Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Ανδρέας Βογιατζόγλου

Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Ανδρέας Βογιατζόγλου, Γραμματέας του ΚΟ του ΚΚΕ (μ-λ), αφού πάλεψε για περίπου ενάμιση χρόνο με τον καρκίνο. Ο σύντροφος Ανδρέας υπήρξε ένα συνεπής αγωνιστής τους εργατικού και αριστερού κινήματος από τα δύσκολα φοιτητικά χρόνια της περιόδου της δικτατορίας. Συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις εκείνης εποχής, όπου εντάσσεται στο μ-λ κίνημα.

Γρήγορα αναδείχτηκε στα ηγετικά όργανα της ΠΠΣΠ (1977) και από το 1983 στο Καθοδηγητικό Όργανο του ΚΚΕ (μ-λ). Το 2010, σαν αποτέλεσμα της αγωνιστικότητας και συνέπειά του, εκλέγεται Γραμματέας του ΚΟ της οργάνωσης.

Ο σύντροφος Ανδρέας Βογιατζόγλου είχε τη σεμνότητα ενός πραγματικού αγωνιστή του εργατικού κινήματος και όσοι τον γνωρίσαμε στους κοινούς αγώνες, στους αγώνες της Άκρας Αριστεράς θα τον θυμόμαστε για πάντα. Θα τον θυμόμαστε για τους αγώνες και την προσφορά του, αλλά και για το κενό που αφήσει σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Η ΟΚΔΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στο ΚΚΕ (μ-λ), στους συντρόφους και φίλους του.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας