Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 10-11 Σεπτέμβρη προεκλογικές εκδηλώσεις της Ο.Κ.Δ.Ε. σε γειτονιές της Αθήνας, με σημαντική συμμετοχή από δεκάδες εργαζόμενους, άνεργους και νέους, συμπαθούντες και φίλους της οργάνωσης.nikaia

Στο Περιβολάκι της Νίκαιας, την Πέμπτη 11/9, τις κεντρικές τοποθετήσεις έκαναν οι σύντροφοι Μητρόγιαννης Παναγιώτης και Μπαρδάκας Γιώργος –και οι δύο
εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (εμποροϋπάλληλος στοCarrefour–Mαρινόπουλος και ηλεκτρολόγος εργάτης αντίστοιχα), υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της

Ο.Κ.Δ.Ε. στη Β΄ Πειραιά–, που μίλησαν για το 3ο Μνημόνιο και για το Πρόγραμμα Σωτηρίας της Ο.Κ.Δ.Ε. Ο σύντροφος Γιάννης Χαλάς, εκπαιδευτικός, έκανε μια παρουσίαση του πλαισίου των εκλογών–εξπρές και των σχεδίων σχηματισμού συγκυβέρνησης μνημονιακής συνεργασίας, ενώ ανέδειξε και τα αδιέξοδα της επίσημης ρεφορμιστικής αριστεράς. Στο τέλος, έγινε ανοιχτό κάλεσμα στην αντιφασιστική κινητοποίηση της Παρασκευής 18/9 στο Κερατσίνι, στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια μέρα, στην εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, οι σύντροφοι/ισσες, Ασλανίδη Άννα (τηλεφωνήτρια στη VODAFONE, συνδικαλίστρια του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-WIND-VICTUS,) 20150911_195411[1]και Θεοδωρίδης Γιώργος (άνεργος, απόφοιτος Πληροφορικής) και οι δύο μέλη της Επιτροπής Δράσης Περιστερίου μίλησαν για το διακύβευμα των εκλογών, τα αδιέξοδα του κοινοβουλευτικού δρόμου και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση της Ο.Κ.Δ.Ε. για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο που έχει να παίξει η νεολαία στους αγώνες που είναι απαραίτητο να γίνουν μετά τις εκλογές.

Σε όλες τις εκδηλώσεις έγινε ακόμα ανάλυση της πολιτικής κατάστασης διαμορφώθηκε μετά το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αναπτύχθηκε η πρόταση της Ο.Κ.Δ.Ε. για μια εργατική διέξοδο από την κρίση – δίνοντας έμφαση στο ότι δεν αρκεί μια πολιτική ή πολύ περισσότερο μια κυβερνητική αλλαγή, αλλά χρειάζεται μια κοινωνική αλλαγή, η ρήξη με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, όπως συμπυκνώνεται στο σύνθημα της Κυβέρνησης των Εργαζομένων παράλληλα με άλλα ταξικά–ριζοσπαστικά αιτήματα (διαγραφή του χρέους, εθνικό νόμισμα, έξοδος από Ευρώ και Ε.Ε., εθνικοποιήσεις κάτω από εργατικό έλεγχο).

Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα και η προσπάθεια της Ο.Κ.Δ.Ε. για τη δημιουργία μιας νέας επαναστατικής αριστερής δύναμης, που δεν θα υποκύπτει ή προδίδει τους εργαζόμενους με την πρώτη δυσκολία, δε θα τρέχει με κάθε ευκαιρία πίσω από «ξένες σημαίες» εγκαταλείποντας τις «αρχές» της, δε θα χαρακτηρίζεται από εκλογικό κρετινισμό.

Και στις δύο εκδηλώσεις, οι ομιλητές και άλλοι σύντροφοι τόνισαν ότι οι αγωνιστές της Ο.Κ.Δ.Ε. θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους σ’ αυτές τις γειτονιές, για την ανάπτυξη των αγώνων, ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια, στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, στη διάλυση των νοσοκομείων και σχολείων, στις συμμορίες των χρυσαυγιτών και του κράτους έκτακτης ανάγκης, που όλα κατεξοχήν χτυπάνε τους κατοίκους αυτών των εργατικών–λαϊκών περιοχών .