Υποκλοπές: χωρίς όρια η πολιτική σήψη – Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Πέμπτη 25/8

Υποκλοπές: χωρίς όρια η πολιτική σήψη – ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ενότητα – Αγώνας Διαρκείας ενάντια στην αντιδημοκρατική αναδίπλωση

 

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Πέμπτη 25/8 στις 19:00

 

Η ακραία νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση Μητσοτάκηαπό την εκλογήτης το 2019 έχει εξαπολύσει μια συστηματική, άγρια επίθεση σε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Για να ξεπεράσει τις απανωτές αποτυχίες της, καταφεύγει όλο και περισσότερο σε μια «στρατηγική έντασης» και κατασταλτικών χτυπημάτων. Όλο και πιο συχνά αναβιώνουν πρακτικές ανασυρόμενες από τις μαύρες εποχές του μετεμφυλιακού κράτους και  της δικτατορίας: διώξεις, ανυπόστατες κατηγορίες, καταστολή διαδηλώσεων, βασανιστήρια, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, πρόστιμα, καταπάτηση του ασύλου, απαγωγές αγωνιστών, παράτυπες συλλήψεις κ.ά.

Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, που βγήκε (ξανά) στο φως, αποκρυσταλλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την σήψη, τηδυσωδία και αυταρχικότητα του αστικού πολιτικού σκηνικού. Ο Μητσοτάκηςπρωταγωνιστεί σε μια ακόμα κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών. Με την αόριστη επίκληση της «εθνικής ασφάλειας», κάθε «αντιφρονούντας» ή αντίπαλος μπαίνει στο στόχαστρο και τίθεται υπό «νόμιμηεπισύνδεση», όπως κομψά επιχειρείται να μετονομαστούν οι παρακολουθήσεις (τουλάχιστον25.000 τον χρόνο!)Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βλέποντας την εξουσία να «γλιστράει» από τα χέρια της, κάνει τα πάντα για να γαντζωθεί σ’ αυτή, με μια όλο και μεγαλύτερη σκλήρυνση του πολιτικού σκηνικού:α)Το 2019, ο Μητσοτάκης μετέφερε τους σκοτεινούς μηχανισμούς της ΕΥΠ στα χέρια του (από τις πρώτες ενέργειές του), για να παρακολουθεί κατά παραγγελία τους πολιτικούς του αντιπάλους.β)Ενισχύει το Κράτος ΈκτακτηςΑνάγκης, την ακραία καταστολή ενάντια στο εργατικό κίνημα.γ)Αθωώνει ή απελευθερώνει κάθε κατακάθι της ελίτ και των υπηρετών της (Κορκονέας, Λιγνάδης, χρυσαυγίτες), ενώ φυλακίζει και κράτα παράνομα εργαζόμενους και αγωνιστές (Γ. Μιχαηλίδης κ.ά.).δ) Συγκεντρώνει στο δυναμικό της τα πιο ανήθικα, βρωμερά πρόσωπα. Τα κύρια στελέχη της κυβέρνησης είναι βουτηγμένα μέχρι το λαιμό σε σκάνδαλα και κάθε είδους παρανομία.

Αυτές οι πρακτικές όμως δεν είναι πρωτόγνωρες. Υποκλοπές και παρακολουθήσεις αποτελούν πάγια τακτική της αστικής τάξης, ιδιαίτερα ενάντια στο εργατικό κίνημα– για το οποίο γίνονται οι ελάχιστες αποκαλύψεις ή καμία!Δεν είναι αποτέλεσμαμόνο κάποιων «σκοτεινών» κέντρων ή υπηρεσιών, ή αποκλειστικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ. Αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του αστικού κράτους και ιδιαίτερα της νεοφιλελεύθερης δομής εξουσίας, μια μόνιμη τερατογένεσητης καπιταλιστικής κρίσης. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκηςδεν είναι μόνο μια «εκτροπή» ή «καθεστώς» του  Μητσοτάκη και κάθε όμοιού του: είναι στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης, όσο αυξάνονται η φτώχια και εξαθλίωση, μεγαλώνει ο κίνδυνος του πολέμου και των ανταγωνισμών με τον τουρκικό καπιταλισμό. Όσο η πολιτική κρίση και αστάθεια σαρώνει τη μια χώρα μετά την άλλη, αλλά και επανέρχονται οι αντιστάσεις και αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Καμία αυταπάτη για «εκδημοκρατισμό» του σάπιου αστικού συστήματος, των μηχανισμών του αστικού κράτους. Όσο κι αν εναντιώνονται υποκριτικάοι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, όταν βρέθηκαν στην εξουσία, εκτός από την μνημονιακή-νεοφιλελεύθερη πολιτική, συνέχισαν αμείωτα την ενίσχυση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης (αύξηση παρακολουθήσεων, παρακολούθηση αγωνιστών και συνδικαλιστών κ.ά.).Ο κατήφοροςτης αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης δεν θα σταματήσει με «προοδευτικές» πολιτικές και εκλογικές απάτες, μέσα από τους αστικούς θεσμούς, από τον «ορνιθώνα» του κοινοβουλίου και των επιτροπών του. Μόνος δρόμος είναι να οικοδομήσουμε έναΕνιαίοΤαξικόΜέτωπο, που θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τις δημοκρατικές ελευθερίες. Με αγώνες διαρκείας, με την εξέγερσή μας νασυγκρουστούμεμε την τηνά(χ)ριστη, επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ που μας οδηγεί στον όλεθρο – με κάθε μνημονιακή-νεοφιλελεύθερη δύναμη, με όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα και το αστικό κράτος που το υπηρετεί.

 

Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Διάλυση των μυστικών υπηρεσιών

Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Πόλεμο, Αστυνομία