Φυλακίζουν μαθητές επειδή αγωνίστηκαν! – Διαδήλωση, 18/10, 12:00, άγαλμα Βενιζέλου (Θ/νίκη)

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλοι στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, Παρασκευή 18/10, ώρα 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 7/10 η αστυνομία εισέβαλε στην κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και συνέλαβε 8 μαθητές. Οι 3 από αυτούς την επόμενη μέρα καταδικάστηκαν σε 20 ημέρες φυλάκιση, ενώ σε φυλάκιση 4 μηνών καταδικάστηκαν τρεις που δεν ήταν από αυτό το σχολείο!

Πρόκειται για πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών αλλά και όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τη φασιστική «θεωρία των δύο άκρων». Σύμφωνα με αυτήν, όποιος πάει κόντρα στο καταστροφικό έργο της κυβέρνησης, όποιος τολμάει να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του, θα θεωρείται τρομοκράτης, θα συλλαμβάνεται και θα φυλακίζεται. Έτσι αφού αναγκάστηκαν να συλλάβουν κάποιους από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το γεγονός όχι για την «υπεράσπιση της δημοκρατίας» όπως λένε, αλλά για να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο το κίνημα και τα δικαιώματά μας. Έτσι, όσο «τρομοκράτες» θεωρούνται γι’ αυτούς οι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες (τους οποίους τόσο καιρό κάλυπταν και χρηματοδοτούσαν, και μπορεί στο μέλλον να τους ξαναχρησιμοποιήσουν), άλλο τόσο είναι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για να μην καταστραφεί ο τόπος και η υγεία τους, άλλο τόσο είναι και οι μαθητές των ΕΠΑΛ οι οποίοι αγωνίζονται για να καταργηθεί το «Νέο Λύκειο» που τους καταργεί τις ειδικότητές τους, απολύει τους καθηγητές τους και τους πετάει έξω από την εκπαίδευση! Αυτή είναι η δημοκρατία που θέλουν, αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν!

Δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητη αυτήν την πρόκληση της κυβέρνησης. Κανέναν συμμαθητή μας, κανέναν άνθρωπο που αγωνίζεται δεν έχουν δικαίωμα να καταδικάζουν αυτοί οι κουστουμαρισμένοι φασίστες. Αυτοί είναι που έχουν διαλύσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια, την υγεία, τους μισθούς και τώρα και την παιδεία. Αυτοί πρέπει να απολογηθούν για την καταστροφή που έχουν κάνει και όχι οι συμμαθητές μας!

Ο αγώνας που ξεκίνησε φέτος, πρώτα με την απεργία των καθηγητών και μετά με τις μαθητικές καταλήψεις πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει σε κάθε σχολείο να οργανωθούμε, με επιτροπές αγώνα και συνελεύσεις. Να προετοιμάσουμε ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων και καταλήψεων ενάντια στο Νέο Λύκειο. Παράλληλα, πρέπει να ενωθούμε με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, με όποιον αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια και την κυβέρνηση. Να προετοιμάσουμε μια μεγάλη εξέγερση που θα στείλει τη χούντα της φτώχειας, της βίας και της τρομοκρατίας μαζί με τα μέτρα της στον αγύριστο!

Κάτω το «Νέο Λύκειο». Κανένας μαθητής εκτός σχολείου. Καμιά απόλυση καθηγητή.

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τους αγώνες τους

Κάτω η χούντα κυβέρνησης και τρόικας

MAΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ