Κάτω η ακρίβεια – αυξήσεις στους μισθούς – Όλοι στην απεργία Τετάρτη 9/11, 10:30, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Όλοι στην απεργία – Τετάρτη 9/11, 10:30, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα και αντιμετωπίζουμε μια από τις χειρότερες κρίσεις. Η ακρίβεια έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά, με τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο αέριο, στα ενοίκια και στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι απαγορευτικές. O μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. Η ακρίβεια οφείλεται στην οικονομική κρίση του καπιταλισμού, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στα τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων. Όλες οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι ανεπαρκείς και κατάφωρη κοροϊδία. Έχουν αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τις καταστροφές από πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ., και η ακραία νεοφιλελεύθερη, ταξική πολιτική τους ρίχνει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία οι τιμές εκτοξεύθηκαν ακόμα περισσότερο. Με εξοπλισμούς πολλών δις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες οι αστικές δυνάμεις έχουν ταχθεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου, εμφανίζονται όλο και πιο έτοιμοι να ρισκάρουν κάποιο «επεισόδιο» με την Τουρκία, εγκαθιδρύοντας ένα ακόμα πιο σκληρό αντεργατικό και αυταρχικό καθεστώς.

Εδώ και 3 χρόνια, η κυβέρνηση εξαπέλυσε ορυμαγδό νεοφιλελεύθερων χτυπημάτων σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο εργατοκτόνος ν. Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, χτυπάει την απεργία και τον συνδικαλισμό. Για να τα επιβάλουν αυτά βάζουν τις ορδές των ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια και καταστέλλουν όποιον διαμαρτύρεται.

Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση της ΝΔ στα πλαίσια των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. συνεχίζει να υλοποιεί το βάρβαρο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση – διάλυση του δημόσιου, δωρεάν σχολείου και πανεπιστημίου.

  • Παρά τις τυμπανοκρουσίες του ΥΠΑΙΘ ότι 1 Σεπτέμβρη θα ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς είναι τεράστιες. Ακόμα και μετά τις 2 φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών συνεχίζουν να μένουν ακάλυπτα χιλιάδες κενά και αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι μόνιμοι διορισμοί της τελευταίας διετίας ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, να τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων αλλά και να παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
  • Κυβέρνηση και υπουργείο θέλουν να πετάξουν έξω από την εκπαίδευση χιλιάδες νεολαίους και να δημιουργήσουν σχολεία και πανεπιστήμια ταξικά στα οποία θα φοιτούν οι «άριστοι» ή αυτοί που θα αντέχει η τσέπη τους. Εντείνουν λοιπόν τους ταξικούς φραγμούς με διάφορα μέτρα όπως η τράπεζα θεμάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η κατηγοριοποίηση, η αξιολόγηση και η αυτονομία της σχολικής μονάδας, οι εξετάσεις τύπου PISA στην ΣΤ΄ Δημοτικού και την Γ΄ Γυμνασίου.
  • Βασικό εργαλείο της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου εκτός των παραπάνω είναι και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τον διευθυντή- μάνατζερ και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, η οποία θα οδηγήσει πέραν από την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων μέχρι και σε απολύσεις. Επιχειρούν ήδη το προχώρημα της αξιολόγησης με τον θεσμό του ενδοσχολικού συντονιστή, του μέντορα και των εκπαιδευτικών ομίλων. Οι «καινοτομίες» αυτές οδηγούν στο σπάσιμο της συνοχής των συλλόγων διδασκόντων και στη δημιουργία μιας ιεραρχίας στα σχολεία, που μοιάζει με αυτή των επιχειρήσεων και θα εφαρμόσει ένα μέρος της ατομικής αξιολόγησης, θεσμοθετούν την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, κατηγοριοποιούν τα σχολεία και συμβάλλουν στην καλλιέργεια της λεγόμενης κουλτούρας αξιολόγησης.
  • Το υπουργείο Παιδείας, με την σύμπραξη των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, αυταρχικά επιβάλει ηλεκτρονικές και όχι δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έχοντας φυσικά σαν στόχο να τις επιβάλλει στην συνέχεια και στα σωματεία( με βάση και το νόμο Χατζηδάκη).  Οι εκλογές αυτές είναι παντελώς διαβλητές, αφού δεν υπάρχει καμία εγγύηση της ταυτοπροσωπίας, αφού μπορείς να ψηφίζεις 5 φορές και να μετρά η τελευταία, αφού οι εφορευτικές επιτροπές απαγορεύεται να καταθέτουν καταστάσεις ψηφισάντων. Επιχειρεί με κάθε τρόπο να βάλει χέρι στα εσωτερικά των σωματείων, να τσακίσει την εσωτερική τους δημοκρατία, να καταργήσει τις Γενικές Συνελεύσεις και όλες τις δομές οργάνωσης των σωματείων, να αποκόψει τους εργαζόμενους από τις ζωντανές διαδικασίες, να τους απομονώσει μπροστά σε μια οθόνη και να τους καταστήσει ευάλωτους μόνο στην κυβερνητική προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε(ξαπάτησης) αλλά και σε κάθε λογιών πιέσεις.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!!!   Η Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη να γίνει η αρχή του τέλους τους.

Χρειάζεται να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα  εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς – φοιτητές για να σώσουμε και το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Τον τελευταίο χρόνο, έχουν ξεσπάσει σημαντικοί, ελπιδοφόροι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες (e-food, Cosco, Μαλαματίνα, φοιτητές ενάντια στην ΟΠΠΙ κ.λ.π.). Όμως για να ανατραπεί η ζοφερή κατάσταση που ζούμε πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα. Όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις να ξεκινήσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας. Με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις να σταματήσουμε τη λαομίσητη κυβέρνηση και να επιβάλλουμε να ικανοποιηθούν οι δικές μας ανάγκες για δουλειά, για δωρεάν υγεία και παιδεία, για ζωή και μέλλον με αξιοπρέπεια. Μέσα από τα σωματεία μας, με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, μέσα από κοινές επιτροπές σε γειτονίες και σε χώρους εργασίας να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του. Να προωθήσουμε και να υπερασπίσουμε την εργατική δημοκρατία ενάντια στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μόνο έτσι θα ρίξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των α(χ)ρήστων νεοφιλελεύθερων του Μητσοτάκη και θα επιβάλουμε μια δικιά μας κυβέρνηση, μια κυβέρνηση των εργαζομένων. Να ενώσουμε τις φωνές μας και να τους βροντοφωνάζουμε: αν αυτοί(κυβέρνηση και συνοδοιπόροι της) δεν προσαρμοστούν στις δικές μας ανάγκες αυτοί θα πεθάνουν και όχι εμείς!  Παλεύουμε για:

  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. Έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς για όλους.
  • 15% του προϋπολογισμού για την Παιδεία. Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια Υγεία.
  • Επαναφορά μισθών-συντάξεων-13ου-14ου μισθού στα προ μνημονίων επίπεδα.
  • Κατάργηση των νόμων για αξιολόγηση και Αυτονομία Σχ. Μονάδας. Όχι στις εξετάσεις «τύπου PISA».
  • Προκήρυξη τώρα νέας Απεργίας – Αποχής από την αυτοαξιολόγηση, μέντορες, συντονιστές, Εκπαιδευτικούς Ομίλους από ΟΛΜΕ – ΔΟΕ.
  • Κάτω ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη. Δεν εφαρμόζουμε καμία πτυχή του(ηλεκτρονικές εκλογές, ΓΕΜΗΣΟΕ κ.ά.). Απέχουμε από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τους αιρετούς στις 5 Νοέμβρη.
  • Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν 12χρονο Σχολείο για όλους. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.
  • Σταθερή και πλήρης απασχόληση. Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Μονιμοποίηση τώρα των διορισμένων του 2020.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Όχι στο «Νέο» Λύκειο των ταξικών φραγμών. Κατάργηση της Ε.Β.Ε. και της τράπεζας θεμάτων.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(: 2310265730 ,  e-mail: [email protected]