ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ! (Προκήρυξη της Μαθητικής Αντεπίθεσης)

Έχει περάσει ήδη η μισή σχολική χρονιά και οι μαθητές των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ όχι απλά έχουν μειωθεί δραματικά μιας και η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει 84 από τις 110 ειδικότητες για να μπορέσει έτσι πετάξει στην ανεργία 2.500 καθηγητές αλλά κινδυνεύουν και πολλά παιδιά που υπάρχον ακόμα στα ΕΠΑΛ να χάσουν την χρονιά τους. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:
Στις 15-7-13 αποφασίζονται οι απολύσεις εκπαιδευτικών από ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και οι καθηγητές μας ξεκινάν αμέσως να αντιδρούν και να κινητοποιούνται. Δυο εβδομάδες αργότερα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ψηφίζετε το Νέο Λύκειο το οποίο πολύ συνοπτικά βάζει 4 πανελλήνιες εξετάσεις μέσα στο Λύκειο και καταστρέφει τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ καταργώντας 84 από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν και απολύοντας 2.500 καθηγητές. Έτσι οι μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ θα πρέπει να ξεκινήσουν την χρονιά σε μια άλλη ειδικότητα άσχετα αν τους ενδιαφέρει το αντικείμενο ή όχι ή αν θέλει κάποιος την ειδικότητα που μέχρι χθες ήταν στα ΕΠΑΛ θα πρέπει να πάει να σπουδάσει την ειδικότητα αυτή σε κάποιο ιδιωτικό ή δημόσιο ΙΕΚ όπου και στα 2 πρέπει να πληρώσεις αρκετά για να σπουδάσεις.
Φυσικά όμως επειδή λεφτά δεν υπάρχουν και οι μαθητές δεν είμαστε πρόβατα να μας πηγαίνουν από το ένα μαντρί στο άλλο αλλά ούτε οι καθηγητές μας είναι σκουπίδια για πέταμα, αντιθέτως οι περισσότεροι έχουν οικογένειες και παιδιά που θα πεινάσουν όλοι μαζί καθηγητές μαθητές αντισταθήκαμε στο Νέο Λύκειο και απαντήσαμε με καταλήψεις που κράτησαν έναν μήνα ενώ οι καθηγητές πέρασαν σε απεργία 18 ημερών.
Μετά από αγώνα, μερικοί καθηγητές κέρδισαν προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα τα οποία τους επιτρέπουν να γυρίσουν στις δουλειές τους. Τώρα όμως τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα έληξαν οπότε οι καθηγητές αυτοί πρέπει να ξαναβγούν σε διαθεσιμότητα και οι ειδικότητες που είχαν ανοίξει είτε κλείνουν είτε συνεχίζουν με ωρομίσθιους καθηγητές. Έτσι οι μαθητές αυτών των ειδικοτήτων πιθανότατα θα χάσουν την χρονιά τους μιας και δεν έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθημάτων ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να δώσουν πανελλήνιες.
Είναι πλέον δική μας ευθύνη να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σαν κοινωνία. Οι δρόμοι είναι δυο: ή θα αγωνιστούμε όλοι μαζί και θα πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας ή θα παραδοθούμε στην απελπισία και θα κοιτάμε την καταστροφή που μας επιφυλάσσουν. Σε κάθε σχολείο κα κυρίως στα ΕΠΑΛ, πρέπει να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα, μαζί με τους καθηγητές μας που πρόκειται να απολυθούν. Να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις στα σχολεία και σε συντονισμό όλων των σχολείων κάθε περιοχής ή ακόμα και όλης της Αθήνας. Να απαιτήσουμε να γυρίσουν πίσω όλοι οι καθηγητές, να ανοίξουν άμεσα όλες οι ειδικότητες.
  • Να μην κλείσει καμιά ειδικότητα και κανένα σχολείο.
  • Να γυρίσουν πίσω όλοι οι καθηγητές
  • Κάτω το «Νέο Λύκειο» – Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
  • Κάτω η χούντα κυβέρνησης-τρόικας.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

https://mathitiki-antepithesi.blogspot.gr/