Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην απειλή μιας ελληνο-τουρκικής στρατιωτικής σύγκρουσης, Διαδήλωση Πέμπτη 3 Νοέμβρη

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Κάτω η πολεμοκάπηλη, επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – Πέμπτη 3 Νοέμβρη – 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου – Θεσσαλονίκη

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία κλιμακώνουν επικίνδυνα τον ανταγωνισμό ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια και Ρωσίας – Κίνας από την άλλη. Η όξυνση, και από τις δύο πλευρές, δεν περιλαμβάνει μόνο αιματοχυσία, βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών, ακραίους τυχοδιωκτισμούς γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, αύξηση των στρατευμάτων. Αλλά και: α) Εκατέρωθεν απειλές για πυρηνικά όπλα. β) Απειλή εξάπλωσης του πολέμου σε όλο τον κόσμο, όπου σε δεκάδες ανοιχτά μέτωπα η ένταση ανεβαίνει διαρκώς: Ταϊβάν/Κορέα/Ειρηνικός, Αφρική, Βαλκάνια, Βαλτική, Αρκτική κ.λπ. Τα ΜΜΕξαπάτησης κάνουν σκληρή αντικομμουνιστική προπαγάνδα πάνω στην αντιδραστικότητα του καθεστώτος Πούτιν, λέγοντας ότι ο «δυτικός κόσμος» υπερασπίζεται την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ στην πραγματικότητα επιδιώκουν λυσσασμένα την ήττα, περικύκλωση, συντριβή της Ρωσίας – γι’ αυτό αναζωπύρωσαν το μέτωπο. Η ουκρανική «αντεπίθεση» ενορχηστρώνεται και ελέγχεται από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Αυτοί ενισχύουν ασταμάτητα το μισοφασιστικό καθεστώς Ζελένσκι, με δεκάδες δισεκατομμύρια, με όπλα ολοένα πιο βαριά και σύγχρονα. Εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό (στην πραγματικότητα έναν ΝΑΤΟϊκό στρατό), ενώ στρατολογούν μισθοφόρους απ’ όλο τον κόσμο. Πρώτη φορά σε καιρό «ειρήνης», το ΝΑΤΟ τέθηκε σε καθεστώς «πυρηνικής αποτροπής» και διεξάγει «ασκήσεις» προετοιμασίας. Οι ΗΠΑ προωθούν την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων π.χ. στην Αν. Ευρώπη. Με το νέο «δόγμα εθνικής ασφάλειάς» τους, ονομάζουν τη Ρωσία «μεγαλύτερη άμεση απειλή», την Κίνα «στρατηγική απειλή». Και όλοι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές απαιτούν ενίσχυση της εξοπλιστικής βιομηχανίας, σε μια ασταμάτητη κούρσα εξοπλισμών.

Ενώ πλησιάζει μια τεράστια παγκόσμια ύφεση, η ακρίβεια χειροτερεύει από τη συνέχιση του πολέμου. Το μεγάλο κεφάλαιο απαιτεί συνέχιση της κερδοσκοπίας στα «χρηματιστήρια ενέργειας» και «μείωση της κατανάλωσης». Να φορτωθούν όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που θα γονατίσουν από την φτώχεια, το κρύο, την επισιτιστική κρίση – με τους Σόιμπλε να του προτείνουν… διπλά πουλόβερ, με ΔΝΤ και ΕΕ να πετάνε επιδόματα εξαθλίωσης «στους πιο ευάλωτους»… Ο Μητσοτάκης παίζει τον επικίνδυνο ρόλο σημαιοφόρου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: δηλώνοντας ξανά και ξανά πως «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», στέλνοντας διαρκώς στρατιωτικό υλικό στον Ζελένσκι, δίνοντας πλήρη ελευθερία σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να χρησιμοποιούν τη χώρα ως ορμητήριο (βάσεις, λιμάνια κ.λπ.), καμαρώνοντας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης. Με όλο και πιο έντονη προπαγάνδα για τις «ατσάλινες ένοπλες δυνάμεις» και την «αποτρεπτική ισχύ» τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φουντώνει τον σοβινισμό και μιλιταρισμό και κάνει θηριώδεις εξοπλισμούς, δεκάδων δισ., ενώ ο ελληνικός λαός στενάζει απ’ την φτώχεια. Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί «ισχυρός», να παραμείνει στην εξουσία στήνοντας ένα ακόμα πιο αντεργατικό, αυταρχικό καθεστώς.

Προσπαθώντας να αναβαθμιστεί, ο τουρκικός καπιταλισμός ξεδιπλώνει επικίνδυνες βλέψεις. Η ελληνική αστική τάξη, δήθεν «αμυνόμενη», τα παίζει όλα για όλα στην απόλυτη στοίχιση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: σύμμαχος «δεδομένος», «πρόθυμος» για ό,τι ζητηθεί, ακόμα και για μια σύγκρουση που θα περιορίσει τις επιδιώξεις του τουρκικού καπιταλισμού υπέρ των δυτικών ιμπεριαλιστών. Γι’ αυτό ο κίνδυνος ενός «επεισοδίου» έχει μεγαλώσει πολύ. Μια στρατιωτική σύγκρουση θα ήταν καταστροφική για τους λαούς σε Ελλάδα-Τουρκία: πρέπει να την αποτρέψουμε πάση θυσία! Η απειλή μεγαλώνει από την ευθυγράμμιση της «αντιπολίτευσης»: οι απατεώνες των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ στην Ευρωβουλή για επιπλέον στήριξη του Ζελένσκι, ενώ πλειοδοτούν σε «σκληρή» ρητορική. Η στάση του ΚΚΕ είναι υποκριτική και αδιέξοδη: δεν αναπτύσσει αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, ενώ στοιχίζεται με την αστική εθνικιστική προπαγάνδα της «τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

Ούτε σταγόνα αίμα για τα συμφέροντά τους! Δεν τασσόμαστε με καμιά από τις αντιδραστικές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Να αναπτύξουμε ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα: ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στην φτώχεια, στις αντιδραστικές αστικές τάξεις κι απ’ τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Να ανατρέψουμε την διεφθαρμένη, ακραία ταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποτρέποντας κάθε τυχοδιωκτισμό μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Ενάντια στο μιλιταριστικό, σοβινιστικό κλίμα που θέλει στον γύψο τα δικαιώματα και τις ελευθερίας μας.

Σε Ελλάδα – Τουρκία: Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια σε Πόλεμο και Εξοπλισμούς. Έξω ΝΑΤΟ και Βάσεις. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς, στον πόλεμο κυρώσεων στις πλάτες των λαών.