Αποφυλάκιση Κορκονέα: Ανοιχτή πρόκληση – εξοργιστική απόφαση

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Ανοιχτή πρόκληση! 

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ 

 

Μετά από απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας αποφυλακίζεται ο Επ. Κορκονέας, δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Μετά από μόλις 13 χρόνια φυλάκισης, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και παρά τις έντονες αντιδράσεις από την οικογένεια του Αλέξανδρου αλλά και των συνηγόρων της, αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του πρώην ειδικού φρουρού.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστική δικαιοσύνη «λάμπει» στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το 2011, ο πρώην ειδικός φρουρός Β. Σαραλιώτης, συνεργός του Κορκονέα το βράδυ της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 15χρονου, αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει φυλάκιση μόνο 1 έτους, επικαλούμενος θέματα υγείας. Το 2019, επιχειρήθηκε μάλιστα η αθώωση του Σαραλιώτη, αλλά και η ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης ισόβιας κάθειρξης για τον Κορκονέα. Σε εκείνη τη δίκη ακούστηκαν μια σειρά από αίσχη, όπως ότι ο Αλέξης ήταν «άτυχος της στιγμής» και πως ο δολοφόνος «δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και λειτούργησε από θυμό»! 

Η αποφυλάκιση του Κορκονέα δεν εκπλήσσει. Η «ανεξάρτητη» Αστική Δικαιοσύνη απογυμνώνεται για άλλη μια φορά, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι τα ίδια αστικά δικαστήρια, οι ίδιοι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι, που αφήνουν έναν-έναν τους Χρυσαυγίτες ελεύθερους, απελευθέρωσαν τον Ρουπακιά (δολοφόνο του Παύλου Φύσσα), παλιότερα τον αστυνομικό Μελίστα (δολοφόνο του Μιχάλη Καλτεζά), άφησαν ατιμώρητους τους δολοφόνους του Ν. Σαμπάνη κ.ά. Η Αστική Δικαιοσύνη δεν εντοπίζει τον κίνδυνο για την κοινωνία σε εν ψυχρώ ένστολους δολοφόνους και φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες, αλλά σε όλους τους «από κάτω». Την ίδια στιγμή που αποβράσματα όπως ο Κορκονέας αφήνονται ελεύθερα, τα δικαστήρια καταδικάζουν νέους, εργαζόμενους, φτωχούς που τολμούν να διεκδικήσουν τα βασικά κοινωνικά, δημοκρατικά και εργατικά τους δικαιώματα κόντρα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των μνημονιακών κυβερνήσεων και της αστικής ελίτ. 

Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη (αλλά και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις που προηγήθηκαν) έχει προχωρήσει στην οικοδόμηση ενός τερατώδους Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Με μια όλο και πιο οξεία στρατηγική «έντασης» (κοινή για όλες τις αστικές δυνάμεις) προσπαθεί να κρύψει την χρεωκοπία της πολιτικής της και την τεράστια κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, που έχει αρχίσει, ξανά, να τσακίζει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα: σαρωτική ακρίβεια, μαζική φτωχοποίηση κ.ο.κ. Προσπαθεί έτσι να επιβάλλει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, μια σειρά από αντιδραστικούς αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους-εκτρώματα – καθώς και την υποταγή στον τυχωδιοκτικό εθνικισμό του ανταγωνισμού με τον τουρκικό καπιταλισμό. Να θωρακίσει το καθεστώς μπροστά στις αναπόφευκτες κοινωνικές εκρήξεις των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Βασικός κορμός αυτού του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης είναι οι συμμορίες των ΜΑΤ–ΟΠΚΕ–ΔΙΑΣ και τα δικαστήρια. Όποιος αντιστέκεται, πέφτει θύμα ξυλοδαρμών, ασύδοτης βίας, τρομοκράτησης, χαφιεδισμού, εκδίκασης με ψευδά κατηγορητήρια, ακόμη και βασανισμών.  

Οι μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στην Χρυσή Αυγή και η καταδίκη της. Η απόκρουση από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις των τραμπούκων της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή. Το πύκνωμα των εργατικών κινητοποιήσεων και αγώνων κ.λπ. δείχνουν τη δύναμη που μπορεί να αποκτήσει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να οργανώσουμε την απάντησή μας απέναντι σε κάθε πρόκληση όπως η αποφυλάκιση Κορκονέα. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, με μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις στον δρόμο, να σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία. Να επιβάλλουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες μας, την κατάργηση του μαύρου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Για να παραμείνουν στην φυλακή οι δολοφόνοι του Αλέξη – και τόσων πολλών άλλων θυμάτων της κρατικής καταστολής άγνωστων.  

 

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ – ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ 

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΔΙΑΣ 

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ