ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – Τετάρτη 9/11, 10:30, πλ. Κλαυθμώνος

AtE-Logo

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – Τετάρτη 9/11, 10:30, πλ. Κλαυθμώνος

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα και αντιμετωπίζουμε μια από τις χειρότερες κρίσεις. Η ακρίβεια έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά, με τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης να είναι απαγορευτικές. O μισθός δεν φτάνει για να βγει ο μήνας. Η ακρίβεια οφείλεται στην οικονομική κρίση του καπιταλισμού, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στα τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων. Όλες οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι ανεπαρκείς και κατάφωρη κοροϊδία. Έχουν αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τις καταστροφές από πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ., και η ακραία νεοφιλελεύθερη, ταξική πολιτική τους ρίχνει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Οι τρομακτικές ανατιμήσεις στα βασικά είδη (ρεύμα, αέριο, νοίκια, τρόφιμα κ.ά.) κατακρημνίζουν τους πραγματικούς μισθούς και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) ξεπούλησαν κάθε δημόσιο πλούτο. Κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ οι ημέτεροι τους και οι ιδιωτικοί πάροχοι γλεντάνε στις πλάτες μας από τα υπερκέρδη λόγω των ιδιωτικοποιήσεων και της ακρίβειας.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία οι τιμές εκτοξεύθηκαν. Με εξοπλισμούς πολλών δισ., η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες οι αστικές δυνάμεις έχουν ταχθεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου, εμφανίζονται όλο και πιο έτοιμοι να ρισκάρουν κάποιο «επεισόδιο» με την Τουρκία, εγκαθιδρύοντας ένα ακόμα πιο σκληρό αντεργατικό και αυταρχικό καθεστώς.

Εδώ και 3 χρόνια, η κυβέρνηση εξαπέλυσε ορυμαγδό νεοφιλελεύθερων χτυπημάτων σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο εργατοκτόνος ν. Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, χτυπάει την απεργία και τον συνδικαλισμό. Προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους και ετοιμάζουν την πλήρη κατάργηση του ν.1264, τσακίζοντας κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Για να τα επιβάλουν αυτά στέλνουν τους πραιτοριανούς τους (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ κ.ά.), και βάζουν την τις ορδές των ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια για να καταστείλουν όποιον διαμαρτύρεται.

Η Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη να γίνει η αρχή του τέλους τους.

Τον τελευταίο χρόνο, έχουν ξεσπάσει σημαντικοί, ελπιδοφόροι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες (εκπαιδευτικοί, e-food, Cosco, Μαλαματίνα, ενάντια στην ΟΠΠΙ κ.λπ.). Όμως για να ανατραπεί η ζοφερή κατάσταση που ζούμε πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας με την οργάνωση μας στους χώρους δουλειάς, σε σωματεία, και σε επιτροπές αγώνα. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας μέσα από την πραγματική ενότητα των αγώνων, αγώνων μαχητικών και ανυποχώρητων. Να προωθήσουμε και να υπερασπίσουμε την εργατική δημοκρατία ενάντια στην επίσημη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μόνο έτσι θα ρίξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των α(χ)ρήστων νεοφιλελεύθερων του Μητσοτάκη και θα επιβάλουμε μια δικιά μας κυβέρνηση, μια κυβέρνηση των εργαζομένων.

  • Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη
  • Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό- Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα- Συλλογικές συμβάσεις για όλους.
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com