Έξω τα μνημόνια από την εκπαίδευση! Διαδηλώσεις, καταλήψεις διαρκείας. (Προκήρυξη της Μαθητικής Αντεπίθεσης)

Έξω τα μνημόνια από την εκπαίδευση!

Διαδηλώσεις, καταλήψεις διαρκείας

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τραγικές ελλείψεις στα σχολεία που εμείς οι μαθητές βιώνουμε καθημερινά. Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΟΛΜΕ, τα κενά των εκπαιδευτικών φτάνουν κοντά στα 11.000, μετά από προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα οποία δεν προβλέπεται να καλυφθούν μέσα στους επόμενους μήνες, αν όχι και μέσα στον χρόνο. Πέρα από τα κενά των εκπαιδευτικών που είναι από τα σοβαρότερα θέματα, συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχώς αυξάνονται οι ελλείψεις σε βιβλία, υποδομές, υλικά και αναλώσιμα, εργαστήρια και προσωπικό.

Οι γονείς μας εξακολουθούν να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να συμπληρώνουν τη δουλειά που θα έπρεπε να ολοκληρώνεται στο σχολείο, και αυτή τη φορά με μεγαλύτερη επιβάρυνση αφού το ΦΠΑ για τα φροντιστήρια σκαρφάλωσε στο 23%. Ακόμα, οι ανισότητες στα σχολεία παραμένουν και εντείνονται βλέποντας τη φτώχεια και την εξαθλίωση να μαστίζουν τις λαϊκές οικογένειες.

Η σημερινή ασφυκτική κατάσταση στην εκπαίδευση αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που εφαρμόζονται τόσα χρόνια στη χώρα μας. Με την υπογραφή του 3ου μνημονίου μάλιστα, οι μνημονιακοί ζητάνε επιπλέον μειώσεις στον προϋπολογισμό για τα σχολεία καθώς και νέες απολύσεις. Θέλουν εμάς τους μαθητές αμόρφωτους και δεν δίνουν δεκάρα για το μέλλον μας.

Δεν θα το αφήσουμε όμως να περάσει! Ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες μαθητικές καταλήψεις πανελλαδικά. Να γίνουν καταλήψεις διαρκείας, που θα συγκεντρώνονται στους δρόμους, με την ενότητα και το συντονισμό όλων των σχολείων!

 Καλούμε όλους τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στον αγώνα μας για αξιοπρεπή ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Μόνο έτσι θα δείξουμε τη παρουσία μας και τις δυνατότητες που έχουμε σαν μαθητικό κίνημα.

Διεκδικούμε:

  • Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας

  • Ούτε 1€ από τη τσέπη των γονιών μας για τη δική μας μόρφωση

  • Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας

  • Διορισμός μόνιμων καθηγητών για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων μας

  • Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους για το «Νέο Λύκειο» και το «Νέο Εκπαιδευτικό Λύκειο»

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ