ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 05/03, 12.00, Πλατεία Καλογήρων, Δάφνη

ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ  ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 05/03, 12.00, Πλατεία Καλογήρων

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί τους εργαζόμενους τη νεολαία και τους φτωχούς με καταστροφή. Η πολεμοκάπηλη Κυβέρνηση Μητσοτάκη δήλωσε την πλήρη υποστήριξη της στους χασάπηδες των λαών ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η Κυβέρνηση της θανατηφόρας πανδημίας, της φτώχειας και μαζικής ανεργίας, της ακρίβειας και των ιδιωτικοποιήσεων, θα χρησιμοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως δικαιολογία για ακόμη υψηλότερες αυξήσεις σ’ όλα τα τρόφιμα, στο πετρέλαιο, στη βενζίνη, στους οικιακούς λογαριασμούς, και για ακόμη μεγαλύτερη αστυνομοκρατία.

Η ακρίβεια, η ανεργία και οι μισθοί φτώχειας έχουν οδηγήσει τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά στη στέρηση τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης! Η βενζίνη έχει ακριβύνει κατά 20% και το ρεύμα σχεδόν 100% ενώ τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας.

Για τους χιλιάδες θανάτους κορονοϊού αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αφού αρνήθηκε την ικανή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας με αποτέλεσμα την κατάρρευση των νοσοκομείων και της δημόσιας ιατρικής περίθαλψης.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ξοδεύει πάνω από 5 δισ. ευρώ για αγορά πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων που θα υποταχτούν στις διαταγές του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, μετατρέποντας μας σε κρέας για τα κανόνια τους. Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ, παρά μας κοροϊδεύουν με πενιχρές αυξήσεις 2% στον κατώτατο μισθό.

Ο εχθρός της εργατικής τάξης και της νεολαίας στην Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι η Ρωσία, αλλά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει!

Σε κάθε περιοχή πρέπει να συγκροτήσουμε Λαϊκές Συνελεύσεις για την οργάνωση και ενότητα του αγώνα όλων των κατοίκων, των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στα νέα και παλιά αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά Ν/Σ. .Να οργανώσουμε παντού κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς πολέμους, στη φτώχεια και ακρίβεια! Είναι ο μόνος τρόπος για να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση και να αποφύγουμε την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου!

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • ΟΧΙ στον Πόλεμο. Να μπλοκάρουμε τις πολεμικές προετοιμασίες.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην ακρίβεια, όχι στις απολύσεις!
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους.
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Katoikoi.Prwtovoulia.Dafnis@gmail.com