Όργιο καταστολής από την ΕΛ.ΑΣ. σε νομική – ΑΣΟΕΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ & ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Σε συνέχεια της σκληρής καταστολής που πραγματοποιήθηκε στις κινητοποιήσεις για την δολοφονία του 16χρονου Κ. Φραγκούλη, το μεσημέρι της Τετάρτης 14/12, οι δολοφόνοι των ΟΠΚΕ-ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές (ακόμα και περαστικών) στην ΑΣΟΕΕ και στην Νομική Αθηνών, εισβάλλοντας μέσα στις σχολές. Μάλιστα με βάση την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές στη Νομική έγιναν βασισμένες σε μια διάταξη που θυμίζει Ιδιώνυμο, καθώς «μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων με σκοπό(!) την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην οδό Σόλωνος 25 άτομα, τα οποία προσήχθησαν». Πρόκειται για μια ξεκάθαρη ποινικοποίηση της πρόθεσης, δηλαδή ολοταχώς πίσω στη χούντα, στο μετεμφυλιακό κράτος και πιο πίσω ακόμα! Εκμεταλλευόμενοι, την απουσία μιας δυναμικής απάντησης από το εργατικό και φοιτητικό κίνημα, κυρίως από την απουσία συνελεύσεων και καταλήψεων των σχολών, κυβέρνηση και κράτος βρήκαν χρυσή ευκαιρία.

Μέσα σε μια περίοδο, όπου οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία συνθλίβονται όλο και περισσότερο κάτω από το αβάσταχτο βάρος της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας, που τα αναρίθμητα σκάνδαλα της κυβέρνησης βγαίνουν διαρκώς στην επιφάνεια και μέσα σε μία συγκυρία όπου οι ελληνοτουρκικοί ανταγωνισμοί κορυφώνονται και η φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να μας σύρει σε ένα «θερμό επεισόδιο», μην μπορώντας να  διαχειριστεί όλα αυτά τα μέτωπα, επιλέγει να προσηλωθεί στην καταστολή. Η κλίκα Μητσοτάκη, αντιλαμβάνεται πως το γενικό κλίμα είναι εκρηκτικό, οπότε για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την διαρκώς αυξανόμενη αγανάκτηση του κόσμου, δίνει πακτωλούς κρατικού χρήματος σε εξοπλισμούς και προσλήψεις για την αστυνομία και στα ΜΜΕξαπάτησης, ως το μοναδικό χαρτί που τις έχει απομείνει.

Η υπερψήφιση  επιδόματος – δωράκι 600 ευρώ στην  αστυνομία, από όλα σχεδόν τα κοινοβουλευτικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση), μια ημέρα μόλις από την αναγγελία του θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, σήμανε όχι μόνο επιβράβευση για την δολοφονία, αλλά και έδωσε το ελεύθερο να προχωρήσουν οι πραιτοριανοί του συστήματος σε πογκρόμ καταστολής πανελλαδικά. Βρισκόμενη σε «γενική επιφυλακή», η αστυνομία, προχώρησε σε πογκρόμ σε συνοικίες Ρομά τρομοκρατώντας οικογένειες και μικρά παιδιά και έπνιξε στα χημικά και στο ξύλο τις μαζικότατες διαδηλώσεις της Τρίτης 13/12.

Ως εδώ με την ανίκανη και λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ! Οι αγωνιστές, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει άμεσα να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας, μία εξέγερση ενάντια στην επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και σε κάθε επίδοξο συνεχιστή αυτής της πολιτικής. Μια γενική αντεπίθεση στο μνημονιακό καθεστώς που ποινικοποιεί την φτώχεια στην οποία οι ίδιοι μας σέρνουν. Με μαχητικά μέσα πάλης και διαδηλώσεις, με επιτροπές σε κάθε γειτονιά, σχολή, σχολείο και χώρο εργασίας, για την αυτοάμυνα του κινήματος που θα μπλοκάρει αποφασιστικά την αστυνομική βία, το τσάκισμα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών μας και την ανατροπή της κλίκας Μητσοτάκη και του μνημονιακού καθεστώτος, παίρνοντας την κατάσταση και τη ζωή στα χέρια μας.