Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από την κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στους Αμπελόκηπους

Το Σάββατο 12/2 στις 12μμ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – διαδήλωση στην πλατεία Επταλόφου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στην ακρίβεια, την φτώχεια και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η κινητοποίηση καλέστηκε από την Δημοτική κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης», την ΟΚΔΕ και άλλες οργανώσεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Γύρω στις 1μμ, οι περίπου 80 συγκεντρωμένοι βγήκαν στον δρόμο και πραγματοποίησαν διαδήλωση γειτονιάς, η οποία κατέληξε στην Λαϊκή Αγορά της Ξηροκρήνης. Καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας, η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη.

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία βιώνουμε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που σημαδεύεται από την τρομακτική αύξηση στις τιμές όλων σχεδόν των ειδών βασικής κατανάλωσης (τρόφιμα, καύσιμα, δυσβάσταχτοι λογαριασμοί κ.ά.), γεγονός που ενισχύει την φτωχοποίηση των εργατικών και των φτωχών νοικοκυριών και παράλληλα αποτελεί μία έμμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας εξαθλιώνεται και αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στην πληρωμή των ενοικίων, στους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα την καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Την στιγμή που επικρατεί αυτή η κατάσταση και ενώ καθημερινά πεθαίνουν σχεδόν 100 συνάνθρωποί μας από την πανδημία του Covid-19, η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται για να ενισχύσει την δημόσια υγεία, αλλά μειώνει για ακόμα μια χρονιά σχεδόν 800 εκ. ευρώ από την Υγεία και την ασφάλιση, αρνείται να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις ως ένα απαραίτητο μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ αντιθέτως δεν παραλείπει να ξοδέψει αμέτρητα δισεκατομμύρια σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αστυνομία. Αυτές της οι νεοφιλελεύθερες – εγκληματικές επιλογές, σε συνδυασμό με τα μπαράζ σκανδάλων, ιδιωτικοποιήσεων και διαδοχικών παταγωδών αποτυχιών της σε όλα τα μέτωπα (κρίση, πανδημία, χιονοπτώσεις κ.ά.), τα οποία μάλιστα όχι μόνο τα υπερασπίζεται, αλλά ταυτόχρονα με περίσσιο κυνισμό κοκορεύεται για το πόσο αποτελεσματικά τα αντιμετώπισε, οδηγούν σε μία όλο και μεγαλύτερη φθορά των άχρηστων της κυβέρνησης της ΝΔ στα μάτια του ελληνικού λαού.

ΩΣ ΕΔΩ! Φτάνει πια με τη φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, την καθημερινή κοροϊδία κυβέρνησης και ΜΜΕ. Η οργή και δυσαρέσκειά μας πρέπει να μετατραπούν σε  συλλογικούς αγώνες, σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς, σχολή. Να παλέψουμε για την ανατροπή της ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης, που νομοθετεί υπέρ του 1% των πλουσίων και κυβερνά με τα ΜΑΤ. Με κινητοποιήσεις και ενότητα στις δράσεις μας, με αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, να τους σταματήσουμε πριν μας εξοντώσουν!

 

–  Αύξηση μισθών και συντάξεων

–  Πλαφόν στις τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, σε  καύσιμα, ενέργεια.

–  Άμεση πλήρη επανεθνικοποίηση  για ΔΕΗ/ΑΕΡΙΟ .

–  Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

–  Διαγραφή χρεών για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

– ΣΤΟΠ στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών. Κρατική ενίσχυση των ενοικίων για   άνεργους/εργαζόμενους.