Όχι στην αστυνομική τρομοκρατία – Κάτω τα χέρια από το άσυλο

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Τις τρεις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά εφαρμόζει στη χώρα μας μια αστυνομική δικτατορία. Κάτω από το δόγμα των δικτατοριών για «μηδενική ανοχή στην ανομία», έχει κινητοποιήσει έναν πρωτοφανή αριθμό αστυνομικών (ΜΑΤ, ομάδες «Δέλτα» και «Ζήτα», ασφαλίτες κ.α.) και εφαρμόζει ένα σχέδιο καταστολής που μόνο στρατοί κατοχής επιβάλλουν. Χωρίς κανέναν δισταγμό ο Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι «η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της». Πράγματι η αστυνομία «έκανε καλά την δουλειά της»:

  • Ξυλοδαρμοί διαδηλωτών με αποκορύφωμα τον βαρύ τραυματισμό της διαδηλώτριας Κουτσουμπού μετά από τη δολοφονική επίθεση εναντίον της από αστυνομικό της ομάδας «Δέλτα».
  • Πάνω από 1.200 αδικαιολόγητες και παράνομες προσαγωγές-συλλήψεις και πρωτοφανές μαζικό φακέλωμα αγωνιστών.
  • Δεκάδες συλλήψεις με απαγγελία κακουργημάτων.
  • Αστυνομικά μπλόκα σε στάσεις του μετρό στην Αθήνα και σε δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με προκλητικό και ταπεινωτικό έλεγχο ή βίαιη παρεμπόδιση όσων ήθελαν να διαδηλώσουν.
  • Τρομοκρατική, μαζική και πρωτοφανής χρήση δακρυγόνων και ασφυξιογόνων και απρόκλητες, βίαιες επιθέσεις ενάντια στις διαδηλώσεις και διάλυσή τους.
  • Αστυνομικές επιδρομές σε πολιτιστικά στέκια νεολαίας.
  • Χρησιμοποίηση εισαγγελέων και ασφαλιτών για την διάλυση μαθητικών καταλήψεων.
  • Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, είτε με εισβολή των ΜΑΤ και των ασφαλιτών μέσα στα πανεπιστήμια είτε με περικύκλωση των σχολών.

Η εφαρμογή της αστυνομικής δικτατορίας δεν είναι τυχαία ούτε συγκυριακή ούτε είναι απλώς μια πράξη «αντεκδίκησης» για τον περσινό Δεκέμβρη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για μια γιγαντιαία επίθεση απέναντι στα δικαιώματά μας, όπως έχει ήδη σχεδιάσει με τις Ευρωπαϊκή Ένωση, για να σώσουν το καπιταλιστικό σύστημα από την κρίση, θυσιάζοντας στα κέρδη των εργοδοτών τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και το βιοτικό μας επίπεδο. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως ο «προϋπολογισμός της νέας χρονιάς θα είναι ο δυσκολότερος από τη μεταπολίτευση έως σήμερα». Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε: πάγωμα και μείωση των μισθών, μαζικές απολύσεις και γιγάντωση της ανεργίας, εξάπλωση παντού των ελαστικών-δουλικών σχέσεων εργασίας με νέο νόμο που έχει ήδη ετοιμάσει η κυβέρνηση, ριζική μείωση των κοινωνικών δαπανών για υγεία και παιδεία οδηγώντας στην κατάρρευση τον δημόσιο-δωρεάν χαρακτήρα τους και στην πλήρη εμπορευματοποίησή τους, νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με παραπέρα μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση των βαρέων-ανθυγιεινών, μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης σε πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους.

Το μένος της κυβέρνησης, των επιχειρηματιών και των ΜΜΕ για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Όλοι αυτοί που κλέβουν ασύστολα το δημόσιο γιγαντώνοντας τις περιουσίες τους, όλοι αυτοί που ρημάζουν το βιοτικό μας επίπεδο και την ασφάλισή μας, όλοι αυτοί που καταστρέφουν το μέλλον μας και την ζωή μας, χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα τις «καταστροφές» για να καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι η κατάργησή του για να συντρίψουν το φοιτητικό κίνημα και να καταργήσουν την δωρεάν παιδεία για να μεταφέρουν τα χρήματα στις τσέπες των «αναξιοπαθούντων» επιχειρηματιών.

Μαζί με τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα λαϊκά στρώματα να αντιταχθούμε στην αστυνομική δικτατορία που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για να ισοπεδώσει τα δικαιώματά μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ