Πρωτοβουλία κατοίκων Δάφνης: Διαδήλωση Σάββατο 12/2 12:00

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Σάββατο 12/2 12:00 μετρό Δάφνης, Όλοι στην διαδήλωση

 

Το κύμα ακρίβειας που έχει ξεσπάσει τσακίζει καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά. Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία έχουμε βυθιστεί σε μια εργασιακή ζούγκλα και στη φτώχεια. Το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιώτες φέρνει νέες τρομακτικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος συμπαρασύροντας όλα τα βασικά αγαθά! . Ενδεικτικά η βενζίνη έχει ακριβύνει κατά 20% και το ρεύμα σχεδόν 100% ενώ τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει είδη πολυτελείας. Το μόνο που έχει κάνει ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του είναι να υποσχεθεί μια αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εργαζόμενους. Πολλά νοικοκυριά ζουν στο όριο της φτώχειας και η αύξηση των τιμών αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα. Ήδη τα νοικοκυριά δεν αγοράζουν πλέον βασικά τρόφιμα, ενώ αντιμετωπίζουν «μπλακ άουτ» λόγω των αστρονομικών αυξήσεων σε ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο.

Το επιτελικό κράτος που διατυμπανίζουν οι μνημονιακοί του Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια διακυβέρνησης έχει εξελιχθεί σε ένα επιτελικό μπάχαλο. Δίνουν πακτωλούς χρημάτων για την ενίσχυση της αστυνομίας και για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ενώ την ίδια ώρα πετάνε ψίχουλα δήθεν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. O προϋπολογισμός προβλέπει μέτρα- κοροϊδία για την αναχαίτιση της ακρίβειας, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες εκτοξεύονται στα 6,5 δισ.

Παράλληλα, η πανδημία επελαύνει με 20.000 κρούσματα καθημερινά και πάνω από 24.000 νεκρούς από την έναρξής της. Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, αφήνοντας την κοινωνία στο έλεος της πανδημίας. Επιπλέον απολύει 7.500 χιλιάδες εργαζόμενους στην υγεία εν μέσω υγειονομικής κρίσης και κλείνει νοσοκομεία. Ο κυνισμός και η ανθρωποφαγία τους δεν έχει όρια!

Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος στον οποίο μπαίνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες έχει συγκεκριμένο υπεύθυνο Είναι η εγκληματική, επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ακραία μνημονιακή πολιτική της, που «σκοτώνει» μαζικά. Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, η κοινωνία θα απειλείται με εξαθλίωση, φτώχεια και καταστολή. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν μπορούμε να τους ανεχθούμε άλλο- πρέπει να τους διώξουμε! Να αντισταθούμε στα νέα και παλιά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση σε σωματεία και επιτροπές αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή, σχολείο. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχοί να ενωθούμε και να οργανωθούμε. Για να διώξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Για να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • Εθνικοποίηση των αγαθών πρώτης ανάγκης, νερό, ρεύμα και καύσιμα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη
  • Απαγόρευση εξώσεων και διακοπών ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

[email protected]