Σάββατο 12 Σεπτέμβρη – Πανευρωπαϊκή μέρα δράσης ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη – Πανευρωπαϊκή μέρα δράσης ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και μετανάστες! Αλληλεγγύη και αγώνας παντού!

Το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα που γνώρισε μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου η Ευρωπαϊκή Ήπειρος είναι αποτέλεσμα της ίδιας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Ε.Ε, του γαιοπολιτικού και στρατιωτικού χάους που έχουν προκαλέσει ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η πολιτική του διαίρει και βασίλευε που τόσο καλά και μεθοδικά εφαρμόζουν οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Αυτή η πολιτική έχει ερημώσει ολόκληρες χώρες, έχει οδηγήσει στον αφανισμό από φτώχεια, πείνα και θανάτους από ιάσιμες ασθένειες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πεθαίνουν «σιωπηλά» από την άλλη πλευρά της Μεσογείου.

 Είναι οι ίδιοι οι Γιούνκερ, Μερκελ, Ολάντ, Ρέντσι και σία που στηρίζουν δεκάδες αιμοβόρα καθεστώτα στην Βόρεια Αφρική και θησαυρίζουν από τον πόλεμο και την σφαγή αθώων ανθρώπων. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 μόνο η Γερμανία πούλησε όπλα αξίας 6,35 δις ευρώ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Τέρμα πια με τα κροκοδείλια δάκρυα! Λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα μπορούν να δώσουν μονάχα οι αγώνες μας! Σε όλη την Ευρώπη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι (18 εκατομμύρια!) και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να συγκρουστούμε με την πολιτική του μίσους, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που γεννάει το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα και οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι διαχειριστές του σε όλη την Ε.Ε. Να δημιουργήσουμε παντού μορφές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, να επιβάλλουμε την ελεύθερη μετακίνηση τους, να τους διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, διατροφής και στέγης, να σταματήσουμε την απάνθρωπη μεταχείριση τους από τις δυνάμεις καταστολής. Χρειαζόμαστε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες που θα συγκρουστεί με την λογική του κέρδους, του πολέμου και της φτώχειας, που θα παλέψει για την κατάργηση της FRONTEX και των στρατιωτικών επεμβάσεων στη Μεσόγειο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ