Σοκ η απελευθέρωση Λιγνάδη – Kαταδικάζεσαι για βιασμούς ανηλίκων… κυκλοφορείς ελεύθερος!

Εχθές Τετάρτη 13/7, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος (κατά πλειοψηφία) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας χωρίς ελαφρυντικά για δύο βιασμούς και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Ωστόσο, ως πραγματικό σοκ ήρθε η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, με περιοριστικούς όρους, δηλ. απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή… 30.000 ευρώ!

Η απόφαση αναστολής της ποινής ήταν μάλιστα αντίθετη με την πρόταση της εισαγγελικής έδρας. Σύμφωνα με την οποία ο Λιγνάδης, καθώς δεν έχει ομολογήσει τα κακουργήματα για τα οποία καταδικάστηκε, υπάρχει κίνδυνος να τα τελέσει ξανά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι ίδιοι οι Μητσοτάκης και Μενδώνη, που όταν είχαν ξεσπάσει οι αποκαλύψεις είχαν επίμονα προσπαθήσει να κρατήσουν την υπόθεση στο σκοτάδι, φυσικά με τη βοήθεια των αργυρώνητων ΜΜΕ, θα μπορούν τώρα να αισθάνονται μια ικανοποίηση για τις προσπάθειές τους. Το ίδιο και ο γνωστός Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Λιγνάδη.

Κάθε «θεσμός» και πρόσωπο που υπηρετεί και αντιπροσωπεύει τον ελληνικό καπιταλισμό, έχει μετατραπεί σε βόθρο, που ξερνάει μια αφόρητη μπόχα. Η κρίση του συστήματος ξεσπάει με τον χειρότερο τρόπο πάνω στους πιο αδύναμους. Πρώτα οι γυναίκες και τα παιδιά, παραδίνονται ανυπεράσπιστοι και χωρίς έλεος προς ικανοποίηση κάθε διαστροφής της μεγαλόσχημης και ζάπλουτης ελίτ.

Αυτή είναι η «ανεξάρτητη» ταξική δικαιοσύνη, στην Ελλάδα του «επιτελικού κράτους», του δόγματος «νόμος και τάξη», της ασύδοτης «ελεύθερης αγοράς», του ακραίου νεοφιλελευθερισμούς, της λεηλασίας των πάντων από το κεφάλαιο και τους πλούσιους. Είναι η άλλη όψη της «κανονικότητας». Των διαρκών αντεργατικών μέτρων, του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης, της σαρωτικής ακρίβειας και φτώχειας, της έκρηξης των ανισοτήτων. Της αστυνομοκρατίας, της πανεπιστημιακής αστυνομίας και των ΜΑΤατζήδων μέσα στις σχολές, να πετάνε κρότου λάμψης στο πρόσωπο των φοιτητών συνοδευόμενοι από αύρες. Της διάλυσης και αρπαγής της δημόσιας υγείας και παιδείας. Του ξεπουλήματος και χαρίσματος των πάντων…

ΝΑΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ! Ναρκέμποροι και φοροκλέφτες. Επιχειρηματίες αρπακτικά που καταπατούν κάθε νόμο και δικαίωμα, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Ένστολοι δολοφόνοι όπως του Αλ. Γρηγορόπουλου, του Ν. Σαμπάνη κ.ά. Χρυσαυγίτες και άλλοι «ευηπόλυπτοι» (όπως ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης στη δολοφονία του Ζ. Κωστόπουλου). Πολιτικοί βουτηγμένοι σε κάθε σκάνδαλο, στη σήψη και διαφθορά… όλοι αυτοί, μέσα από τα σπλάχνα των ισχυρών και των υπηρετών τους, απολαμβάνουν κάθε εύνοια και ατιμωρησία.

Οι γονείς των εργατικών και λαϊκών οικογενειών σφίγγουν τα δόντια γι’ αυτά τα ραπίσματα στο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας, με αγωνία και οργή για το πως θα προστατέψουν και θα αναθρέψουν τα παιδιά τους. Γι’ αυτή την ξέφρενη αθλιότητα όπου μας ρίχνει καθημερινά η κυβέρνηση Μητσοτάκη (συνεπικουρούμενη από όλες τις αστικές μνημονιακές-νεοφιλελεύθερες δυνάμεις).

Μόνο με έναν τρόπο θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Αυτός ο εκφυλισμός όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλη η αστική τάξη και η ελίτ, θέλουν να βουλιάξει η κοινωνία για να διατηρούν την εξουσία τους. Εργαζόμενοι, φτωχοί, γονείς και νέοι, πρέπει να κινητοποιηθούμε και να απαιτήσουμε:

 

Προτεραιότητα στην προστασία και τα δικαιώματα των παιδιών!

Δικαιοσύνη για τα θύματα!

Καμία απελευθέρωση του Λιγνάδη και κάθε τέτοιου «ισχυρού»!

 

Με Αγώνα Παντού, με την Εξέγερσή μας να διώξουμε την κυβέρνηση, να ανατρέψουμε το σημερινό επικίνδυνο και εγκληματικό καθεστώς, να τους τελειώσουμε πριν μας πεθάνουν.

 

14.7.2022

 

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ