ΠΑ.Σ.Ε. Vodafone: H Vodafone «βλάπτει» σοβαρά την κυριακάτικη αργία. Απεργία στο εμπόριο Κυριακή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Ε-mail: [email protected]
Αρ. Πρωτ. 42/2022

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2022

H Vodafone «βλάπτει» σοβαρά την κυριακάτικη αργία

Στις 27/11 διατάσσει άνοιγμα των καταστημάτων της

Απάντηση μπορεί να είναι μόνo η απεργιακή κινητοποίηση

Με μια εσωτερική λιτή ανακοίνωση στις 22/11 η διοίκηση ανακοίνωσε την απόφασή της να ανοίξουν την Κυριακή 27/11 30 καταστήματα. Ευθυγραμμίζεται έτσι πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης που μανιωδώς προσπαθεί ουσιαστικά να καταργήσει την κυριακάτικη αργία. Μετά από τις προηγούμενες δύο κυβερνητικές προσπάθειες να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές 6 Νοέμβρη και 13 Νοέμβρη, που έπεσαν στο κενό λόγω κακοκαιρίας και μαραθωνίου αντιστοίχως, τώρα επανέρχονται…

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν οι μεγάλοι όμιλοι να μονοπωλήσουν το τζίρο της black Friday που έχει γίνει… 10ήμερη. Καταργώντας δηλαδή την ημέρα ανάπαυσης των εργαζομένων.

Τα τελευταία χρόνια φυσικά έχει γίνει κανονικότητα η παραβίαση της κυριακάτικης αργίας με διάφορα νομοθετήματα που έρχονται να προστεθούν στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Επισημαίνουμε πως η διοίκηση της Vodafone ήταν πάντα πρωτοπόρος σε όλες αυτές τις προσπάθειες επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών. Σε κάθε ευκαιρία ανοίγει τα καταστήματα τις Κυριακές. Μαζί με αυτά διατάσσει και αντίστοιχα τμήματα να εργαστούν συνήθως, όπως το shop support, vetting κ.λπ.

Ως απάντηση η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΥΙΕ) ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου στις 27/11.

  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα καταστήματα και στα υποστηρικτικά τμήματα αποκλειστικά των καταστημάτων που θα κληθούν να εργαστούν στις 27/11 να συμμετέχουν στην απεργία.
  • Καλούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό να μην επιλέξει για αγορές την Κυριακή 27/11.
  • Η προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας δεν πρέπει να περάσει!

 

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον