ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις Μνήμης και Αγώνα, 6 Δεκέμβρη: 

Αθήνα, 18.00 Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 18.00 Καμάρα

Ιώαννινα, 18:00 Ακαδημία

Πάτρα, 12:00 Παράρτημα

Αγώνας παντού ενάντια σε Φτώχεια, Καταστολή, Πόλεμο, Πολιτική σήψη

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, δολοφονείται εν ψυχρώ ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος από τους ειδικούς φρουρούς Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη (σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι). Η δολοφονία ξεχείλισε το ποτήρι: παρόλα τα ψέματα, λασπολογίες και συκοφαντίες των ΜΜΕ, πυροδοτήθηκε μια νεολαιίστικη εξέγερση, με βαθύτερες αιτίες την φτώχεια, ανεργία, κοινωνική περιθωριοποίηση, την χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Ήταν προάγγελος του «κοινωνικού πολέμου» 2010–12.

Μετά από 14 χρόνια, τα ίδια κοινωνικά προβλήματα έχουν οξυνθεί σε ακραίο βαθμό. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία μπαίνουμε σε έναν από τους σκληρότερους χειμώνες των τελευταίων χρόνων. Καλούμαστε να πληρώσουμε ξανά την κρίση: τεράστια ακρίβεια και φτώχεια, μισθοί-φιλοδωρήματα και συντάξεις που δεν φτάνουν ως τα μέσα του μήνα! Τρόφιμα, θέρμανση, νοίκι, μετακινήσεις κ.λπ. γίνονται απλησίαστα, σαν είδη πολυτελείας. Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία (αλλά και Κίνα) λίγο θέλει να ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου, απειλώντας με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με πυροδότηση νέων μετώπων ή ανεξέλεγκτη κλιμάκωση (ή και χρήση πυρηνικών). Η απειλή του πολέμου μεταφέρεται στη γειτονιά μας, με τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία να οξύνεται επικίνδυνα και τις δύο κυβερνήσεις να συνεχίζουν τις προκλήσεις.

Η αγανάκτηση ενάντια στον Μητσοτάκη και την κλίκα του μεγαλώνει – για την εξοργιστική ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» και την ακραία ταξική πολιτική τους. Για τα αναρίθμητα σκάνδαλα, τις ανοιχτές δοσοληψίες με μεγαλοεπιχειρηματίες και πλούσιους, την επικίνδυνη παρακολούθηση των πάντων με υποκλοπές χωρίς όριο. Με αρπακτικότητα και κυνισμό λένε: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»! Στηριζόμενοι μόνο σε ΜΜΕξαπάτησης, ελίτ και ιμπεριαλιστές, σάπιοι, απομονωμένοι αλλά επικίνδυνοι, ποντάρουν στην πολιτική έντασης και καταστολής για να μείνουν στην εξουσία. Στόχος τους είναι να τσακίσουν, να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα, τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις και τους αγωνιστές του. Ατιμωρησία για κάθε «δικό τους» (Λιγνάδης, Novartis, Siemens…), ΜΑΤ, ξύλο, δακρυγόνα σε φοιτητές, απεργούς, διαδηλωτές. Λαίλαπα μέτρων που καταστρέφουν τα τελευταία δικαιώματα και κατακτήσεις στην εργασία, υγεία, παιδεία κ.λπ. (νόμοι Χατζηδάκη, Κεραμέως κ.ά.).

Νεολαία και εργαζόμενοι πρέπει να τιμήσουμε αγωνιστικά τον Δεκέμβρη του 2008, ανοίγοντας δρόμο για μαζικούς και μαχητικούς αγώνες. Ορμώμενοι από την επιτυχημένη γενική απεργία στις 9/11 και τις μαζικές διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου, να προτάξουμε έναν αγώνα διαρκείας, μια νέα εξέγερση ενάντια στην κλίκα Μητσοτάκη και κάθε μνημονιακό. Ενάντια στην κάλπικη «προοδευτική» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ψηφίσει και εφαρμόσει δεκάδες μνημονιακά μέτρα, αλλά και στην υποταγμένη και ηττοπαθή πολιτική του ΚΚΕ: μόνη τους έγνοια, είναι η εκλογική τους ενίσχυση. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους εργαζόμενους και νέους στην Ευρώπη (Γαλλία, Αγγλία κ.ά.) και να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνά τους. Με συντονιστικά, επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, σχολές, σχολεία, γειτονιές, καταλήψεις και μαχητικές διαδηλώσεις. Μέχρι τη συνολική ανατροπή, την επιβολή μιας Κυβέρνησης των Εργαζομένων – για την εφαρμογή ενός Προγράμματος Σωτηρίας, στον δρόμο της μόνης λύσης, του Σοσιαλισμού.

Θα νικήσουμε – ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ

· Κάτω η Ακρίβεια και η Φτώχεια. ΟΧΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση ΦΠΑ – Μείωση τιμών στα βασικά αγαθά. Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις.

· Κάτω τα αντεργατικά μέτρα και μνημόνια– Κατάργησή του εργατοκτόνου ν. Χατζηδάκη. Διαγραφή του Χρέους. Βαριά φορολογία σε κέρδη – πλούσιους. Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς και Καταστολή.

· ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΟΧΙ σε Εξοπλισμούς και Πυρηνικά. Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ.

· Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία. Πίσω στη φυλακή οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου. Αφοπλισμός της αστυνομίας – Διάλυση των ειδικών σωμάτων (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ κ.λπ.)

· Σε Ελλάδα και Τουρκία: Κοινός αγώνας – Διεθνισμός των λαών ενάντια στον πόλεμο