Καμία δίωξη, Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της 28/7 – Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 1/8, 12:00, Δικαστήρια Ευελπίδων 

Καμία δίωξη – Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της 28/7 

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Kάτω η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη 

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 1/8, 12:00, Δικαστήρια Ευελπίδων 

 

Την Δευτέρα 1/8 δικάζονται οι συλληφθέντες της πορείας της Πέμπτης 28/7. Εκεί οι πραιτωριανοί των ΜΑΤ χτύπησαν άγρια χιλιάδες κόσμου, που διαδήλωναν σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά του για αποφυλάκιση υπό όρους. Τα χτυπήματα της αστυνομίας ήταν άγρια, ξυλοκοπώντας βάναυσα τους διαδηλωτές, πετώντας χημικά και κρότου λάμψης και κάνοντας επίδειξη πυγμής με τη μισητή αύρα. Σύμφωνα με την πάγια τακτική των μηχανισμών καταστολής –ώστε να τρομοκρατούν τη νεολαία και τους εργαζόμενους και να κρατάνε σε ομηρία όποιον κινητοποιείται–, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι βαριές και χαλκευμένες, χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα (απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, παράβαση του νόμου περί όπλων κ.ά.). 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί στα άκρα την ταξική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Αποδίδοντας μέσα από τα ΜΜΕξαπάτησης τα πάντα στην «κλιματική αλλαγή», τον «πόλεμο του Πούτιν» κ.λπ. (όπως και όλοι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές), φορτώνει απανωτές καταστροφές στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία. Η «μείωση του κράτους» αποδείχτηκε πλιάτσικο από τους καπιταλιστές και κάθε ημέτερο-αρπακτικό και το «επιτελικό κράτος» καταστροφικό σε κάθε κακοκαιρία και πυρκαγιά. Ενώ στενάζουμε από την ακρίβεια, η κυβέρνηση πετάει επιδόματα ντροπής, αφήνει τους καπιταλιστές να ανεβάζουν τις τιμές ανεξέλεγκτα για να βγάλουν στην πλάτη μας τα σπασμένα. Η ιδιωτικοποίηση της υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ., το ρίξιμο της ενέργειας στον χρηματιστηριακό τζόγο για να κερδίζουν οι ιδιώτες «επενδυτές», οδηγεί σε μαζική, εφιαλτική φτώχεια. Τα λαϊκά σπίτια απειλούνται με πείνα, να βυθιστούν στο σκοτάδι και στο κρύο, αν δεν τα αρπάξουν τα κοράκια τραπεζών-funds με πλειστηριασμούς. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξαπολύει ορυμαγδό μέτρων, νόμους τέρατα που καθένας ισοδυναμεί με πολλά μνημόνια: «Έξοδος από την εποπτεία» με ξεπούλημα-χάρισμα των πάντων, υποθήκευση στους δανειστές και του κερδοσκόπους των αγορών για δεκαετίες. Σαρωτική εμπορευματοποίηση της παιδείας, ταξικός αποκλεισμός των νέων, χούντα μέσα στις σχολές με τους νόμους Κεραμέως. Εφαρμογή του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη ενάντια στα σωματεία κ.ο.κ. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει ότι είναι απομονωμένη, αντιμέτωπη με το μίσος πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Ότι τα σημερινά σκιρτήματα θα ξεσπάσουν σε εκρήξεις και αγώνες, με μια κρίση στην ΕΕ που χειροτερεύει διαρκώς. Γι’ αυτό καταφεύγει σε μια πολιτική διαρκούς «έντασης», εξαπολύοντας σε κάθε ευκαιρία  τις συμμορίες των ΜΑΤ, τραγουδώντας φιλοχουντικούς ύμνους, συσπειρώνοντας ό,τι πιο αντιδραστικό ενόψει των εκλογών. Ενισχύει διαρκώς το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Που είναι όμως επιλογή όχι μόνο ενός «καθεστώτος Μητσοτάκη», αλλά η συνολική στρατηγική όλων των αστικών δυνάμεων. Μπροστά στη νέα έκρηξη της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, στη συμμετοχή του από τους πρώτους στον πόλεμο στο πλευρό των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στην προετοιμασία του για πολεμοκάπηλους τυχοδιωκτισμούς στον ανταγωνισμό με τον τουρκικό καπιταλισμό. 

Η αστική δικαιοσύνη, βραχίονας αυτού του αντιδραστικού οικοδομήματος (μια προληπτική αντεπανάσταση), στέκει ξεφτιλισμένη στα μάτια των λαϊκών μαζών, όσο κι αν την φτιασιδώνουν οι επίσημοι λόγοι στις επετείους της «αποκατάστασης της δημοκρατίας». Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχοί βλέπουν με σφιγμένα δόντια να «χαϊδεύονται» οι μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου, ο καταδικασμένος για βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδης. Να απολαμβάνουν πλήρη ασυλία και ατιμωρησία η ελίτ και οι υπηρέτες της, όσοι ληστεύουν καθημερινά τον ιδρώτα και τη ζωή μας… ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Θα τους γκρεμίσουμε, όχι με αυταπάτες ή απατεωνιές για «προοδευτική αλλαγή», αλλά με τον αγώνα, την εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας. Με μαχητικές διαδηλώσεις, οργανώνοντας τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, θα επιβάλλουμε στην πράξη τις δημοκρατικές ελευθερίες μας.