρόκειται για τους αγωνιστές και το εργατικό κίνημα. Ενώ χαρίζονται χρέη σε εκατοντάδες μεγαλοκαρχαρίες, ενώ απαλλάσσονται από κάθε είδους κατηγορίες “ευυπόληπτοι επιχειρηματίες” και σύγχρονοι μαυραγορίτες, σέρνoνται στα δικαστήρια αγωνιστές με ανυπόστατες κατηγορίες. Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 τα μέλη του Στεκιού Μεταναστών και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Λ. Βουρεκάς, Ν. Γιαννόπουλος και Γ. Μανιάτης, δικάζονται για την κατάληψη του κτιρίου της οδού Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2009.

Το ερειπωμένο κτίριο της Τσαμαδού 15 ανήκει στο Δρομοκαΐτειο. Έως το 2005 στέγαζε ένα μπαρ το οποίο έκλεισε αφήνοντας πολλά χρέη. Με ανυπολόγιστες ώρες εργασίας αγωνιστές και κάτοικοι της περιοχής μετέτρεψαν το εγκαταλειμμένο ερείπιο της Τσαμαδού 15 σε ένα ζωντανό κοινωνικό χώρο. Ήρθαν μάλιστα και σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους στο Δρομοκαϊτιο και πρότειναν να λειτουργήσει ο χώρος ως καφενείο από τους ίδιους τους  αποασυλοποιούμενους ασθενείς θέλοντας να συμβάλουν έμπρακτα στην επανένταξη τους στην κοινωνία, αφού είναι αφημένοι στην μοίρα τους από το κράτος. Παρότι γιατροί και εργαζόμενοι συμφωνούσαν σε αυτή την κίνηση, το Δ.Σ του Δρομοκαϊτιου, παρότι δεν έβρισε κανέναν να νοικιάσει το κτίριο,  προχώρησε στην εκδικητική δικαστική ενέργεια. Όσο λιγότερο ενδιαφέρον επέδειξε για το ρημαγμένο κτίριο τόσο περισσότερο ζήλο επέδειξε ενάντια στην γενναία πρωτοβουλία να “αναστηθεί” ο χώρος και να επιτελέσει ένα κοινωνικό έργο.

Σήμερα το κτίριο της Τσαμαδού 15 έχει αναδειχτεί σε έναν Κοινωνικό Χώρο με πολύ σημαντική κοινωνική και αλληλέγγυα δράση γύρω από πολύ σημαντικά ζητήματα. Στο χώρο αυτό πραγματοποιούνται μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες από την ομάδα δασκάλων «τα Πίσω Θρανία», οργανώνονται συζητήσεις και κινηματικές διαδικασίες που αφορούν όχι μόνο τους κατοίκους των Εξαρχείων αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενους και αγωνιστές του κινήματος. Σε μόνιμη βάση στεγάζει τη συλλογική κουζίνα el-chef, το Παιδικό Στέκι, δεκάδες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Να απαλλαγούν από τις κατηγορίες και να αθωωθούν οι τρεις αγωνιστές! Στα πρόσωπα τους διώκονται οι αξίες της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας, οι μαχητικοί αγώνες των εργαζομένων και των κινημάτων της τελευταίας πενταετίας ενάντια στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Να παλέψουμε με την ενότητα των αγώνων μας να σπάσουμε την φίμωση και τρομοκράτηση κοινωνικών χώρων, κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων της τάξης μας και αγωνιστών ενάντια στον νεομνημονιακό αγριανθρωπισμό του ΣΥΡΙΖΑ και του αναδυόμενου κράτους έκτακτης ανάγκης.

Άμεση απαλλαγή κατηγοριών και αθώωση των τριών αγωνιστών

Κάτω τα χέρια από Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15

Κάτω το νεομνημονιακό κράτος έκτακτης ανάγκης

Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και των πολιτικών δικαιωμάτων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ