«Πετρέλαια Καβάλας»: η τρομοκρατία συνεχίζεται με μηνύσεις και απολύσεις εργαζομένων κάτω τα χέρια από τους εργαζομένους και τους αγώνες

Ύστερα από την εισβολή των ΜΑΤ στις κατειλημμένες εγκαταστάσεις στα «Πετρέλαια Καβάλας» και την σύλληψη 17 εργαζομένων, η Energean συνεχίζει την επίθεση απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργατών. Χθες, προχώρησε σε 24 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις μεταξύ αυτών και όλων των εκλεγμένων συνδικαλιστών του Δ.Σ. ενώ απειλεί ευθέως τους υπόλοιπους 197 εργάτες να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας αλλιώς θα έχουν την ίδια μοίρα. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, οι 24 απολυμένοι έχουν φορτωθεί από την εταιρεία ένα σωρό ψευδείς μηνήσεις με σκοπό να αιτιολογήσει η εργοδοσία την προσπάθεια ξηλώματος των συνδικαλιστών και του σωματείου και να  εξουθενώσει ακόμη περισσότερο όσους αγωνίζονται.

 Το σωματείο απαντά : “Μπορεί η Energean να επιχείρησε με τις 24 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, να αιφνιδιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους αλλά κατάφερε το ακριβώς αντίθετο. Να μας επιβεβαιώσει για τις προθέσεις της και να μας συσπειρώσει απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επιδεικνύει. Με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. απαντούμε με μια φωνή «ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ»”

Η εταιρεία πατώντας πάνω στο νόμο Χατζηδάκη απολύει με τελεσίγραφα εργαζομένους, τσαλαπατάει κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα, καλεί τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια για να κάνει τις βρωμοδουλειές της και να πνίξει τον αγώνα. Ήδη με τη νέα χρονιά έφερε τέσσερις νέους εργαζόμενους προετοιμάζοντας το έδαφος για μαζικές απολύσεις.  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται στο πλευρό της εργοδοσίας!  Έχοντας ξεγυμνώσει το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα από θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες δίνει το ελεύθερο στα αφεντικά να μας συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, νέοι να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας». Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμιά εφαρμογή του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει καμιά απόλυση! Με μαχητικούς αγώνες, με την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να βάλουμε ένα φρένο επιτέλους στην ακραία εκμετάλλευση και εξαθλίωση μας από την κυβέρνηση και τους εργοδότες!

Νίκη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα  «Πετρέλαια Καβάλας»!

  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- -ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ