Μαθητική Αντεπίθεση: ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! Όλοι στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 18/9

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!

 

Θεσσαλονίκη:

Πέμπτη 18/9: Αντιφασιστική Πορεία  στις 18:30 στο Αγ. Βενιζέλου

Παρασκευή 19/9: Εκδήλωση συζήτηση για τον φασισμό, στις 19:00 στο στέκι Ίσκρα (οδός Αμύντα 12, κέντρο)

 

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τον φασίστα της χρυσής αυγής Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι μπροστά σε δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίοι επενέβησαν μόνο για να συλλάβουν την παρέα του Παύλου.

Η δολοφονία αυτή δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός ούτε κάποιο ατύχημα. Ήταν μια σχεδιασμένη δολοφονία, μια επίθεση των φασιστών και ένα μήνυμα της χρυσής αυγής σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και σε αυτούς που τον καλλιεργούν. Μετά από χιλιάδες επιθέσεις σε μετανάστες ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα η φασιστική συμμορία της χρυσής αυγής βασιζόμενη στην ασυλία και την κάλυψη που τους παρέχει ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση και το κράτος έκτακτης ανάγκης που μας έχουν επιβάλλει αποθρασύνθηκε τόσο ώστε να φτάσει στο σημείο να δολοφονήσει εν ψυχρώ έναν αγωνιστή γνωστό για της αριστερές και αντιφασιστικές του απόψεις ξέροντας ότι με την βοήθεια του Σαμαρά και του κρατικού μηχανισμού θα μείνουν ατιμώρητοι.

Ένα χρόνο μετά η χουντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταστρέφει το βιοτικό επίπεδο της χώρας, να καταπατά όσα ατομικά, κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι και η νεολαία με τους αγώνες τους, συνεχίζει να ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο σε ξένους ‘’αετονύχηδες’’ και να δίνει άσυλο σε αυτήν την φασιστική συμμορία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής υπολογίζοντας τους κιόλας σαν κόμμα. Φυσικά ακόμα και η ύπαρξη της χρυσής αυγής είναι δικό τους δημιούργημα (κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ) οι οποίοι καλλιέργησαν και επέβαλαν το κράτος έκτακτης ανάγκης που βασίζετε στην βία και την καταστολή και που στόχος της είναι η πάταξη του εργατικού κινήματος και η ολοκληρωτική κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος που υπήρχε. Και αυτό είναι αναγκαίο για το κράτος και την ΕΕ γιατί μόνο μέσα από μια δικτατορία μπορούν να περάσουν και να επιβάλλουν όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα.

Αυτό το κράτος λοιπόν που έθρεψε και όπλισε τους φασίστες δεν πρόκειται να τους τιμωρήσει αντίθετα θα φροντίσει να γλυτώσουν μιας και είναι το δεκανίκι τους στα σχέδια που ετοιμάζουν να μας επιβάλλουν. Είναι δικό μας χρέος σαν νεολαία και σαν κοινωνία να μην αφήσουμε να ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά, να τσακίσουμε τους φασίστες με τους αγώνες μας και μαζί τους και το κράτος που τους γέννησε και τους όπλισε εναντίον μας. Για αυτό θα πρέπει να γίνει αυτή η μέρα μια μέρα κατά του φασισμού, μια μέρα μνήμης για το ποιοί είναι στα αλήθεια οι χρυσαυγίτες και γιατί πρέπει να τους τσακίσουμε.

Η Μαθητική Αντεπίθεση συναντιέται κάθε Σάββατο στις 18:00 στο στέκι Ίσκρα, οδός Αμύντα 12, Κέντρο.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ   ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ