ΣΣΠ: Στρατοπέδευσε η αστυνομία στο ΑΠΘ – επιβάλλουν 24ωρη παρουσία των ΜΑΤ – Όλοι στις διαδηλώσεις

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: 

Πάτρα: Παρασκευή13/5, 18:00, Παράρτημα

Γιάννενα: Τετάρτη 11/5, 19:00, Νομαρχία

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 12/5, 13:00, Καμάρα

Αθήνα: Παρασκευή 13/5, 17:00, Προπύλαια

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης 10/5 διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν ξανά την εμφάνιση εντός του ΑΠΘ για να «προστατεύσουν» το συνεργείο για την ανέγερση βιβλιοθήκης στον χώρο όπου στεγαζόταν για 34 χρόνια η κατάληψη στο Στέκι στο Βιολογικό. Ταυτόχρονα, από το πρωί βρίσκονται στο ΑΠΘ ένα τσούρμο από ασφαλίτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, «ελέγχοντας» και τρομοκρατώντας φοιτητές. Ακόμα μια φορά, η αστυνομία με τις ευλογίες κυβέρνησης και Πρυτανείας μπουκάρει σαν στρατός μέσα στο χώρο του ΑΠΘ, χτυπώντας φοιτητές, ενώ δεν δίστασε να ρίξει δακρυγόνα και κρότου λάμψης ακόμα και μέσα στο κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποίησαν διαδήλωση μέσα στο πανεπιστήμιο με κατεύθυνση την πρυτανεία και η αστυνομία τους χτύπησε με λύσσα προχωρώντας σε προσαγωγές.

Πρόκειται για την ένατη εισβολή σε πανεπιστημιακό χώρο από την αρχή του έτους. Μάλιστα αυτή τη φορά η αστυνομία ήρθε για να μείνει. Όπως προκλητικά ανακοίνωσαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται εντός του ΑΠΘ 24 ώρες το 24ωρο για όσο διάστημα θα πραγματοποιούνται οι εργασίες για τη βιβλιοθήκη. Η προκλητική μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ αποτελεί μια πρόβα τζενεράλε για την πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ) που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα «μπει» στα πανεπιστήμια στις 17 Μαΐου, μια μέρα πριν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών!

Πέρα από την τεράστια οικονομική κρίση, την εξοντωτική ακρίβεια, την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται λυσσαλέα για πολλοστή φορά στη νεολαία, κυνηγώντας φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο! Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τυχαίες, αλλά προκύπτουν από την ανάγκη των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων να επιβάλουν το δόγμα  «Νόμος και Τάξη», που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων της ΝΔ μέσα στις σχολές μας. Η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στις σχολές στις 17 Μάη, μία μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές αποδεικνύει ξεκάθαρα πως στόχος της κυβέρνησης και των πραιτοριανών της δεν είναι η «πάταξη της εγκληματικότητας» αλλά το τσάκισμα του φοιτητικού κινήματος και οποιαδήποτε εστία αγώνα/πολιτικό χώρο μέσα στα πανεπιστήμια.

Στρατηγικός στόχος της εγκληματικής πολιτικής της ΝΔ είναι η διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση έρχεται και ο νέος νόμος-πλαίσιο για την εκπαίδευση, που θα βγει σε δημόσια διαβούλευση στο επόμενο διάστημα. Πριν, όμως από την ψήφισή του, θέλουν να προλειάνουν το έδαφος με την εφαρμογή μέτρων για να μετατραπούν τα ΑΕΙ σε ιδιωτικές εταιρίες που θα φυλάσσονται από κάμερες, security, την ΟΠΠΙ και τα νέα τουρνικέ που θα εγκατασταθούν στα πανεπιστήμια για να ελέγχεται ποιος μπαίνει στον χώρο των ιδρυμάτων, τσακίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά όλης της κοινωνίας. Πέρα, όμως από αυτό, τα τουρνικέ και η ΟΠΠΙ, έρχονται για να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη εφαρμογή των νόμων Κεραμέως, τον ταξικό αποκλεισμό της νεολαίας από την τριτοβάθμια, αλλά και για να ελέγχουν σε λίγο ποιος φοιτητής έχει να πληρώσει για τα δίδακτρά του. Αυτό είναι ουσιαστικά το «Πανεπιστήμιο Α.Ε.». Συνεπώς, σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο δεν έχουν χώρο πολιτικά στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις και γενικότερα χώροι πολιτικοποίησης και κοινωνικοποίησης των φοιτητών.

Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας είναι η ποινικοποίηση οποιασδήποτε προσπάθειας για οργάνωση και αγώνα των φοιτητών ενάντια στα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους, στον ταξικό αποκλεισμό, στη διάλυση της εκπαίδευσης. Γι’ αυτό επιβάλλουν βίαια την παρουσία της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν (όπως έχουν πει η Κεραμέως και ο Συρίγος) ότι «πρέπει να τελειώσουμε με τις καταλήψεις μέσα στα πανεπιστήμια». Για να τσακίσουν τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τις δομές του φοιτητικού κινήματος.

Ως εδώ με την ανίκανη και λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ! Οι φοιτητές πρέπει άμεσα να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, και να τελειώνουμε με τους φιλοπόλεμους νεοφιλελεύθερους πριν μας πεθάνουν με την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Με μαχητικά μέσα πάλης και διαδηλώσεις να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας – εξέγερση για να υπερασπιστούμε το άσυλο και να μπλοκάρουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια τους. Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους μαθητές και όλη την κοινωνία που πλήττεται από τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όλων των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων, εντός και εκτός των πανεπιστημίων, για να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε τις ζωές και το μέλλον μας στα χέρια μας.

 

  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΠΠΙ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΤΟΥΡΝΙΚΕ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ