Κυβέρνηση και Πρυτανεία ΑΣΟΕΕ καλύπτουν παιδεραστές και συλλαμβάνουν φοιτητές – Κινητοποίηση Πέμπτη 13/1 12μ στην ΑΣΟΕΕ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΣΟΕΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ/ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 13/1, 12.00, ΑΣΟΕΕ

 

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τον καθηγητή της σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ, Α. Δράκο, ο οποίος  κατηγορείται για παιδεραστία, τοκογλυφία και πολλά άλλα εγκλήματα, η κυβέρνηση έστειλε τα τάγματα εφόδου της ΟΠΚΕ την Τετάρτη 12/1, με ταχύτατα αντανακλαστικά, για να συλλάβει 6 φοιτητές που προσπάθησαν να απελευθερώσουν χώρο, τον οποίο η πρυτανεία είχε κλείσει με τοίχο, όταν οι σχολές ήταν κλειστές. Λίγο νωρίτερα, οι συμμορίες του Θεωδορικάκου είχαν εισβάλει σε κατάληψη στο Χημικό του ΑΠΘ και προσήγαγαν 15 άτομα, σε συνέχεια της επίθεσης που είχε γίνει παραμονή πρωτοχρονιάς στο στέκι του Βιολογικού.

Κυβέρνηση ΝΔ και πρυτανεία ΑΣΟΕΕ είναι αυτοί που συγκαλύπτουν εγκληματίες και βαφτίζουν «παράνομη» οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα μέσα στις σχολές! Τα τελευταία χρόνια, η ΑΣΟΕΕ ήταν το πανεπιστήμιο εκείνο όπου ο Μητσοτάκης θα ξεδιπλώσει όλη την λυσσαλέα επίθεση απέναντι στον φοιτητικό συνδικαλισμό και τους αγώνες, χρησιμοποιώντας το σαν αφορμή για να περάσει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Πρυτανεία και καθηγητικό κατεστημένο της ΑΣΟΕΕ (κατά βάση ακραία νεοφιλελεύθεροι και διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι) έχουν δώσει την μέγιστη βοήθεια στην κυβέρνηση για να τσακίσει οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης μέσα στο πανεπιστήμιο. Η αποκάλυψη για τα αίσχη του Α. Δράκου, με την πρυτανεία να γνωρίζει τις κατηγορίες και να μην τον απομακρύνει (η κυβέρνηση μάλιστα τον διόρισε στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. ύστερα από αυτές!!), φανερώνει τι βρώμικο παιχνίδι παίζεται.

Αυτά τα καθάρματα θα ξεπουλήσουν ό,τι υπάρχει από την δημόσια και δωρεάν παιδεία! Έχουν περάσει μια σειρά από νόμους (ΕΒΕ, διαγραφές, πανεπιστημιακή αστυνομία, σύνδεση της κρατικής χρηματοδότησης με την αξιολόγηση κτλ.), με τους οποίους θέλουν να πετάξουν χιλιάδες άτομα εκτός εκπαίδευσης. Το λεγόμενο «Πανεπιστήμιο του 2030» που ανακοίνωσε η Κεραμέως, μαζί με τον νέο νόμο-πλαίσιο, θα κάνει τα πάντα στο πανεπιστήμιο αντικείμενα αγοράς και πώλησης, για λίγους, μόνο γι’ αυτούς που έχουν να πληρώνουν. Σ’ αυτό το πανεπιστήμιο δεν χωράνε αγώνες, φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικοί χώροι, παρά μόνο τουρνικέ, αστυνομία, «άνθρωποι της αγοράς», αρπακτικά και καθηγητές-«άριστοι» σαν και τον Δράκο. Στην χρεοκοπημένη ελληνική οικονομία δεν χωράνε πτυχιούχοι, ούτε δουλειές-μισθοί με αξιοπρέπεια, αλλά ούτε και επαρκή νοσοκομεία για να μην πεθαίνουν άνθρωποι «με το σωρό» μέσα στην πανδημία. Το μόνο που μπορούν να δώσουν κυβερνήσεις σαν του Μητσοτάκη, (αλλά και κάθε μνημονιακού κόμματος σαν κι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ), είναι συλλήψεις, ξύλο, ακρίβεια, ανεργία και φτώχεια.

Να τους ανατρέψουμε πριν μας πεθάνουν! Με αγώνες διαρκείας να πετάξουμε την αστυνομία έξω από τις σχολές. Με ενότητα πάνω σε μαχητικές μορφές πάλης και στην αυτοοργάνωση των φοιτητών πάνω σε Συνελεύσεις, Επιτροπές, Συντονιστικά κ.ά., να σταματήσουμε άμεσα την διάλυση της δημόσιας παιδείας και να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει. Να δώσουμε αγώνα για την ενίσχυση της υγείας και να αντισταθούμε απέναντι στην ακρίβεια! Στον δρόμο να ρίξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων του Μητσοτάκη, για να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα!

 

  • Να απελευθερωθούν οι 6 συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ – Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες!
  • Να απομακρυνθεί ο Α. Δράκος από τα καθήκοντά του! – Να παραιτηθεί ο πρύτανης-αυλικός της ΓΑΔΑ Μπουραντώνης!
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως – ΟΧΙ σε νέο νόμο-πλαίσιο.
  • Κάτω η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη!

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ