Νίκη στον αγώνα των Τούρκων αγωνιστών – απεργών πείνας – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 20/10 18.00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ  20/10/2022, 18.00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Την ίδια περίοδο που ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται και οι απειλές ρέουν εκατέρωθεν, Μητσοτάκης και Ερντογάν αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η καταστολή του εργατικού κινήματος δεν γνωρίζει σύνορα. Αντίθετα όταν αφορά το τσάκισμα των αγωνιστών, οι δύο αστικές τάξεις και τα επιτελεία τους μπορούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη. Ο  Süleyman Soylu, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας (μπλεγμένος σε σκάνδαλα ναρκωτικών), παραδέχτηκε επίσημα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι συλλήψεις των 11 Τούρκων αγωνιστών ήρθαν κατόπιν έντονης πολιτικής πίεσης από την Τουρκική κυβέρνηση. Και φυσικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίστασε στιγμή να προχωρήσει στις διώξεις. Όλα αυτά φυσικά με ενορχήστρωση από τις ΗΠΑ και τις μυστικές υπηρεσίες.

Στις 7/10/2022 οι 11 Τούρκοι αγωνιστές (υπόθ. Σεπολίων) ξεκίνησαν απεργία πείνας επ’ αόριστον, ενάντια στο αβάσιμο κατηγορητήριο και τις βαρύτατες ποινές που τους έχουν επιβληθεί. Ανάμεσα στα  αιτήματα τους είναι το δικαίωμα τους σε μια δίκαιη δίκη με ουσιαστικό δικαίωμα στην υπεράσπιση τους, η απαλλαγή του από τις ανυπόστατες κατηγορίες (αντιτρομοκρατικός νόμος), η απονομή δικαιοσύνης για τα βασανιστήρια που υπέστησαν από την ΕΛ.ΑΣ. και η επιστροφή των κατασχεμένων περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι 11 Τούρκοι αγωνιστές συνελήφθησαν στις 19/3/2020 με τις κατηγορίες δημιουργίας ή και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (DHKPC). Η δίκη διεξήχθη στις 2-19 Ιουλίου 2021. Επρόκειτο για δίκη παρωδία, αφού καταστρατηγήθηκαν βασικές αρχές της ίδιας της αστικής δικαιοσύνης(!). Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών στις  γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, παραβιάζοντας την αρχή της δημοσιότητας της δίκης, χωρίς την υποχρεωτική φωνοληψία και χωρίς ακριβή πρακτικά. Οι κατηγορίες όχι μόνο δεν εξατομικεύτηκαν αλλά δεν βασίστηκαν πουθενά, αφού ο βασικός μάρτυρας της αντιτρομοκρατικής που τους παρακολουθούσε, βεβαίωσε στο δικαστήριο ότι καμία πράξη τρομοκρατίας δεν είχε γίνει από αυτούς στην Ελλάδα. Οι μάρτυρες υπεράσπισης περιορίστηκαν σε έναν ανά κατηγορούμενο, διακόπτονταν διαρκώς, όπως και οι δικηγόροι υπεράσπισης κατά τις αγορεύσεις τους και οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους. Κατά την τρίτη δικάσιμο, οι κατηγορούμενοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια και αναίτια από την αστυνομία, δεν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δεν τους επιτράπηκε σχετική ιατροδικαστική εξέταση και το δικαστήριο απέρριψε την μήνυση των κατηγορουμένων ενάντια στους αστυνομικούς που τους ξυλοφόρτωσαν. Επίσης το δικαστήριο με ταχύτατες διαδικασίες απέρριψε όλες τις ενστάσεις  και τα ελαφρυντικά της υπεράσπισης.

Δικαιοσύνη τυφλή για την αστική τάξη και τα τσιράκια της – “ανοιχτομάτα” για τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές

Η δικαιοσύνη έδειξε άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο. Την στιγμή που ο Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε σε μόλις 13 χρόνια (η μεγαλύτερη από τις ποινές στην δίκη της ΧΑ), ο υποτιθέμενος διευθυντής της τουρκικής εγκληματικής οργάνωσης έλαβε ποινή 33 ετών! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος χτυπάνε αλύπητα όποιον αγωνίζεται (βλ. ΑΠΘ-πανεπιστήμια-άσυλο, Μαλαματίνα) και υπερασπίζεται ακράδαντα τους απατεώνες και τους μαυραγορίτες των βιομηχανιών καυσίμων, τους πρωταγωνιστές των σκανδάλων (siemens), τους βιαστές και τους παιδεραστές.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός καλπάζει, η ακρίβεια και η φτώχεια θερίζει με αυξητικές τάσεις, η ανεργία και η ημιασχόληση αυξάνεται, η οικονομική κρίση οξύνεται διαρκώς, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία πρέπει να αγωνιστούμε για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, για τα θεμελιώδη μας δικαιώματα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κυβερνάει πρακτικά μόνο με το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, τα δικαστήρια, τα ΜΑΤ και το ξύλο, ενώ ταυτόχρονα δολοφονεί ολόκληρη την κοινωνία: ντόπιους, μετανάστες, πολιτικούς ή μη πρόσφυγες. Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και οι αυτονομημένοι αχαλίνωτοι κρατικοί μηχανισμοί απειλούν να μας εξοντώσουν. Να τους διώξουμε πριν μας τσακίσουν!

– Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη – της φτώχειας και της βίας

– Νίκη στον αγώνα των Τούρκων αγωνιστών – Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους