Πρωτοβουλία κατοίκων Δάφνης: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 02/04, Δάφνη — Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 06/04

ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πλατεία Καλογήρων Μετρό Δάφνης, Σάββατο 02/04, 12.00

 

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 06/04,10.30 Πλ. Κλαυθμώνος 

Η ακρίβεια, η ανεργία και οι μισθοί φτώχειας έχουν οδηγήσει τα εργατικά νοικοκυριά και τη νεολαία στη στέρηση τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης! Σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή η παροχή ηλεκτρικού/φυσικού αερίου ακρίβυνε κατά 67% και η βενζίνη κατά 60% (σε σχέση με το Φλεβάρη 2021) ενώ τα βασικά είδη διατροφής γίνονται είδη πολυτελείας, η ανεργία παραμένει στα 1,2 εκατομ. (ΟΑΕΔ), και οι Έλληνες/νίδες εργαζόμενοι/νες, σύμφωνα με πρόσφατη διεθνή έρευνα (LENSA), είναι οι πέμπτοι πιο κακοπληρωμένοι στον κόσμο!  

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοινώνει “επίδομα ακρίβειας” που δεν θα φτάσει ούτε για το φαγητό ενός σαββατοκύριακου, όταν ο επίσημος πληθωρισμός έφτασε 7,2%!

Οι πηγές της φτώχειας είναι οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων, που επιβάλλουν τα Μνημόνια της ΕΕ, και η παγκόσμια οικονομική κρίση, που δεν μπορούν να επιλύσουν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις. 

Η πολεμοκάπηλη Κυβέρνηση Μητσοτάκη, της θανατηφόρας πανδημίας και ιδιωτικοποίησης-διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, εκμεταλλεύεται τον πόλεμο στην Ουκρανία ως δικαιολογία για τις τεράστιες ανατιμήσεις. Υποστηρίζει τους χασάπηδες των λαών ιμπεριαλιστές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, και στέλνει όπλα στους φασίστες της Ουκρανίας.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ξοδεύει 5 δισ. ευρώ για αγορά πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων που θα υποταχτούν σε ΝΑΤΟ-ΕΕ στους πολέμους ενάντια στους λαούς της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, ενώ οι πρόσφυγες πνίγονται στο Αιγαίο.

Ο εχθρός της εργατικής τάξης και της νεολαίας στην Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι η Ρωσία, αλλά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Η πολεμοκάπηλη Κυβέρνηση της ακρίβειας πρέπει να φύγει με τον ενωμένο αγώνα όλων!

Καλούμε σε συγκρότηση Λαϊκής Συνέλευσης στην περιοχή μας, και σε κάθε περιοχή, για την ενότητα και οργάνωση του αγώνα όλων των κατοίκων, εργαζόμενων, νεολαίας σωματείων. Να οργανώσουμε παντού κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς πολέμους, στη φτώχεια και ακρίβεια! Για να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση και το σύστημα της που γεννά φτώχεια και πολέμους!

 

·Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον Πόλεμο! Έξω οι βάσεις ΝΑΤΟ!

·Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ακρίβεια, στις απολύσεις!

·Να καταργηθεί ο ΦΠΑ! Μείωση της φορολογίας των εργατικών οικογενειών!

·Αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό! Συλλογικές συμβάσεις για όλους!

·Κατάργηση του Ν.Χατζηδάκη και  ΟΛΩΝ των Μνημονιακών νομοσχεδίων!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Katoikoi.Prwtovoulia.Dafnis@gmail.com