Ανακοίνωση της ΣΣΠ για τις δολοφονίες φοιτητών στο Μεξικό

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ»

Να τιμωρηθούν άμεσα και παραδειγματικά οι δολοφόνοι των 43 Μεξικάνων φοιτητών

Αλληλεγγύη στην εξεγερμένη νεολαία του Μεξικού

 

«Φτάνει πια, κουράστηκα». Αυτή η κυνική δήλωση του Μεξικάνου εισαγγελέα σαν απάντηση στην αγωνία των γονιών των 43 Μεξικάνων φοιτητών, έχει γίνει το σύνθημα του αγώνα που συγκλονίζει τη χώρα.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις τον περασμένο Σεπτέμβρη στην επαρχία Γκερέρο, δέχτηκαν πολλές φορές τη βίαιη και ένοπλη επίθεση από την αστυνομία, με αποτέλεσμα 6 από αυτούς να πέσουν νεκροί. 43 ακόμα αριστεροί φοιτητές Παιδαγωγικής Ακαδημίας που μετέβαιναν στο Γκερέρο από γειτονική πόλη για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, απήχθησαν και αγνοούνται από εκείνη τη μέρα. Οι αποκαλύψεις που έγιναν πρόσφατα ξεπερνάν και τα πιο εφιαλτικά σενάρια.

Οι 43 φοιτητές απήχθησαν από την τοπική αστυνομία και με εντολή του δημάρχου της πόλης παραδόθηκαν σε τοπική συμμορία ναρκωτικών προκειμένου να δολοφονηθούν. Οδηγήθηκαν μέσα σε απορριμματοφόρα σε απομονωμένη περιοχή και αφού τα μέλη της συμμορίας τους εκτέλεσαν, τεμάχισαν τα πτώματα τους, τα έκαψαν και πέταξαν ότι είχε απομείνει μέσα σε πλαστικές σακούλες στο ποτάμι.

Οι αποκαλύψεις αυτές, που έγιναν κάτω από την πίεση των συγγενών των φοιτητών αλλά και των φοιτητικών κινητοποιήσεων που ξέσπασαν μετά την εξαφάνισή τους, ξεσήκωσαν τεράστια οργή και αγανάκτηση σε ολόκληρη την κοινωνία του Μεξικού και κυρίως στην νεολαία, οδηγώντας σε μια εξέγερση ενάντια στην αστυνομική βία, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, που όπως αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά, όχι μόνο ανέχονται αλλά και χρησιμοποιούν ενάντια στο κίνημα τον υπόκοσμο των εμπόρων ναρκωτικών.

Η μαζική αυτή δολοφονία, μια από τις πιο φρικιαστικές που έχουν γίνει στα παγκόσμια χρονικά είναι ένα χτύπημα όχι μόνο στη νεολαία του Μεξικού, αλλά και όλου του πλανήτη. Η αγριότητα με την οποία έγινε το έγκλημα είναι η πιο τρανή απόδειξη για το που μπορούν να φτάσουν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους όταν νιώσουν να απειλούνται από το κίνημα. Η χρησιμοποίηση δε των συμμοριών, δημιουργεί άμεσους παραλληλισμούς για το πώς αύριο οι «δημοκρατικές» κυβερνήσεις της Δύσης (πρωτεργάτες στη βαρβαρότητα που βιώνει σήμερα ο πλανήτης, θα χρησιμοποιήσουν και οι ίδιοι τα αντίστοιχες συμμορίες, επίσημα φασιστικές ή όχι για να προστατεύσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, όπως το κάνουν άλλωστε ήδη με τους ναζί στην Ουκρανία.

Εκφράζουμε την απεριόριστη οργή μας για το έγκλημα εναντίων των Μεξικανών συναδέλφων μας. Δηλώνουμε την απεριόριστη συμπαράστασή μας στο λαό, τη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα του Μεξικού, ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους και απαιτούμε την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας τους. Οι 43 αυτοί φοιτητές είναι δικοί μας νεκροί, σύμβολα στον αγώνα των λαών του κόσμου για ένα καλύτερο αύριο. Ο καλύτερος τρόπος για να τους τιμήσουμε, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα που έδιναν κι αυτοί ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΛΗ