ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ! – Προκήρυξη της Μαθητικής Αντεπίθεσης

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Συμμαθητή-συμμαθήτρια,

Τα σχολεία, οι μαθητές, οι καθηγητές, η νεολαία έχουν μπει στο στόχαστρο της χουντικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αφού απέλυσαν μέσα στο καλοκαίρι 2500 καθηγητές από ΕΠΑΛ, κι ενώ ήδη ετοιμάζουν τις επόμενες απολύσεις, ψήφισαν στις 10/9 το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο» που φέρνει τα πάνω κάτω:

Τα Λύκεια γίνονται εξεταστικά κάτεργα. Αντί για μια φορά θα δίνουμε 4 φορές πανελλαδικές εξετάσεις (για πρόσβαση από τη μια τάξη στην άλλη, για απολυτήριο και για το πανεπιστήμιο). Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα πεταχτούν κατά χιλιάδες έξω από τα σχολεία, ενώ φυσικά ελάχιστοι θα συνεχίζουν τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο.

Τα ΕΠΑΛ στην κυριολεξία διαλύονται. Από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν έχουν παραμείνει μόνο 23! Παράλληλα απολύθηκαν ήδη 2500 καθηγητές και είναι μόνο η αρχή!

Το σχέδιο τους είναι η σημερινή νεολαία να γίνει ένας στρατός δούλων, που θα δουλεύει αν, όταν και όσο θέλουν τα αφεντικά μας, για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό είναι στην πραγματικότητα και η «μαθητεία» που θα κάνουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ μετά από τα τρία χρόνια φοίτησής τους, αφού θα δουλεύουν σε κάποια επιχείρηση για έναν χρόνο ανασφάλιστοι και απλήρωτοι ενώ ο εργοδότης τους θα επιδοτείται κιόλας από τον ΟΑΕΔ επειδή τους απασχολεί!

Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι η ιδιωτική παιδεία. Προσπαθούν να μας κατευθύνουν εκεί, διώχνοντας μας από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τη «μη τυπική εκπαίδευση», δηλαδή ΣΕΚ, ΙΕΚ, Κολέγια κλπ, τα οποία όμως και δωρεάν δεν θα είναι φυσικά, αλλά δεν θα παρέχουν και μόρφωση αλλά σκόρπιες και ασύνδετες πληροφορίες.

Συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας, πέταγμα των μαθητών έξω από τα σχολεία, ξεπούλημα κομματιών της εκπαίδευσης στους ιδιώτες. Και μετά απ’ όλα αυτά μας περιμένουν ανεργία (στους νέους 70%), μισθοί-χαρτζιλίκια, βία και καταστολή σε όποιον τολμάει να αντισταθεί.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτήν την κυβέρνηση να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της. Δεν μπορούμε να γίνουμε δούλοι χωρίς δικαιώματα, να ανεχθούμε άλλη ταπείνωση.

Τη Δευτέρα 16/9, οι καθηγητές ξεκινάν απεργία διαρκείας ενάντια στις απολύσεις. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί!

Πρέπει σε κάθε σχολείο να οργανώσουμε επιτροπές αγώνα που από κει θα συντονίζουμε συλλογικά τη δράση μας. Να πραγματοποιήσουμε συνελεύσεις και καταλήψεις σε όλα τα σχολεία. Οι καταλήψεις αυτές να συντονίζονται μέσα από ένα συντονιστικό στο οποίο θα έχουν λόγο όλοι οι μαθητές.

Πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα τους καθηγητές, περιφρουρώντας μαζί τους την απεργία, με κοινές επιτροπές, να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν απεργιακά ταμεία, για να μη σταματήσει ο αγώνας μέχρι να νικήσουμε.

Αυτά τα μέτρα για την κυβέρνηση είναι μονόδρομος. Είναι μεγάλη ανάγκη γι’ αυτούς να εφαρμοστούν, άλλωστε είναι και βασικά σημεία των μνημονίων. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Ή θα περάσουν τα μέτρα, τις απολύσεις και το εξεταστικό ή θα πέσουν. Αυτό πρέπει να επιδιώξουμε και εμείς. Γι’ αυτό το λόγο δεν αρκεί να αντισταθούμε μόνοι μας. Πρέπει να καλέσουμε να αγωνιστούν μαζί μας όλους όσους πλήττονται από την κυβέρνηση και τα μνημόνια και να οργανώσουμε μια εξέγερση που θα τη διώξει όσο πιο γρήγορα γίνεται μαζί με τα μέτρα της.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε τα σχολεία μας αλλά και το μέλλον και την αξιοπρέπειά μας. Να δείξουμε στην κυβέρνηση, την τρόικα, τους δανειστές, όλους όσους μας βλέπουν σαν νούμερα και περιττά έξοδα ότι έχουμε φωνή και δύναμη. Ούτε λεπτό για χάσιμο! Όλοι στον αγώνα!

Κάτω το νέο εξεταστικό! Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων.

Καμιά απόλυση καθηγητών.

Κάτω η χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Τρόικας. Διαγραφή του χρέους.

Αύξηση δαπανών για παιδεία και υγεία.

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Site: mathitiki-antepithesi.blogspot.com

Mail: [email protected]