Καθημερινοί θάνατοι–δολοφονίες μεταναστών προσφύγων στα σύνορα (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Καθημερινοί θάνατοι–δολοφονίες μεταναστών προσφύγων στα σύνορα

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!

3Το δράμα των μεταναστών προσφύγων στα σύνορα Ελλάδας–Τουρκίας αποκορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες με τον θάνατο τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπων, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Κω. Ανάμεσά τους πέντε παιδιά και μία γυναίκα. Παράλληλα εκατοντάδες μετανάστες πνίγηκαν μόνο την τελευταία εβδομάδα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας.

Λίγες μέρες πριν, σε συμπλοκή ανάμεσα σε λιμενικό της Frontex και σε δουλεμπορικό, έχασε τη ζωή του από πυροβόλο όπλο ανδρών της FRONTEX ένα 17χρονο προσφυγόπουλο. 

Οι εικόνες με τα άψυχα κορμιά ξεβρασμένα στις ακτές ακόμα και νηπίων ή μωρών, είναι η αμετάκλητη καταδίκη της «πολιτισμένης Δύσης», των ρατσιστών και ιμπεριαλιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που έχουν διαλύσει τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική κ.ά. με επεμβάσεις και πολέμους ξεριζώνοντας ολόκληρους λαούς, που υψώνουν τείχη και φράκτες, κάνοντας τα σύνορα, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο υγρό τάφο χιλιάδων ανθρώπων. Που μόνη «λύση» βλέπουν σε ακόμα πιο σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική, με υπερεξοπλισμένα ειδικά στρατιωτικά σώματα που θα περιπολούν και θα επεμβαίνουν ενάντια στην είσοδο των προσφύγων στην Ε.Ε.

Το χάος που έχει προκληθεί δεν αντιμετωπίζεται με περισσότερη, πιο σκληρή καταστολή και ρατσιστικές κραυγές. Οι μετανάστες πρόσφυγες δεν χρειάζονται τα δάκρυα μας (και πολύ περισσότερο την υποκριτική συμπάθεια των ΜΜΕ, της ΕΕ και του κράτους), αλλά την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Το εργατικό κίνημα, οι οργανώσεις και οι αγωνιστές του, πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των μεταναστών προσφύγων – και όχι να την αφήσουν στους φονιάδες ιμπεριαλιστές και τους υπηρέτες τους. Οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεράστιες ευθύνες. Με το τείχος του αίσχους στον Έβρο (Ο ΣΥΡΙΖΑ το άφησε στη θέση του) σπρώχνουν τους πρόσφυγες στη θαλάσσια οδό με τραγικά αποτελέσματα. Το μόνο που κάνουν είναι να εκλιπαρούν για «ευρωπαϊκά κονδύλια» και να στέλνουν ΜΑΤ στα νησιά, ενώ ακολουθούν σαν τσιράκια τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες, για τις άθλιες, τραγικές συνθήκες στα νησιά, για τους θανάτους–δολοφονίες των μεταναστών προσφύγων.

Να παλέψουμε:

Για να δημιουργηθούν άμεσα αξιοπρεπείς δομές υποδοχής, με επαρκή εξοπλισμό και προσωπικό, για να δίνονται γρήγορα όλα τα απαραίτητα έγγραφα.


Για την κατάργηση της ρατσιστικής συνθήκης «Δουβλίνο 2»


Για τη δημιουργία επιτροπών και ομάδων εργατικής–κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των μεταναστών προσφύγων.


Μετανάστες – Ντόπιοι Ενωμένοι. Κοινοί Αγώνες – Ίσα δικαιώματα


Ενάντια στο Μίσος και τη Διαίρεση του Ρατσισμού


Καλοδεχούμενοι οι Πρόσφυγες – Τροφή, Στέγη, Χαρτιά, Άσυλο, όχι Frontex και καταστολή

3.9.2015


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ