Μαθητική Αντεπίθεση: ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 

Όποιος νομίζει ότι υπεύθυνο για τη λειτουργία των σχολείων μας είναι το Υπουργείο Παιδείας, κάνει λάθος! Η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε ότι είναι το Υπουργείο Δημόσιας τάξης και πιο συγκεκριμένα η αστυνομία!

Έτσι, με έγγραφο που έστειλε η ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση) προς τα αστυνομικά τμήματα στις αρχές Φλεβάρη, έδωσε την οδηγία, οι διοικητές του κάθε τμήματος, να αναπτύξουν επαφές με τους διευθυντές των σχολείων (από Δημοτικά μέχρι και Λύκεια) και να τους… βοηθήσουν ώστε να λυθούν τα προβλήματα που έχουν σχέση με την «ασφάλεια» των σχολείων.

Φυσικά η αστυνομία δήλωσε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με φακέλωμα των μαθητών, ούτε με τις κινητοποιήσεις τους, όμως διαψεύστηκε μόλις λίγες μέρες αργότερα. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος στο Κερατσίνι ζήτησε από τη διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις του Οκτώβρη. Πέντε από αυτούς τους μαθητές καλέστηκαν στο τμήμα, όπου τους έγινε κανονική ανάκριση! Όχι μόνο για τα γεγονότα της κατάληψης, αλλά και για τα πολιτικά τους πιστεύω, για το τι ψηφίζουν οι γονείς τους κλπ. Και μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί. Στο τέλος τους απείλησε ευθέως ότι λόγω των καταλήψεων που κάνανε δεν θα μπορέσουν να περάσουν στο Πανεπιστήμιο αφού δεν θα τους επιτραπεί να κάνουν μηχανογραφικό! Κι όλα αυτά από τον διοικητή των μπάτσων του οποίου οι άντρες άφησαν τον Οκτώβρη ανενόχλητο τον Ρουπακιά να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και η αστυνομία προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα. Πολλές φορές έχουν στείλει εισαγγελέα για να σπάσει καταλήψεις, ενώ φέτος τον Οκτώβρη συμμαθητές μας στη Λαμία και την Ηγουμενίτσα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Νέο Λύκειο. Είναι όμως η πρώτη φορά που αυτές οι μέθοδοι πάνε να γίνουν καθεστώς. Οι ανακρίσεις, τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων και ο χαφιεδισμός που χρησιμοποιούσε η χούντα ενάντια στους αγωνιστές, είναι το τελευταίο όπλο της σημερινής χούντας του Σαμαρά.

Δεν επέλεξαν τυχαία να το εφαρμόσουν στα σχολεία. Με την εφαρμογή του Νέου Λυκείου, χιλιάδες μαθητές θα πεταχτούν έξω από την εκπαίδευση, ενώ μετά τις 2500 χιλιάδες απολύσεις καθηγητών από ΕΠΑΛ φέτος και το κλείσιμο σχεδόν 90 ειδικοτήτων, ετοιμάζονται πολλές χιλιάδες ακόμα, ενώ έχουν ανακοινωθεί και περίπου 1500 συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων (μόνο για το 2014). Ξέρουν ότι οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές θα αντιδράσουμε σε αυτήν την διάλυση των σχολείων, στο πέταγμα της γενιάς μας στα σκουπίδια. Αυτές τις αντιδράσεις θέλουν να προλάβουν. Να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, όπου ο μαθητής και ο καθηγητής θα φοβάται όχι μόνο να κάνει κατάληψη και απεργία, αλλά να πει και την γνώμη του, αφού θα παραμονεύει ο χαφιές για να το πει στην αστυνομία.

Δεν πρέπει να τους περάσει! Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα για να σώσουμε τα σχολεία μας από την διάλυση, για να σώσουμε το μέλλον μας από την ανεργία και την φτώχεια. Σε κάθε σχολείο πρέπει να οργανωθούμε μέσα από επιτροπές αγώνα και συνελεύσεις, να μην αφήσουμε κανένα μπάτσο να μπαίνει στα σχολεία μας. Δεν θα απολογηθούμε για τους αγώνες μας σ’ αυτούς που καταστρέφουν την εκπαίδευση και μας πετάν στην ανεργία! Θα οργανωθούμε και θ’ αγωνιστούμε για να τους διώξουμε!

 

– Έξω οι μπάτσοι απ’ τα σχολεία μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Κάτω το Νέο Λύκειο. Κάτω η χούντα κυβέρνησης-τρόικας.

https://mathitiki-antepithesi.blogspot.gr/

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ