Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Να σταματησουν οι ισραηλινές επιθέσεις

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ  

 ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες ισραηλινές θηριωδίες  

Σάββατο 4 Ιούνη, πλατεία Συντάγματος 

 

Μετά από 55 χρόνια και τον πόλεμο των Σιωνιστών το 1967, το  Ισραήλ ολοκλήρωσε  την κατάληψη της ιστορικής γης της Παλαιστίνης,  που ξεκίνησε το 1948, προσαρτώντας τη Χερσόνησο του Σινά, τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και τα υψίπεδα του Γκολάν, καθώς και την Ιερουσαλήμ, εγκλωβίζοντας τον παλαιστινιακό  λαό σε μια μικρή λωρίδα. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 55 χρόνων από την έναρξη του «Πολέμου των Έξι ημερών», που είχε εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον της Συρίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας (Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης), οι ισραηλινές αρχές την προηγούμενη Κυριακή εξαπέλυσαν νέα επίθεση στους Παλαιστίνιους με την λεγόμενη «πορεία της σημαίας».  

Ο στρατός, οι δυνάμεις ασφαλείας με πρόσχημα φασίστες «διαδηλωτές»  επιτέθηκαν στους πολίτες  που πραγματοποίησαν  αντιδιαδηλώσεις προκειμένου να υπερασπιστούν την ζωή  τους. Οι βόμβες τους  κατέστρεψαν τις  περιουσίες των  Παλαιστινίων και εκατοντάδες άοπλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν τον αγώνα,  αφού κινδυνεύει η ζωή τους, η γη τους από μια ολοκληρωτική εκκαθάριση. Η γενοκτονία του λαού τους γίνεται με τις ευλογίες των δυτικών ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που  καλύπτει και οργανώνει  τα ισραηλινά εγκλήματα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν αποκλείσει  τη σύσταση ενός πραγματικά ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους

Οι  Ισραηλινοί  ετοιμάζονται για νέα πολεμική σύγκρουση στη Γάζα, ενώ σχεδιάζουν την ανάπτυξη  επιθετικών ελικόπτερων πάνω από την Τζενίν για να τρομοκρατήσουν τους Παλαιστίνιους, ξυπνώντας μνήμες της δεύτερης Ιντιφάντα.  Η αλληλεγγύη μας είναι η ασπίδα των Παλαιστινίων, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται για  την  ελευθερία και την αυτοδιάθεσή τους, για τη  δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στην πατρική τους γη.   

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε όλο τον κόσμο πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι, να αγωνιστούμε για να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις και να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος. Να παλέψουμε για τη διάλυση του ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει όλα τα αιμοσταγή καθεστώτα όπως του Ισραήλ, της Ουκρανίας κ.ά., στέλνει κρέας για τα κανόνια τους  εργαζόμενους και απειλεί, για τα συμφέροντα των δυτικών ιμπεριαλιστών, με παγκόσμιο πόλεμο όλο τον πλανήτη. 

 

  • Άμεση κατάπαυση του πυρός των Σιωνιστών – Να καταδικαστεί η ισραηλινή κυβέρνηση 
  • Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση 
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει πολέμους σε όλο τον πλανήτη