Πρωτοβουλία κάτοικων Κορυδαλλού: Αγώνας σε κάθε γειτονιά – Συγκέντρωση – Πορεία 26/2

Αγώνας σε κάθε γειτονιά

Ενάντια σε Ακρίβεια, Φτώχεια, Ανεργία, Ιδιωτικοποιήσεις, Καταστολή

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ:

Σάββατο 26 Φλεβάρη, 12:00, Πλατεία Ελευθερίας

 

Με πάνω από 30.000 κρούσματα καθημερινά και 24.000 νεκρούς συνολικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα, αφήνοντας εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα στο έλεος της πανδημίας που επελαύνει. Το άνοιγμα των σχολείων, η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς και χώρων εργασίας με ανεύθυνο τρόπο, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, έχει επιβαρύνει καταστροφικά το ΕΣΥ, βάζοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, μαθητές. Ο κυνισμός και η απαξίωση για την ανθρώπινη ζωή του Μητσοτάκη και του επιτελείου του οδηγούν στο ξεπούλημα και κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων, με πρόσφατο παράδειγμα το Παίδων Πεντέλης. Αφήνουν τους ιδιώτες της υγείας να αισχροκερδούν με τις τιμές των μέσων ατομικής προστασίας και των διαγνωστικών τεστ. Το υπουργείο Εργασίας μείωσε 50% το μισθό των εργαζομένων γονιών που παίρνουν ειδική άδεια φροντίδας των παιδιών τους που νοσούν από Covid. Επιπλέον, οι εργοδότες επιβάλλουν υποχρεωτική εργασία ακόμα και με συμπτώματα κορονοϊού, ενδιαφερόμενοι μόνο να διατηρήσουν και αυξήσουν τα κέρδη τους. Η κατάσταση στη δημόσια υγεία είναι αποτέλεσμα των χρόνιων μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, δηλαδή της ιδιωτικοποίησής της, που την έχουν οδηγήσει στο όριο της κατάρρευσης και την έχουν μετατρέψει σε πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους.

Το κύμα ακρίβειας έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά. Βενζίνη, ρεύμα, φυσικό αέριο, βασικά τρόφιμα έχουν γίνει «είδη πολυτελείας». Ο Μητσοτάκης υπόσχεται γελοίες «αυξήσεις» 2% στον κατώτατο μισθό, κοροϊδεύοντάς μας κατάμουτρα. Ήδη πολλά νοικοκυριά ζουν στο όριο της φτώχειας και η αύξηση των τιμών τα αποτελειώνει.

Το «επιτελικό κράτος» αποδείχθηκε μπάχαλο. Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ήρθε ξανά η εγκληματική, εξοργιστική διαχείριση της κακοκαιρίας, που φόρτωσε το λαό νέα βάρη. Η κυβέρνηση προκαλεί με την στάση της. Δεν είναι μόνο η ανικανότητα αυτών των «α(χ)ρίστων», αλλά και η ακραία ταξική πολιτική τους, η λεγόμενη «μείωση του κράτους». Ενώ κόβουν κοινωνικές δαπάνες, δίνουν πακτωλούς χρημάτων στην αστυνομία, στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, σε κάθε «ημέτερο» ιδιώτη-αρπακτικό, σε πανάκριβες φιέστες.

Κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, απειλούμαστε με ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Με την καταστολή από ΜΑΤ-ΔΙΑΣ, που μόνο αυτοί της έχουν μείνει για να γαντζώνεται στην εξουσία. Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, φτωχοί δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τους ανεχθούμε άλλο! Η λύση δεν είναι να κρεμάσουμε τις ελπίδες μας σε κάποια ψήφο. Οι αγώνες και νίκες των εργαζομένων (e-food, λιμενεργάτες Cosco κ.ά.) δείχνουν ότι με οργάνωση και αλληλεγγύη μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να αντισταθούμε στα νέα και παλιά αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση σε σωματεία και επιτροπές αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή, σχολείο. Είναι ο μόνος τρόπος για ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.

Λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές παντού, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

ΟΧΙ Ιδιωτικοποιήσεις που φουντώνουν την Ακρίβεια! Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα, Νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό! Κατάργηση ΦΠΑ – Μείωση τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα.

Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Αστυνομία, Πλούσιους.

Αυξήσεις Μισθών πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη.

Απαγόρευση εξώσεων και διακοπών ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

e-mail: [email protected] τηλ.: 697 72 12 843