Να φύγει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη – Με αγώνες να τους διώξουμε – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – Τετάρτη 9/11

ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – Τετάρτη 9/11:

Αθήνα: 10.30, πλ. Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 10.30, Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Ιωάννινα: 10.30, Εργατικό κέντρο

Πάτρα: 10.00, Παράρτημα

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα και αντιμετωπίζουμε μια από τις χειρότερες κρίσεις. Η ακρίβεια έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά, με τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι απαγορευτικές. O μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. Η ακρίβεια οφείλεται στην οικονομική κρίση του καπιταλισμού, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στα τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων. Όλες οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι ανεπαρκείς και κατάφωρη κοροϊδία. Έχουν αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τις καταστροφές από πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ., και η ακραία νεοφιλελεύθερη, ταξική πολιτική τους ρίχνει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι τρομακτικές ανατιμήσεις στα βασικά είδη (ρεύμα, αέριο, νοίκια, τρόφιμα κ.ά.) κατακρημνίζουν τους πραγματικούς μισθούς και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) ξεπούλησαν κάθε δημόσιο πλούτο. Κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ οι ημέτεροι τους και οι ιδιωτικοί πάροχοι γλεντάνε στις πλάτες μας από τα υπερκέρδη λόγω των ιδιωτικοποιήσεων και της ακρίβειας.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία οι τιμές εκτοξεύθηκαν. Με εξοπλισμούς πολλών δισ., η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες οι αστικές δυνάμεις έχουν ταχθεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου, εμφανίζονται όλο και πιο έτοιμοι να ρισκάρουν κάποιο «επεισόδιο» με την Τουρκία, εγκαθιδρύοντας ένα ακόμα πιο σκληρό αντεργατικό και αυταρχικό καθεστώς.

Εδώ και 3 χρόνια, η κυβέρνηση εξαπέλυσε ορυμαγδό νεοφιλελεύθερων χτυπημάτων σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο εργατοκτόνος ν. Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, χτυπάει την απεργία και τον συνδικαλισμό. Προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους και ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση του ν.1264, τσακίζοντας κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Για να τα επιβάλουν αυτά στέλνουν τους πραιτοριανούς τους (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ κ.ά.), και βάζουν την τις ορδές των ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια για να καταστείλουν όποιον διαμαρτύρεται.

Η Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη να γίνει η αρχή του τέλους τους.

Τον τελευταίο χρόνο, έχουν ξεσπάσει σημαντικοί, ελπιδοφόροι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες (εκπαιδευτικοί, e-food, Cosco, Μαλαματίνα, ενάντια στην ΟΠΠΙ κ.λπ.). Όμως για να ανατραπεί η ζοφερή κατάσταση που ζούμε πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας με την οργάνωση μας στους χώρους δουλειάς, σε σωματεία, και σε επιτροπές αγώνα. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας μέσα από την πραγματική ενότητα των αγώνων, αγώνων μαχητικών και ανυποχώρητων. Να προωθήσουμε και να υπερασπίσουμε την εργατική δημοκρατία ενάντια στην επίσημη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μόνο έτσι θα ρίξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των α(χ)ρήστων νεοφιλελεύθερων του Μητσοτάκη και θα επιβάλουμε μια δικιά μας κυβέρνηση, μια κυβέρνηση των εργαζομένων. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους αγώνες των εργαζομένων πολλών χωρών της Ευρώπης  που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχεια και τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τους.  

  • Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη
  • Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό- Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα- Συλλογικές συμβάσεις για όλους.
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων  https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VANTAGE TOWERS
Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 281/2021 – Αρ. Πρωτοκόλλου: 06/2022

                                                                                                                                                                                                                                     Αθήνα, 03/11/2022

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ – ΣΣΕ – ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

 

Συνάδελφοι,

Ως εργαζόμενοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για μια ακόμα φορά την πολύ δύσκολη περίοδο η οποία ανοίγεται μπροστά μας, με την ακρίβεια να περιορίζει δραματικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και με τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο αέριο, στα ενοίκια και στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι πλέον απαγορευτικές.

Για όλο και περισσότερες οικογένειες ο μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρούνται διαρκώς νέα πλήγματα στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, μέσω του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη (Ν 4808/2021), ο οποίος προσπαθεί να απαγορεύσει κάθε ίχνος εργατικής αντίδρασης και συνδικαλισμού.

Στις 9 Νοεμβρίου έχει προκηρυχθεί πανελλαδική γενική απεργία, ενάντια στην ακρίβεια και στα μέτρα που έχουν επιβληθεί με το νόμο Χατζηδάκη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι μια απεργία από μόνη της δεν αρκεί για να λυθούν τα προβλήματα μας. Έχει ωστόσο τεράστια σημασία στην προσπάθεια των διεκδικήσεων μας, για μια ικανοποιητική ΕΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς (οι οποίοι είναι καθηλωμένοι τα τελευταία δώδεκα χρόνια) και για την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, να  ενώσουμε τη φωνή μας  με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία με σθένος και αποφασιστικότητα!

 

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Γενική Απεργία

 

Προστατεύουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα

Διεκδικούμε την αναβάθμισή τους και την προστασία του βιοτικού μας επιπέδου.

Συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες –  Ενισχύουμε το Σωματείο με την εγγραφή μας

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VANTAGE TOWERS

 

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

(Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου: 5215/2008)

Αρ. Πρωτοκόλλου: 37/2022

Αθήνα, 7/11/2022

Τετάρτη 9 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία από τις χειρότερες κρίσεις των τελευταίων χρόνων. Η ενεργειακή φτώχεια εξαπλώνεται, οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά αυξάνονται συνεχώς, τα ενοίκια των σπιτιών έχουν εκτοξευτεί και οι πλειστηριασμοί κατοικιών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Μία χούφτα βιομήχανων, επιχειρηματιών, τραπεζιτών και επενδυτών θησαυρίζουν από τη λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων: τα Ελληνικά Πετρέλαια (όμιλος Λάτση) είχαν αύξηση κερδών 70% το β’ τρίμηνο του 2022, η Μotoroil (όμιλος Βαρδινογιάννη) 370%, ο Όμιλος Μυτιληναίου 116%, οι τράπεζες 1 δισ. Κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2022, και οι 52 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο, στο ίδιο διάστημα,  είχαν καθαρά κέρδη 5,4 δισ., υπερδιπλάσια των  2,5 δισ. του 2021! Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα έχει χάσει περίπου το 19% της αγοραστικής του δύναμης από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα. Μέσα στο 2022, οι απώλειες αγοραστικής δύναμης για τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα έως 750 ευρώ φτάνουν στο 40%.

Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιματική αλλαγή όσο και αν επιδεινώνουν την κατάσταση δεν είναι οι βασικοί παράγοντες που ευθύνονται για το κύμα ακρίβειας και αυξήσεων. Φταίει η οικονομική κρίση και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και η “απελευθέρωση” της αγοράς φταίνε για τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος. Όπως και για τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα, φταίει το ότι λίγες μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων αποφασίζουν για τη διαμόρφωση των τιμών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ δίνει τα πάντα στις ξένες και εγχώριες πολυεθνικές, ξεπουλάει και ιδιωτικοποιεί. Διαφωνούν στον τρόπο αλλά τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες αυτής της πολιτικής τους έχουν συναποφασίσει όταν ψήφισαν μαζί τα μνημόνια συμμόρφωσης στη βουλή. Χτυπάει ανελέητα τις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Φέρνει την αστυνομία στα πανεπιστήμια και παρακολουθεί τους πάντες (βλ. σκάνδαλο υποκλοπών). Τρία χρόνια τώρα έχει εξαπολύσει σκληρά χτυπήματα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα: κατάργηση του 8ώρου, κατάργηση των υπερωριών, χτύπημα της απεργίας, περιορισμός της δράσης των Σωματείων, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους, κ.ά. Έχει γίνει ο πιο «πιστός στρατιώτης του ΝΑΤΟ» γεμίζοντας τη χώρα με στρατιωτικές βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αγοράζοντας όπλα δισεκατομμυρίων, μπλέκοντας τη χώρα όλο και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συνάδελφοι, θα πρέπει να αντιδράσουμε ενάντια σε αυτή τη δυστοπία. Στις 9 Νοέμβρη έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην ακρίβεια που πλήττει φτωχούς, εργαζόμενους και ανέργους και στα μέτρα που έχουν επιβληθεί με το νόμο Χατζηδάκη. Ενώνουμε τη φωνή μας με τον υπόλοιπο κόσμο της εργασίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την κινητοποίηση αυτή. Ωστόσο καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν αρκεί μόνο μία απεργία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εγγραφούν στο Σωματείο που έχει καταφέρει να κρατήσει την ανεξαρτησία του σε μία εποχή καταστολής, μηχανισμών και εργοδοτικής αυθαιρεσίας και σε πολλές περιπτώσεις να πετύχει απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα της εργασίας.

Μόνο με τη κοινή συμμετοχή και συζήτησή μας για νέες διεκδικήσεις, δράσεις και συνεχείς πιέσεις για αυξήσεις μισθών και συλλογική σύμβαση εργασίας θα έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και στη Vodafone αλλά και να υπερασπίσουμε το δικαίωμα μας στην εργασία απέναντι στις νέες μειώσεις προσωπικού που επιδιώκει η διοίκηση της εταιρείας.

  • Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος Χαζτηδάκη –  Κατάργηση όλων των μνημονίων
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό – Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα
  • Σταθερή και πλήρης απασχόληση – κατάργηση κάθε είδους ελαστικής εργασίας
  • Αγώνας για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στο ξεπούλημα και στην ιδιωτικοποίησή τους
  • Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, ΜΜΜ, κοινωφελείς υπηρεσίες

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ