Αγώνας σε κάθε γειτονιά να διώξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Παρασκευή 4/11, 19:00, πλ. Καλογήρων, Δάφνη

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Παρασκευή 4/11, 19:00, πλ. Καλογήρων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ: Τετάρτη 9/11, 10:30, πλ. Κλαυθμώνος

Σήμερα στην περιοχή της Δάφνης, όπως σ’ όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της ακρίβειας στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στη βενζίνη. Ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας! Κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα όσο ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Μυτιληναίος και οι κάθε λογής επιχειρηματίες αισχροκερδούν εις βάρος μας. Μόνο η εθνικοποίηση όλων των εταιρειών ενέργειας, χωρίς αποζημίωση και με έλεγχο –διαχείριση από τους εργαζομένους μπορεί να προσφέρει φτηνό ηλεκτρικό και ενέργεια στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Oι εξωφρενικές τιμές ηλεκτρισμού οφείλονται στις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων (ηλεκτρικό – αέριο – πετρέλαιο) που επέβαλλαν οι κερδοσκόποι των χρηματιστηρίων και των αγορών και τα Μνημόνια, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ). Με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία οι τιμές εκτοξεύθηκαν. Οι αντεργατικοί και αντιδημοκρατικοί νόμοι που ψήφισαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οδήγησαν στην τεράστια ανεργία της νεολαίας, σε μισθούς πείνας και στην επιβολή της μαύρης και ελαστικής εργασίας! Πλέον οι εργαζόμενοι, ακόμα και αν δουλεύουν 12 ώρες την μέρα, παίρνουν έναν μισθό που δεν φτάνει να πληρωθούν ούτε το φαγητό, ούτε οι λογαριασμοί.

Η ξοφλημένη κλίκα του Μητσοτάκη έχει αποκοπεί πλήρως από την κοινωνία. Είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και στη διαφθορά, μπλεγμένοι με το πιο μαφιόζικο και εγκληματικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, καλύπτοντας δολοφόνους, βιαστές και ναρκέμπορους. Στέλνει τα ΜΑΤ, της βίας και καταστολής, ενάντια στους εργαζόμενους, στους φοιτητές, στους κατοίκους συνοικιών που διαμαρτύρονται, στέλνει όπλα και χρήματα στους φασίστες της Ουκρανίας ενώ πετσοκόβει τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση των «συμμάχων» μας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, σέρνοντας τον ελληνικό λαό στη δίνη της πολέμου.

Καλούμε κάθε νέο, εργαζόμενο, άνεργο, κάθε κάτοικο της Δάφνης να έρθει μαζί μας για να οργανώσουμε την αντίστασή μας με Λαϊκές Συνελεύσεις. Να ενωθούμε κάτοικοι, εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς για να διώξουμε την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς πολέμους, ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια να οργανώσουμε παντού κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις. Να μην αφήσουμε κανέναν κάτοικο χωρίς ρεύμα, να οργανωθούμε και να προχωράμε σε άμεσες επανασυνδέσεις. Να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς μπροστά στα κοράκια των τραπεζών. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους αγώνες των εργαζομένων πολλών χωρών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχεια και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τους. Να επιβάλουμε μια κυβέρνηση των εργαζομένων η οποία θα εφαρμόσει:

  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων!
  • Κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων, σταμάτημα της ακρίβειας! Κατάργηση ΦΠΑ – ΕΝΦΙΑ!
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.
  • Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

[email protected]