ΣΣΠ: Οι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ πυροβολούν έξω από τις σχολές μας και εισβάλλουν σε δωμάτια εστιακών φοιτητών

Όλοι/ες σήμερα στην φοιτητική διαδήλωση, 18:30 στα Προπύλαια

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική εισβολή της αστυνομίας σήμερα Τρίτη 27/9/22 τα ξημερώματα στις παλιές εστίες του ΕΜΠ, που βρίσκονται εντός της Πολυτεχνειούπολης, με πρόσχημα την εξάρθρωση σπείρας ληστών και ναρκεμπόρων.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν σε δεκάδες δωμάτια εστιακών φοιτητών, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές (σπασίματα πορτών κ.α.), στοχεύοντας με τα όπλα τους εμβρόντητους φοιτητές την ώρα που κοιμόντουσαν και συγκεντρώνοντας τους έξω από το κτίριο, καθισμένους κάτω. Παράλληλα, έπεσαν πυροβολισμοί από την πλευρά της αστυνομίας, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί και να βρίσκεται αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο. Τέλος, έγιναν 22 συλλήψεις, 13 εντός των εστιών και 9 έξω από αυτές!

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση των δολοφόνων και η αστυνομία δεν ενδιαφέρονται για την πάταξη της εγκληματικότητας, ίσα ίσα είναι υπεύθυνοι και υπερασπίζονται το σύστημα που γεννάει αυτές τις κοινωνικές παθογένειες. Αν ενδιαφερόντουσαν για την κατάσταση στις εστίες μας δεν θα τις άφηναν να ρημάζουν τόσα χρόνια, χωρίς υποδομές και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, καθώς επίσης έχει γνωστοποιηθεί ότι σκοπεύουν να  κλείσουν την συγκεκριμένη εστία στο τέλος του χρόνου δήθεν για «ανακαίνιση».  Ούτε θα εμπορευματοποιούσαν τη φοιτητική μέριμνα με τις διάφορες ΣΔΙΤ, επιβάλλοντας νοίκια για τα δωμάτια μας.

Ξέρουμε καλά ότι αστυνομία δεν έρχεται για την «προστασία» των φοιτητών, αλλά για να διώκει αγωνιστές, να σπάει συνελεύσεις και καταλήψεις, προκειμένου να επιβάλει δια της βίας τους νόμους Κεραμέως και ιδιαίτερα τον Νόμο – Πλαίσιο. Είναι ξεκάθαρο πως το μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι να γίνουν τα πανεπιστήμια μας φυλακές, ώστε να ξεριζωθεί το φοιτητικό κίνημα και να διαλυθούν οι δομές του, για να επιβληθεί με αυτόν τον τρόπο η ΟΠΠΙ και να εμπορευματοποιήσουν τη δημόσια – δωρεάν παιδεία!

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους.