Αγώνας διάρκειας για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη — Συγκέντρωση/Διαδήλωση Τρίτη 22/2, 18:30, πλ. Κοραή

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 22/2, 18:30, πλ. ΚΟΡΑΗ

Το καλοκαίρι του 2021 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που προσπαθεί να διαλύσει ριζικά όποια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα είχαν απομείνει, μετά από 10 χρόνια μνημονίων. Ο νόμος Χατζηδάκη είναι μια τομή σε ότι κατακτήσεις είχαν απομείνει, επιβάλλοντας:

  • Την εγγραφή των σωματείων στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.), καταθέτοντας πρακτικά αρχαιρεσιών, πρακτικά γενικών συνελεύσεων και άλλες πληροφορίες σχετικά με τα σωματεία ώστε να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης σε συνάντηση με τους εργοδότες, στα δικαστήρια, για τη σύναψη ΣΣΕ κα.. Πρόκειται ουσιαστικά για ηλεκτρονικό φακέλωμα που αποδυναμώνει τα σωματεία
  • Την ηλεκτρονική ψήφο σε αρχαιρεσίες και την ηλεκτρονική συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις, χτυπώντας την λειτουργία και την εσωτερική δημοκρατία των σωματείων
  • Εμπόδια στην παρουσία του σωματείου στον εργασιακό χώρο και την απαγόρευση της περιφρούρησης της απεργίας, ενώ κάνει σχεδόν αδύνατη τη προκήρυξη απεργίας, ουσιαστικά απαγορεύοντάς την.
  • Το περεταίρω αδυνάτισμα των εργασιακών δικαιωμάτων (8ωρο, κυριακάτικη αργία, ελαστική εργασία κ.α.)

Προσφατα, τα Υπουργεία Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι για την έγκαιρη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, οι συνδικαλιστικοί φορείς θα πρέπει να δεχτούν το «φακέλωμα» και να επικοινωνήσουν  με το ΕΔΥΤΕ μέσω του λογισμικού ΖΕΥΣ τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εκλογών, προχωρώντας την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για τους εργαζόμενους έρχεται να προστεθεί και η αύξηση των τιμών σε ρεύμα, πετρέλαιο και βασικά καταναλωτικά αγαθά ισοπεδώνοντας πολλά νοικοκυριά, τα οποία πλέον δεν αγοράζουν βασικά τρόφιμα. Η νεοφιλελεύθερη συμμορία του Μητσοτάκη διψάει για κρατικό χρήμα, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία σε κερδοσκόπους, ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη. Το μόνο που έχουν κάνει  είναι να υποσχεθούν μια αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εργαζόμενους. Λαμβάνουν μέτρα κοροϊδία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ παράλληλα δίνουν πακτωλούς χρημάτων για την ενίσχυση της αστυνομίας και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει στην εξουσία, οι εργαζόμενοι θα απειλούνται διαρκώς με εξαθλίωση, φτώχεια και καταστολή. Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας με την οργάνωση μας στους χώρου δουλειάς σε σωματεία, και σε επιτροπές αγώνα όπου δεν υπάρχει σωματείο για να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο νόμος. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας μέσα από την πραγματική ενότητα των αγώνων, αγώνων μαχητικών και ανυποχώρητων. Να προωθήσουμε και να υπερασπίσουμε την εργατική δημοκρατία ενάντια στην επίσημη συνδικαλιστική (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΜΕΤΑ) και την σταλινική (ΠΑΜΕ) γραφειοκρατία. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε πραγματικά να ρίξουμε το νόμο Χατζηδάκη, να αντισταθούμε σε παλιά και νέα αντεργατικά νομοσχέδια, να ανατρέψουμε αυτούς που μας θέλουν σύγχρονους δούλους.

  • Κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη
  • Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
  • Εθνικοποίηση και επίταξη των των βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα. Πλαφόν στις τιμές των τροφίμων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους.
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com