Επιτροπή Αγώνα Διανομέων: Αρνούμαστε να δουλέψουμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Προειδοποιητικό Μήνυμα!

-Προέχει η σωματική μας ακεραιότητα και ασφάλεια!
-Αρνούμαστε να δουλέψουμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες!
 

Συνάδελφοι από την Πέμπτη προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα) που θέτουν τις ζωές μας σε άμεσο κίνδυνο- και θα κρατήσουν τουλάχιστον για το επόμενο τριήμερο!

Δυστυχώς παρά τις δεκάδες καταγγελίες μας προς την κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας κανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι, καύσωνες κτλ). 

Καλούμε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να λάβει άμεσα μέτρα!

Ωστόσο δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια! Ενημερώνουμε τους συναδέλφους  να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών και των πλατφορμών που θέτουν τις ζωές μας σε κίνδυνο για τα κέρδη τους!

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την εργασία στις ώρες που επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα και ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ την Επιτροπή στο τηλέφωνο 6982268508.

Απαιτούμε

Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (καταιγίδες- έντονες  βροχοπτώσεις χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).

Αυστηροί έλεγχοι από το ΣΕΠΕ, για την τήρηση του νόμου 4611/2019 – αρ. 56 σχετικά με τις διατάξεις για την υγεία και την ασφάλεια των διανομέων: παροχή από τον εργοδότη των Μέσων Ατομικής Προστασίας (κράνος, μπουφάν και παντελόνι με προστατευτικά, γάντια, αδιάβροχα κτλ).

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Τηλ: 6982268508 , dianomeisthess.blogspot.gr
  • Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων
 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ