Κορυδαλλός 29/1: κινητοποίηση αλληλεγγύης στην 12χρονη του Κολωνού

Κύκλωμα μαστροπείας στον Κολωνό: Το σύστημά τους γεννάει «τέρατα»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

Κυριακή 29/1, 14:00, πορεία στον Κορυδαλλό

από το Μετρό (πλ. Ελευθερίας) στις φυλακές

Η υπόθεση της 12χρονης κοπέλας στον Κολωνό συγκλόνισε χιλιάδες κόσμου. Αποκάλυψε τη σαπίλα όλης της «καλής κοινωνίας», του κυκλώματος και του περιβάλλοντος πολιτικών, κομματαρχών, δημοτικών συμβούλων, «επιχειρηματιών», «θεοσεβούμενων»… Πως όλοι αυτοί ασελγούν, μεταφορικά και κυριολεκτικά, πάνω στους φτωχούς, στους πιο αδύναμους – με πρώτα θύματα τους νέους και τα παιδιά.

Την στιγμή που το βασικό πρόσωπο και κατηγορούμενος έχει παραδεχτεί την αποτρόπαια πράξη του (προσπαθώντας να αποφύγει τις κατηγορίες για μαστροπεία), η 12χρονη κοπέλα και η οικογένειά της «βιάζονται» ξανά – αυτή τη φορά από τους μηχανισμούς της «δικαιοσύνης» και του κράτους των πλουσίων.

Η μητέρα κρατείται στη φυλακή χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Στις 24/1 απορρίφτηκε προσχηματικά το αίτημα αποφυλάκισής της – και ξεκίνησε απεργία πείνας. Ενώ οι αρχές εξαντλούν σ’ αυτή το «ενδιαφέρον» τους, η αποκάλυψη του κυκλώματος εμπορίας νέων ανθρώπων προχωράει τόσο αργά που κινδυνεύει να «κουκουλωθεί».

Ταυτόχρονα, το κράτος είναι εντελώς απών από την στήριξη αυτής της βαριά τραυματισμένης οικογένειας. Δεν έχει προσφέρει καμία βοήθεια οικονομική ή ψυχολογική βοήθεια. Τα παιδιά έχουν αφεθεί παρατημένα. Είναι μια στάση εκδικητική και τρομοκρατική – όχι μόνο για την οικογένεια της 12χρονης αλλά για όλη την κοινωνία. Στέλνει το μήνυμα ότι όποιος τολμάει να καταγγέλλει τέτοια περιστατικά θα οδηγείται στην οικονομική και κοινωνική εξόντωση.

Οι υποθέσεις κάθε είδους βρωμιάς, ανηθικότητας και φρίκης σε βάρος των «από κάτω», των πιο αδύναμων (ιδιαίτερα των παιδιών και γυναικών) έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Δεν έπεσαν από τον ουρανό. Δεν είναι «μεμονωμένες περιπτώσεις». Τα ΜΜΕ δείχνουν τα «τέρατα», αλλά κρύβουν το σύστημα που τα γεννάει. «Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι». Οι βιασμοί κ.λπ. είναι η άλλη όψη της τεράστιας κρίσης του συστήματος, της απληστίας των ελίτ, κυβερνήσεων και εργοδοτών που τσακίζουν κάθε δικαιώμά μας. Της ακρίβειας που τρέφει τα κέρδη των πλουσίων, ενώ εμείς βουλιάζουμε στην φτώχεια. Του εξευτελισμού της ανθρώπινης ζωής, όταν εν ψυχρώ δολοφονίες νέων από την αστυνομία μένουν ατιμώρητες και οι ένστολοι επιβραβεύονται με επιδόματα 600 ευρώ… Θα τους σταματήσουμε μόνο με την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας, σε κάθε γειτονιά. Υποστηρίζουμε την Επιτροπή Αλληλεγγύης, τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά της:

  • Άμεση, πραγματική στήριξη της οικογένειας από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
  • Καμία συγκάλυψη, σε κανέναν «υψηλά ιστάμενο».
  • Αποφυλάκιση της μητέρας. Όχι στον κανιβαλισμό και διασυρμό της οικογένειας απ’ τα ΜΜΕ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Facebook: Πρωτοβουλία Κατοίκων Κορυδαλλού / E-mail : [email protected] / Τηλ.: 6977212843