Συνεχίζουμε με καταλήψεις διαρκείας! Να σπάσουμε την τρομοκρατία υπουργείου-εισαγγελέων. (Ανακοίνωση της Μαθητικής Αντεπίθεσης)

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Κάτω το Νέο Λύκειο και η τράπεζα θεμάτων

Κάτω η χούντα κυβέρνησης-μνημονίων

Να σπάσουμε την τρομοκρατία υπουργείου-εισαγγελέων

 

Η κινητοποίηση των μαθητών στις 3/11 έδειξε σε όλους ότι το «Νέο Λύκειο» και η τράπεζα θεμάτων δεν είναι καλοδεχούμενα. Χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα αντέδρασαν απέναντι στο νέο σύστημα που μας αναγκάζει να δίνουμε κάθε χρονιά πανελλαδικές, μετατρέποντας το σχολείο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κάτεργο, όπου στο τέλος θα αποφοιτούν μόνο όσοι μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα απανωτά φροντιστήρια που χρειάζονται ήδη από την Ά Λυκείου. Αντέδρασαν επίσης στην διάλυση των σχολείων μας από την υποχρηματοδότηση, τις απολύσεις καθηγητών, τα πολυάριθμα τμήματα, τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας έγιναν καταλήψεις (το ίδιο το υπουργείο παιδείας αναφέρει πάνω από 500), αποχές ενώ διαδηλώσεις και μάλιστα μαζικές έγιναν παντού, ακόμα και σε μικρές πόλεις.
Η κυβέρνηση έτρεξε αμέσως να εφαρμόσει την γνωστή συνταγή των απειλών και της τρομοκρατίας, με δηλώσεις του υπουργού παιδείας Λοβέρδου ότι οι καταλήψεις πρέπει άμεσα να σταματήσουν κι ότι αν αυτό δεν γίνει θα παραταθεί η χρονιά, θα κάνουμε μαθήματα στις διακοπές των γιορτών κλπ. Παράλληλα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κουτζαμάνη έβγαλε οδηγία, καλώντας όλους τους εισαγγελείς της χώρας να επέμβουν μαζί με την αστυνομία για να σπάσουν τις καταλήψεις. Η αστυνομία βέβαια είχε προλάβει ήδη να κάνει προληπτικές προσαγωγές μαθητών στο Χολαργό (χτυπώντας μάλιστα έναν 14χρονο μαθητή), αλλά και στην Λαμία, όπου έσπασε δύο καταλήψεις συλλαμβάνοντας 9 μαθητές και τους γονείς τους!

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης (και ότι κάνει από δω και πέρα) γίνεται γιατί ακριβώς ξέρει ότι αυτήν τη στιγμή ένα μαθητικό κίνημα μπορεί να χαλάσει τα σχέδια της. Όχι μόνο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά κυρίως γιατί έχει πάρα πολλά μέτωπα ανοιχτά, αφού επιτίθεται παράλληλα στους φοιτητές και στους εργαζόμενους, και ξέρει ότι αν κάποιος από όλους εμάς που χτυπιόμαστε από την πολιτική της ξεσηκωθεί, είναι πολύ πιθανό να παρασύρει και τους υπόλοιπους σε μια εξέγερση που θα την αποτελειώσει.

Αυτός ακριβώς πρέπει να είναι κι ο δικός μας στόχος: Πρέπει να καταλάβουμε ότι η μάχη για το Νέο Λύκειο είναι και μάχη ενάντια σε αυτήν την σύγχρονη χούντα που στερεί όλα τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας:

Να συνεχίσουμε και να εξαπλώσουμε τις καταλήψεις μας σε όλα τα σχολεία. Με συνελεύσεις σε κάθε σχολείο.

Σε κάθε γειτονιά να δημιουργήσουμε συντονιστικά μαθητών, που θα αναλάβουν την συνεννόηση των γειτονικών σχολείων μεταξύ τους, την περιφρούρηση των σχολείων μας από αστυνομία και εισαγγελείς, αλλά και την ενημέρωση των γονιών, των καθηγητών, των εργαζομένων της γειτονιάς για τον αγώνα μας, ώστε να ακουστούν τα αιτήματά μας παντού και να τους καλέσουμε κι αυτούς στις κινητοποιήσεις μας.

Να προσπαθήσουμε να συντονιστούμε όλα τα σχολεία της πόλης μαζί, ώστε ο αγώνας μας να είναι πιο αποτελεσματικός.

Να πραγματοποιούμε συχνές και μαχητικές διαδηλώσεις, καλώντας παράλληλα και τους καθηγητές αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε απεργία για να πέσει το Νέο Λύκειο αλλά κι αυτή η κυβέρνηση που διαλύει την εκπαίδευση και το μέλλον μας. Με αυτήν την πολιτική, με ενότητα, αποφασιστικότητα, αυτοοργάνωση και πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να νικήσουμε! Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί, θα τα κατακτήσουμε όλα με τους αγώνες μας!

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ