Καταγγελία για τις θέσεις της ηγεσίας της Ενιαίας Γραμματείας της 4ης Διεθνούς για την Ουκρανία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓOΝ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Σύντροφοι,

Καταγγέλλουμε την αντιμαρξιστική στάση της ηγεσίας της Ενιαίας Γραμματείας σε μια σειρά θεμάτων, που κορυφώθηκε με την απαράδεκτη, φιλοπόλεμη, φιλο-ιμπεριαλιστική και φιλο-νατοϊκή θέση της για την ρώσικη εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως διαμορφώθηκε με τις ανακοινώσεις που εξέδωσε στις 30/01/2022, 1/03/2022 και με αρκετά άρθρα στελεχών και υποστηρικτών της. Η στήριξη στο ΝΑΤΟ και στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης από την ηγεσία της Ενιαίας Γραμματείας είναι ολοφάνερη, όπως και η απομάκρυνσή της από τις αρχές και τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, του τροτσκισμού και του επαναστατικού μαρξισμού.

Φτάνει στο σημείο να υπερασπίζεται την κυβέρνηση Ζελένσκι (χαρακτηρίζοντας το καθεστώς που εκπροσωπεί σαν «δημοκρατικό», αδιαφορώντας ότι είναι ένα δημιούργημα, μια μαριονέτα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ). Δεν διστάζει να περάσει στο στρατόπεδο των ιμπεριαλιστών/Νατοϊκών, υποστηρίζοντας μέτρα όπως: «ενίσχυση των ουκρανών με όπλα», «υποστήριξη των κυρώσεων» κ.λπ. Το κάνουν μάλιστα χρησιμοποιώντας εμετικά στην φρασεολογία τους την διεθνιστική αλληλεγγύη, το δικαίωμα των λαών για την ανεξαρτησία τους, την ειρήνη μονόπλευρα και υπέρ του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι η ένταξη χωρών της περιοχής στο ΝΑΤΟ υποστηρίχθηκε από τους πληθυσμούς τους με την ελπίδα ότι θα προστάτευε την ανεξαρτησία τους! Έτσι ξεπλένουν, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τον Ζελένσκι, το τάγμα Αζόφ, συντάσσονται με τις αστικές κυβερνήσεις των χωρών τους, ταυτίζονται με την προπαγάνδα δαιμονοποίησης του Πούτιν, που φυσικά έχει τεράστιες ευθύνες, και αθωώνουν αυτούς που έχουν την κύρια ευθύνη, τους μακελάρηδες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Οι ιμπεριαλιστές της Δύσης το 2014 οργάνωσαν το πραξικόπημα του Μαϊντάν (συνέχεια της «πορτοκαλί επανάστασης» του 2004), με στόχο την ένταξη την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, κήρυξαν εμφύλιο πόλεμο στις ρωσόφωνες περιοχές, απαγόρευσαν όσες οργανώσεις είχαν αναφορά στο εργατικό κίνημα και τον κομμουνισμό – για όλα αυτά και άλλα πολλά, η ηγεσία της Ενιαίας Γραμματείας όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά τα αποκρύπτει. Αυτές οι θέσεις δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία και τις παραδόσεις του επαναστατικού μαρξισμού. Ανήκουν στις μαύρες σελίδες της σοσιαλδημοκρατίας και του σταλινισμού.

Η ηγεσία της Ενιαίας Γραμματείας μάλλον έχει «ξεχάσει» ότι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές μετά τον Β΄ Παγκόσμιο ευθύνονται για τον θάνατο πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπων σε πολέμους και συγκρούσεις που έχουν ανοίξει σε όλο των πλανήτη. Ενδεικτικά θα υπενθυμίσουμε τον πόλεμο στην Κορέα (1950), στο Βιετνάμ (1967), την κρίση των πυραύλων στην Κούβα και την προσπάθεια ανατροπής του εργατικού κράτους της, την συμμετοχή και εμπλοκή τους σε όλα τα πραξικοπήματα στην Ελλάδα, στην Χιλή, στην Γουατεμάλα και σχεδόν σε όλη την Λ. Αμερική. Στο Κογκό, που δολοφόνησαν τον Πατρίς Λουμούμπα, και σχεδόν σε όλες τις χώρες της Αφρικής, στην Ινδονησία, που δολοφόνησαν 1 εκατομμύρια αγωνιστές και εξόντωσαν την τροτσκιστική οργάνωση 4.000 μελών Acoma, τους πολέμους και τα πραξικοπήματα σε όλες τις χώρες της Μ. Ανατολής κ.λπ. Το εργατικό κίνημα, η 4η Διεθνής, αγωνιστές της αριστερά, τα απελευθερωτικά κινήματα πολέμησαν και έδωσαν και αίμα τους για να αποτρέψουν τις θηριωδίες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Μετά το 1991 και την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το ΝΑΤΟ αναβαθμίστηκε, και η ηγεσία τότε της Ενιαίας Γραμματείας προχώρησε σε όλο και πιο δεξιές/σοσιαλδημοκρατικές θέσεις με ολέθρια αποτελέσματα τόσο στο ιδεολογικό, πολιτικό όσο και στο οργανωτικό επίπεδο, που οδήγησαν στη διάλυση αρκετών τμημάτων ανά τον κόσμο (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Λ. Αμερική κ.λπ.). Τα πρώτα συμπτώματα της φιλο-ιμπεριαλιστικής πολιτικής εμφανίστηκαν όταν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ βομβάρδιζαν το Βελιγράδι και τη Σερβία – και η ηγεσία της Ενιαίας γραμματείας κρατούσε «ευμενή ουδετερότητα» Οι θέσεις της ηγεσίας της Ενιαίας Γραμματείας για την εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η σοσιαλοδημοκρατικοποίηση και ο εκφυλισμός της είναι πια χωρίς επιστροφή.

   Η ΟΚΔΕ καλεί οργανώσεις και αγωνιστές που είναι εντός ή εκτός της Ενιαίας Γραμματείας της 4ης Διεθνούς να συγκροτηθεί ένα μέτωπο για την απομάκρυνση αυτής της προδοτικής ηγεσίας και για την ανασυγκρότηση της 4ης Διεθνούς, πριν η ηγεσία αυτή διαλύσει ό,τι έχει απομείνει και κηλιδώσει ακόμη περισσότερο την ιστορία, τις αρχές μας και τις παραδόσεις του επαναστατικού μαρξισμού. Να επαναφέρουμε τις παραδόσεις του επαναστατικού μαρξισμού και της 4ης Διεθνούς, που τόσο έχει ανάγκη το παγκόσμιο εργατικό κίνημα και η ανθρωπότητα. Καλούμε σε συζήτηση για να προχωρήσουμε:

  • Στην δημιουργία μετώπου για να απομακρύνουμε την ηγεσία της 4ης Διεθνούς.
  • Στην δημιουργία συντονιστικής επιτροπής για την ανασυγκρότηση της 4ης Διεθνούς.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ