Να πέσει η εγκληματική Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Όλοι στην Γενική Απεργία

Τέταρτη 8/3 ώρα:

Θεσσαλονίκη: 12:00, Αγ. Βενιζέλου

Συνάδελφοι-ισσες στην Εστίαση και τον Τουρισμό, η τραγωδία στα Τέμπη μόνο απεριόριστη οργή και θλίψη μας έχει προκαλέσει! Δεν έχουν περάσει 2 εβδομάδες που η κυβέρνηση και οι εργοδότες στον κλάδο, μας ξεκαθάρισαν με τον πιο ωμό τρόπο (με ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ) ότι: ακόμη και οι ανεφάρμοστες Συλλογικές Συμβάσεις στον κλάδο -τέλος! και αν θέλουμε δουλειά, αυτή θα είναι ΜΕ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, χωρίς δικαιώματα. Αν θέλουμε δουλειά οι διανομείς αυτή θα είναι με το κομμάτι, με το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς του freelancing. Οι συνάδελφοι στη σεζόν θα δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο και όλοι μαζί θα μετράμε τους νεκρούς από τα εργατικά δυστυχήματα/ δολοφονίες κυβέρνησης και εργοδοτών. Θα δουλεύουμε ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι, χωρίς εισόδημα και προστασία στην ανεργία, χωρίς ίχνος εργατικής νομοθεσίας, χωρίς το δικαίωμα απεργίας, «χειροκροτώντας» και υπομένοντας την ψευδεπίγραφη «ανάπτυξη» του Μητσοτάκη και τα κέρδη των εργοδοτών στον κλάδο. Ως ΕΔΩ! Να τους στείλουμε στο αγύριστο.

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!

H τραγωδία στα Τέμπη: Μνημονιακό έγκλημα – Θυσία στο βωμό του κέρδους

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με αθλιότητες για «ανθρώπινο λάθος»

Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ. και προσπαθώντας να μας πλασάρουν το μίσος τους για τον συνδικαλισμό.  Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Και αυτό το έγκλημα οφείλεται στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες στον σιδηρόδρομο αλλά και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην χρεωκοπημένη ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ – ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ από την κακοδιαχείριση κράτους και διορισμένων διοικήσεων, φορτώθηκε στο δημόσιο. Το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες. Κράτος, κυβέρνηση και εταιρία επέβαλαν δουλικές εργασιακές σχέσεις στους εργαζόμενους (βλέπε freelancing/μπλοκάκι, χαμηλούς μισθούς, έλλειψη προσωπικού) Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…

Κυβέρνηση, Εταιρία, Πετσωμένοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν προεκλογικά τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή, ρεσιτάλ υποκρισίας, δεν ξεπλένει τις ευθύνες ούτε του ίδιου ούτε της κυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους» της.

ΩΣ ΕΔΩ – ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!

Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι ή να ξεθυμάνει σε διάσπαρτες κινητοποιήσεις. Δεν αρκεί η «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζει τώρα για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους κρατικούς μνημονιακούς θεσμούς και αρχές. Ούτε η «υπεύθυνη» στάση του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, που διαδηλώνουν ειρηνικά και καθιστά πετώντας μπαλονάκια και φαναράκια. Να μην ξεχνάμε ότι αυτού του τύπου τις διαδηλώσεις επιθυμεί κι ο Μητσοτάκης. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες στον δρόμο, ώστε να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όποια επόμενη κυβέρνηση κι αν μαγειρευτεί στις εκλογές. Γιατί μόνο έτσι θα ξανααποκτήσουμε την αυτοπεποίθησή και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας! Ο μόνος τρόπος να μην έχουμε άλλους νεκρούς ανά πάσα στιγμή είναι να τους ρίξουμε με αγώνες!

Με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές.

Να απαιτήσουμε:

  • Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας), αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων.
  • Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑκάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση – και όλων των δημόσιων δομών / αγαθών που ξεπουλήθηκαν.
  • Κάτω η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη!

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τηλ. επικοινωνίας: Θεσσαλονίκη:6982 268 508

antepithesistonepisitismo.blogspot.com