Συνεχίζονται οι διώξεις αγωνιστών

Η αστική δικαιοσύνη συνεχίζει την πολιτική δίωξη της δράσης και του λόγου της Aριστεράς και του κινήματος, μ’ έναν μακρύ κατάλογο μηνύσεων κατά αγωνιστών, συνδικαλιστών και οργανώσεων.
Στις 12 Δεκεμβρίου, στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο δικάζονταν απ’ την εφημερίδα του ΣΕΚ Εργατική Αλληλεγγύη οι Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος), Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής) για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές απόψεις της εφημερίδας, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος και έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής. Η δίκη παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που είναι αρμόδιο για «αδικήματα τύπου», και αναμένεται η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Παράλληλα, αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2014 η δίκη του Θανάση Κούρκουλα, μέλους της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό», που κατηγορείται ότι επιτέθηκε στον Αριστοτέλη Λάγιο (μέλος της ΧΑ). Το «θύμα», στην ψευδή μήνυσή του, τον κατηγορεί για ξυλοδαρμό μετά από συγκέντρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στις 24 Μαΐου 2009.

Tην Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου δικαζόταν στο Eφετείο Kακουργημάτων ο Nίκος Kοντόπουλος, από τους συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ομάδα Δέλτα χτύπησε το μπλοκ του EEK στην πλατεία Συντάγματος, στη διαδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης του Δεκέμβρη. O Kοντόπουλος συνελήφθη μαζί με πολλούς συντρόφους, χτυπήθηκε βάναυσα απ’ τους αστυνομικούς και παραπέμφθηκε για κακούργημα με τον γνωστό «κουκουλονόμο».

Επίσης, ο σύντροφος και δάσκαλος Nίκος Kρίνσκι παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Aθήνας την Tετάρτη 13 Iανουαρίου 2014 για την ίδια υπόθεση, με κατηγορίες για απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.λπ. O Kρίνσκι εμπόδισε τον αστυνομικό–δολοφόνο Θεμιστοκλή Ποιμενίδη, που τραυμάτισε βαριά με τη μοτοσικλέτα του τη συντρόφισσα Aγγελική Kουτσουμπού. Στη συνέχεια τον χτύπησαν με γκλομπ στο κεφάλι και τον συνέλαβαν. Kαι με ανοιγμένο το κεφάλι απ’ τα χτυπήματα , η αστυνομία αρνούνταν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
H δίκη του Mάριου Zέρβα (επρόκειτο να γίνει στις 13 Δεκέμβρη) μεταφέρθηκε στις 23 Iανουαρίου 2014. O Mάριος συνελήφθη στη διάρκεια απεργιακής πορείας στις 11 Mαρτίου 2011, όπου ξυλοκοπήθηκε και παραπέμφθηκε για «ύποπτο υλικό» που βρήκαν στο σακίδιό του, ένα απλό σαμπουάν, που χρησιμοποιούσε ως γυμναστής κολυμβητηρίου και που χαρακτηρίστηκε «εκρηκτικό»! Tον συνέλαβαν, του φόρτωσαν κατηγορίες με τον «κουκουλονόμο», τον έστειλαν στις φυλακές Κορυδαλλού για 43 ημέρες. Μετά από κινητοποιήσεις αλληλεγγύης αφέθηκε ελεύθερος, όμως οι κατηγορίες απειλούν να επιφέρουν 10ετή κάθειρξη.

Πρέπει να παλέψουμε για το σταμάτημα κάθε δίωξης αγωνιστών και οργανώσεων. Ο ρόλος της αστικής δικαιοσύνης και των κατασταλτικών μηχανισμών γίνεται όλο και πιο ωμός. Στήνουν καθημερινά μια βιομηχανία μαζικών διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων ενάντια σε όποιον αντιστέκεται, εργαζόμενο, νέο, σωματεία, οργανώσεις. Οι δίκες αυτές είναι εικόνα από το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής. Η περιστολή ακόμα και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η γιγάντωση του τερατώδους κράτους «έκτακτης ανάγκης», η διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με ΜΑΤ, συλλήψεις, ξύλο, δακρυγόνα, όλα αυτά γίνονται για να εφαρμόσουν τη βάρβαρη πολιτική τους, τα παλιά και νέα Μνημόνια, και να κρατήσουν διασωληνομένο το «πτώμα» του ελληνικού καπιταλισμού.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουμε να υπερασπίσουμε τη ζωή και το μέλλον μας. Αυτοί (κυβέρνηση, δικαστές, ΜΑΤ) το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα, με την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο σε κάθε διωκόμενο συνάδελφο και συναγωνιστή, να επιβάλλουμε στην πράξη τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και ελευθερίες, να στείλουμε τον αγύριστο κυβέρνηση και Τρόικα.