Νέα δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στο ΑΠΘ – Όλοι στις διαδηλώσεις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Μαζικός ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στο διαρκές όργιο κρατικής καταστολής στο ΑΠΘ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΑΘΗΝΑ: Σάββατο 28/5, 17:00, Προπύλαια

ΠΑΤΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 2/6

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πέμπτη 26/5, 19:00, Καμάρα

Γιάννενα: Παρασκευή 27/5, 19:00, Περιφέρεια

 

Την Πέμπτη 26 Μαΐου, για ακόμα μία φορά τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «Πρύτανη των ΜΑΤ», Παπαϊωάννου, εξαπέλυσαν λυσσασμένη επίθεση σε φοιτητές, έξω από το κτήριο του Βιολογικού – βρίσκονταν στον χώρο για μία ακόμη φορά με την σαθρή δικαιολογία της περιφρούρησης των εργασιών για την δημιουργία της περιβόητης «βιβλιοθήκης»-, επειδή συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική παρουσία μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ.  Συγκεκριμένα, μόλις οι φοιτητές πλησίασαν στο σημείο, η αστυνομία προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής ρίχνοντας στο ψαχνό, επιτιθέμενη με χημικά, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, κλοτσιές και γλομπιές, με αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητές να τραυματιστούν και  1 από αυτούς να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείοσε άσχημη κατάσταση, καθώς χτυπήθηκε από κρότου λάμψης στο πρόσωπο. Λίγη ώρα αργότερα, τα ΜΑΤ συνέχισαν το ρεσιτάλ καταστολής, κυνηγώντας αδιακρίτως όποιον βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από το Βιολογικό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, όχι μόνο δεν είναι μεμονωμένο, αλλά επιχειρείται από την κυβέρνηση ΝΔ να γίνει «κανονικότητα» στο ΑΠΘ τους 2 τελευταίους μήνες. Με κάθε ευκαιρία, οι συμμορίες της Ασφάλειας και των ΜΑΤ μπαίνουν μέσα, χτυπούν τους φοιτητές, ρίχνουν κρότου λάμψης και δακρυγόνα μέσα στα κτήρια και εξαπολύουν ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό σε κάθε φοιτητή. Πρόκειται, για το περίφημο «σχέδιο Βιβλιοθήκη» που εφαρμόζουν από κοινού κυβέρνηση-πρυτάνεις-ΜΑΤ, παγιώνοντας ένα καθεστώς κλιμακούμενης έντασης και άγριας καταστολής μέσα στο ΑΠΘ, για να τεστάρουν της αντιδράσεις των φοιτητών, ώστε να εγκαταστήσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται. Οι νεοφιλελεύθεροι επιβάλλουν δια της βίας το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ως μία «πρόβα τζενεράλε» για την γενικότερη όξυνση της καταστολής που θα εξαπολύσουνσε όλη την κοινωνία, όσο οι επιπτώσεις από την κρίση, την ακρίβεια και τον πόλεμο θα αρχίζουν να μεγεθύνονται.

Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών της 18ης Μάη, ανέδειξε την ήττα των καθεστωτικών δυνάμεων (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, BLOCO)και την αδυναμία τους πλέον να παίξουν τον ρόλο του κυματοθραύστη για το φοιτητικό κίνημα, συνεπώς αυτό το καθήκον το αναλαμβάνουν τα ΜΑΤ και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Η κυβέρνηση τους εγκαθιστά με σκοπό να τσακίσουν κάθε εστία αγώνα των φοιτητών, για να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη εφαρμογή των νόμων Κεραμέως, τον ταξικό αποκλεισμό της νεολαίας και την επιβολή διδάκτρων. Αυτό είναι ουσιαστικά το «Πανεπιστήμιο Α.Ε.», στο οποίο δεν χωράνε καταλήψεις, συνελεύσεις και γενικότερα χώροι πολιτικοποίησης και κοινωνικοποίησης των φοιτητών.

Οι φοιτητές πρέπει άμεσα να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, συντονιστικά, μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ΟΠΠΙ. Ενάντια στη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, για την υπεράσπιση του Ασύλου. Να παλέψουμε μαζί με τους μαθητές, εργαζόμενους, φτωχούς και νέους, που μισούν την κυβέρνηση της ακρίβειας και του πολέμου του Μητσοτάκη. Ο αγώνας ενάντια στην ΟΠΠΙ θα είναι διαρκείας: να τον μετατρέψουμε σε μια νεολαιίστικη εξέγερση. Για να μπλοκάρουμε αυτή τη χούντα που στήνουν μέσα στις σχολές, να ανατρέψουμε τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα, να διώξουμε κάθε μνημονιακό κανίβαλο και να πάρουμε επιτέλους τη ζωή μας στα χέρια μας!

 

  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΠΠΙ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΤΟΥΡΝΙΚΕ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ