Στην υγεία του κορόιδου… (Για την προεκλογική περιοδεία Τσίπρα και Μεϊμαράκη στην Κρήτη)

Στην υγεία του κορόιδου…

1 2

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας και ο επίδοξος πρωθυπουργός Μεϊμαράκης επισκέφθηκαν για την αρχή της προεκλογικής τους εκστρατείας την Κρήτη. Και οι δύο εμφανίστηκαν περιχαρείς να πίνουν τσικουδιές τη μία μετά την άλλη με ντόπιους κομματικούς υπαλλήλους. Η εικόνα και ο πολιτικός τους λόγος, αν κάποιος δεν ζει στη χώρα τα τελευταία χρόνια, θα τον έκανε σίγουρα να πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι όλοι αποχαιρετάμε χαρούμενα το καλοκαίρι με μαντινάδες και τραγούδια… Τίποτα δεν βρήκαν να πουν για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι νέοι.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Μαζί και οι δύο ψήφισαν μέσα στο κατακαλόκαιρο το ανθρωποκτόνο 3ο Μνημόνιο, την επαναφορά και αναβάθμιση της τρόικας! Έχουν δώσει όρκους στους Ευρωπαίους “εταίρους” ότι θα το εφαρμόσουν μέχρι τελευταία γραμμή. Καμώνονται ότι είναι διαφορετικοί, αλλά την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσουν την ίδια ακριβώς πολιτική, το 3ο Μνημόνιο. Πιθανόν θα συγκυβερνήσουν (όσο κι αν το αρνείται ο Τσίπρας), μαζί και με άλλους «πρόθυμους», για να μας σώσουν ακόμα μία φορά. Τα περί σωτηρίας τα επανέλαβε για ακόμη μια φορά και ο Τσίπρας στην ομιλία του στα Ανώγεια. Είπε ότι έκανε έναν δύσκολο συμβιβασμό, αλλά δεν είναι αυτός ο συμβιβασμένος… και ότι πήρε τη δύσκολη επιλογή για να μην οδηγηθεί ο τόπος σε μαζική καταστροφή!

Για τον γνωστό για την πολιτική πορεία και το «ήθος» του Μεϊμαράκη και το κόμμα της ΝΔ, αυτή είναι μια πάγια συμπεριφορά. Για τον Τσίπρα και ό,τι έχει απομείνει από το κόμμα του, αυτά είναι νέα ήθη, μνημονιακά. Αποδεικνύουν ότι δεν αναγκάστηκαν απλά να ψηφίσουν το 3ο Μνημόνιο, αλλά ότι χωρίς καμία ντροπή συνεχίζουν να ψεύδονται και να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, ότι έχουν γίνει μνημονιακοί (με ό,τι σημαίνει αυτό και για το πολιτικό ήθος) μέχρι το κόκκαλο. Άραγε, πίσω από τις κάμερες, ο Τσίπρας, πίνοντας τις τσικουδιές του, θυμήθηκε να ευχηθεί στην υγεία του κορόιδου;

Η Ο.Κ.Δ.Ε. κατεβαίνει στις εκλογές της 20ης Σεπέμβρη για να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα και να προτείνει ριζικές λύσεις που θα χτυπάνε το κακό στη ρίζα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μας στηρίξουν, να μας ψηφίσουν στις 20/9. Άμεσα να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στο 3ο Μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση Τέρας που ετοιμάζουν Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.