Όλοι/ες στη Διαδήλωση της ΔΕΘ 10/9 (Αφίσα και προκήρυξη της ΟΚΔΕ)

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ – Σάββατο 10/9, 6 μμ, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

 

Όλες οι προβλέψεις των αστικών επιτελείων για ανάπτυξη μετά την πανδημία διαψεύστηκαν. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κρίση, χειρότερη από τις προηγούμενες. Παρά τις προσπάθειες των δυτικών ιμπεριαλιστών να την αποδώσουν στον «πόλεμο του Πούτιν», αυτή είχε εμφανιστεί πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, παρά τα τρισεκατομμύρια που έριξαν τα αστικά κράτη για να σώσουν το μεγάλο κεφάλαιο. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και καθεστώς Ζελένσκι (μαριονέτα των ΗΠΑ) είναι μόνο ένα κεφάλαιο στη σύγκρουση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με Ρωσία και Κίνα, που εξαπλώνεται και απειλεί με τρίτο παγκόσμιο πόλεμο: Ταϊβάν, Βαλτική, Βαλκάνια κ.ά. Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, κυρίως οι ΗΠΑ, βλέποντας την υποβάθμισή τους, καταφεύγουν στον πόλεμο. Οι στρατιωτικές δαπάνες εκτοξεύονται, η πυρηνική απειλή πλησιάζει… Πόλεμος, ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, καταστολή, κατάργηση δημοκρατικών ελευθεριών είναι οι πληγές που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Κυβέρνηση ανίκανη και εξαιρετικά επικίνδυνη

Η ανικανότητα των «αρίστων» δεν κρύβεται. Μετά την παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας (που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες) και τις καταστροφές από πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ., η ακραία νεοφιλελεύθερη, ταξική πολιτική τους ρίχνει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Παρά τις ονειρώξεις για «ισχυρή ανάπτυξη», η οικονομία βουλιάζει. Το ΑΕΠ αγκομαχά, η παραγωγική βάση συρρικνώνεται, ανεργία και ελαστική εργασία έγιναν μόνιμος καρκίνος, το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος γιγαντώνεται, ο πληθωρισμός καλπάζει πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τσαρλατάνοι της ΝΔ και πλούσιοι φίλοι τους, καπιταλιστές αρπακτικά πανηγυρίζουν την «έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία», δηλ. τα Μνημόνια χωρίς τέλος, το αιώνιο καθεστώς Αποικίας Χρέους, τα κέρδη τους πάνω στη δική μας δυστυχία.

 

Υποκλοπές: ο «μεγάλος αδερφός» δείχνει τη σήψη του αστικού πολιτικού σκηνικού

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών, κατά παραγγελία Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης και άλλα ονόματα που επιλεκτικά γίνονται γνωστά, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.  Πόσους ακόμα παρακολουθεί η ΕΥΠ και κυρίως συνδικαλιστές, αγωνιστές της αριστεράς και του εργατικού κινήματος; Οι υποκλοπές ξεκαθαρίζουν την πραγματική εικόνα του Μητσοτάκη και της κλίκας του: απομονωμένοι, οδεύοντας από τη μια αποτυχία και κρίση στην επόμενη – αλλά αδίστακτοι όσο παραμένουν στην εξουσία με την υποστήριξη των ΜΜΕ, ιμπεριαλιστών, ελίτ.

 

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ μας βάζουν στη δίνη του πολέμου

Η χρεοκοπία και ο τυχοδιωκτισμός του ελληνικού καπιταλισμού οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.) μας εμπλέκουν στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Επιδιώκοντας την στήριξή τους, όχι μόνο γίνονται ο πιο «δεδομένος» σύμμαχος, αλλά κλιμακώνουν την ένταση και όλο πιο ανοιχτά ρισκάρουν μια στρατιωτική σύγκρουση με τον τούρκικο καπιταλισμό. Δίνουν δισ. για εξοπλισμούς, συνάπτουν πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ. Μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντη βάση, σε αποθήκη πυρηνικών και επικίνδυνων χημικών. Καμαρώνουν ότι η Αλεξανδρούπολη έγινε το κύριο κέντρο ανεφοδιασμού των δυτικών ιμπεριαλιστών, ότι η Σούδα και άλλες βάσεις διαρκώς αναβαθμίζονται, την στιγμή που ο ελληνικός λαός στενάζει από την φτώχεια. Με στόχο την στήριξη των ΗΠΑ, καταφεύγουν σε γκαγκστερικές (π.χ. πειρατεία ιρανικού πετρελαίου, αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι), ανατινάζοντας τις σχέσεις με άλλες χώρες και εμπλέκοντάς μας σε τρομακτικούς κινδύνους.

 

Ακραίες νεοφιλελεύθερες επιθέσεις, ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις, φτώχεια, εξαθλίωση

Οι τρομακτικές ανατιμήσεις στα βασικά είδη (ρεύμα, αέριο, νοίκια, τρόφιμα κ.ά.) κατακρημνίζουν τους πραγματικούς μισθούς, το βιοτικό επίπεδο. Η κατάσταση γίνεται αφόρητη με το ξεπούλημα των πάντων. Με τις δεσμεύσεις προς τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές-τοκογλύφους, το κεφάλαιο και κάθε «ημέτερο», η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προκάτοχοί της (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) ξεπούλησαν κάθε δημόσιο πλούτο (ΔΕΗ, βιομηχανίες, δρόμους, λιμάνια κ.ά.) και σειρά έχουν υγεία, παιδεία, ασφάλιση κ.λπ., διαλύοντας τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό, αφήνοντας μόνο μπάχαλο, κοινωνικά ερείπια, ασύστολη κερδοσκοπία στην «ελεύθερη αγορά». Την ίδια στιγμή που το ρεύμα κόβεται σε χιλιάδες νοικοκυριά λόγω απλήρωτων λογαριασμών, τα «χρυσά παιδιά» της κυβέρνησης και των ιδιωτών παρόχων μετράνε κέρδη από την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και το χρηματιστηριακό τζογάρισμά της. Έριξαν τα λαϊκά σπίτια βορά σε τραπεζίτες και funds και τώρα τάζουν «παροχές» φτηνής στέγης… “Pass” και «επιδόματα», ψίχουλα ελεημοσύνης μόνο στους πάμφτωχους: να η μόνη «λύση» των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων, της ελίτ, του σάπιου καπιταλισμού μπροστά στην έκρηξη της φτώχειας!

Εδώ και 3 χρόνια, η κυβέρνηση εξαπέλυσε ορυμαγδό νεοφιλελεύθερων χτυπημάτων σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Όσο παραμένει στην εξουσία, η καταστροφή» αυξάνεται. Ο εργατοκτόνος ν. Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, χτυπάει την απεργία, τον συνδικαλισμό κ.ά. Οι νόμοι Κεραμέως καταργούν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, θεσμοθετούν δίδακτρα, τον ταξικό αποκλεισμό, την «Αγορά της Εκπαίδευσης». Στρώνεται ο δρόμος πλήρους ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης σε υγεία, ασφάλιση, οτιδήποτε έχει παραμείνει δημόσιο.

 

Γαντζωμένοι στην Καταστολή

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με μια «στρατηγική έντασης». Φέρνει την πανεπιστημιακή αστυνομία, οργιάζει με χτυπήματα σε ΑΠΘ, Εξάρχεια, πορείες για απεργούς πείνας κ.ά. Φορτώνει εκατοντάδες αγωνιστές με ανυπόστατες κατηγορίες και πρόστιμα, σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές και σωματεία, έχει δώσει το ελεύθερο στα ΜΑΤ να δέρνουν και να πνίγουν στα χημικά κάθε πορεία. Προκλητικά, μαζί με την αστική δικαιοσύνη, αφήνει ατιμώρητο ή αποφυλακίζει κάθε φασιστοειδές, δολοφόνο κ.λπ. (Κορκονέας, Πατέλης, Λιγνάδης…). Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, αυτή η χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα –η σημερινή αστική «δημοκρατία των πλουσίων»– δεν είναι μόνο ένα καθεστώς ή εκτροπή του Μητσοτάκη: είναι στρατηγική επιλογή όλων των αστικών δυνάμεων, όσο μεγαλώνει η κρίση και η αδυναμία τους να δώσουν λύση.

Δεν ματώνουμε άλλο για τα συμφέροντά τους. Να εξεγερθούμε – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Μέσα σε 1 χρόνο, έχουν ξεσπάσει σημαντικοί, ελπιδοφόροι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες (εκπαιδευτικοί, e-food, Cosco, ενάντια στην ΟΠΠΙ κ.λπ.). Εργαζόμενοι και νέοι κάνουν βήματα εμπρός, απορρίπτουν τα ψέματα και την προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων, αναζητούν διέξοδο. Ο Μητσοτάκης ίσως μετράει μέρες στην εξουσία – και σε όλο τον κόσμο, ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία κ.ά. εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά η πολιτική κρίση και η κατάρρευση των αστικών κομμάτων. Είναι όμως τόσο βαθιά η κρίση, ώστε δεν αρκεί η απαλλαγή από τον Μητσοτάκη: κάθε επόμενη «λύση» μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη, πιο επικίνδυνη. Η οργή μας δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στην απόρριψη ενός μισητού προσώπου, εναποθέτοντας ελπίδες στις αυταπάτες για «προοδευτική αλλαγή» των πολιτικών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσαν τον δρόμο στη σημερινή κατάσταση. Ούτε στη φοβισμένη, αδιέξοδη πολιτική του ΚΚΕ, που διαιρεί τους αγώνες, ενδιαφέρεται μόνο για τις εκλογές, ενώ συντάσσεται με τον εθνικισμό των «κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».

 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – Με ταξική Ενότητα και Αγώνα. Με αριστερά ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ.

Να ακολουθήσουμε τον δρόμο των εκρήξεων και εξεγέρσεων που ξεσπάνε σε Σρι Λάνκα, Χιλή, Κολομβία κ.ά. Των απεργιακών αγώνων σε μια Ευρώπη που μαστίζεται από την φτώχεια, την περιβαλλοντική καταστροφή, την κρίση και σαπίλα των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων. Ενωτικά, αποφασιστικά, με συνελεύσεις και επιτροπές σε χώρους δουλειάς, σχολές, σχολεία, γειτονιές, με διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις. Να οργανώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, την εξέγερσή μας για να ρίξουμε τη λαομίσητη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μέχρι τη συνολική ανατροπή, την επιβολή μιας Κυβέρνηση των Εργαζομένων – της μόνης που μπορεί να εφαρμόσει ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας και να ανοίξει τον δρόμο στη μόνη λύση, τον Σοσιαλισμό.

Ενάντια σε Ακρίβεια και Φτώχεια. Αυξήσεις σε Μισθούς-Συντάξεις. Φόροι στους Πλούσιους, όχι στα βασικά αγαθά. Δημόσια Ενέργεια για όλους. Όχι διακοπές ρεύματος, πλειστηριασμοί λαϊκών σπιτιών.

Ενάντια στον Πόλεμο. Σε Ελλάδα-Τουρκία: Κοινός αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις. Όχι στους Εξοπλισμούς. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ.

Κάτω αντεργατικά μέτρα και Μνημόνια. Λιγότερη δουλειά – Δουλειά σταθερή και πλήρη για όλους. Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες. Προστασία του περιβάλλοντος, όχι του κέρδους.

Διαγραφή του Χρέους. Έξω από το Ευρώ και την ΕΕ της Φτώχειας και του Πολέμου. Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο σε τομείς-κλειδιά και κρίσιμες υποδομές.

Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία.