Ο ρατσισμός της κυβέρνησης και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δολοφονούν πρόσφυγες

Μικρά παιδιά και μια γυναίκα νεκρά στα “σύνορα της Ευρώπης”

Ο ρατσισμός της κυβέρνησης και η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δολοφονούν πρόσφυγες

Τα άψυχα σώματα 3 ανήλικων παιδιών και 1 γυναίκας πρόσφυγα, που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου μετά τη βύθιση φουσκωτής λέμβου που είχε ξεκινήσει γεμάτη πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την κτηνώδη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός «Μετανάστευσης και Ασύλου» Ν. Μηταράκης δηλώνει κυνικά ότι το συμβάν είναι αποτέλεσμα εγκληματικών συμμοριών που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες – λες και γι’ αυτό ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν φέρουν καμία ευθύνη!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ εκδηλώνεται η ρατσιστική πολιτική της, με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, να αντιμετωπίζουν βίαιη καταστολή στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ενώ οι βάναυσες «επαναπροωθήσεις» έχουν γίνει καθεστώς, μάλιστα με τους «φρουρούς των συνόρων μας» να ξαφρίζουν τα υπάρχοντα των απεγνωσμένων προσφύγων – όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο Βασιλίτσι (Μεσσηνία), όπου το Λιμενικό τους εξαπάτησε, ότι δήθεν θα τους μεταφέρει στην Ιταλία, για να τους παρατήσει μεσοπέλαγα στην Τουρκία…

Η μαύρη προπαγάνδα κυβέρνησης και ΜΜΕ παρουσιάζει πρόσφυγες και μετανάστες ως «εθνική απειλή». Η ΝΔ σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, με τα «κλειστά σύνορα» και τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έχουν κάνει τη χώρα αποθήκη ψυχών, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο υγρό τάφο. Και τώρα παριστάνουν και τους ακρίτες της «πολιτισμένης» Ευρώπης, ισχυροποιούν το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και εξαπολύουν μια πρωτοφανή καταστολή προς κάθε κατεύθυνση, θέλοντας να επιβάλλουν παντού «νόμο και τάξη».

Τα τεράστια μεταναστευτικά/προσφυγικά κύματα δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας φυσικής καταστροφής ή, ακόμα χειρότερα, ενός σχεδίου αλλοίωσης της «πολιτισμένης Ευρώπης» και «εισβολής στην πατρίδα μας», όπως εσκεμμένα αφήνουν να εννοηθεί ή λένε ανοιχτά η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Υπεύθυνοι είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, που αφότου έχουν βομβαρδίσει, λεηλατήσει και καταστρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, κλείνουν τα σύνορα στους εκατοντάδες χιλιάδες που απελπισμένοι αναγκάζονται να φύγουν. Μεταχειρίζονται σαν κτήνη τους πρόσφυγες/μετανάστες, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν στις εμπόλεμες και διαλυμένες χώρες τους.

Η βρώμικη πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν δεν μπορεί να κρύψει τις συντριπτικές ευθύνες των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων. Αυτοί δηλώνουν «αξιόπιστοι» και «δεδομένοι» για κάθε τυχοδιωκτικό ιμπεριαλιστικό σχέδιο σε ΝΑ Μεσόγειο και Μ. Ανατολή, για συμμαχία με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής. Είναι συνυπεύθυνοι για το φούντωμα της πατριδοκαπηλείας, των εξοπλισμών, των ανταγωνισμών που μας απειλούν με πόλεμο. Όλοι αυτοί, σήμερα η ΝΔ, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα μιλάνε για «φύλαξη των συνόρων» ή «αποσυμφόρηση με μετακίνηση στην ενδοχώρα» (λες και αυτό δεν είναι μόνο μεταμφίεση του προβλήματος), εφάρμοσαν και συνεχίζουν την πιο άγρια επίθεση σε όλα τα δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, των φτωχών, της νεολαίας.

Στο όνομα της σωτηρίας του συστήματος, τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες καταργούνται συστηματικά και ξεπροβάλλει ένα αστικό κράτος του ζόφου και τρόμου. Η εθνικιστική και ρατσιστική πολιτική της ΝΔ, που παρότι το παίζει «κεντρώα» όλο και περισσότερο βουλιάζει σε μια ακροδεξιά ατζέντα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βαθιάς αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης που επιχειρεί να επιβάλλει. Πρέπει εδώ και τώρα να δείξουμε την ταξική μας αλληλεγγύη και να απαιτήσουμε την απελευθέρωση προσφύγων και μεταναστών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανοιχτά σύνορα με ελεύθερη-ασφαλή-οργανωμένη διακίνηση, με πλήρη δικαιώματα στο άσυλο, χορήγηση εγγράφων ώστε να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν. Να αναπτύξουμε ένα αντιπολεμικό κίνημα, ενάντια στους ιμπεριαλιστές, τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις τους, που τρέφουν την απειλή και των πολέμων, του θανάτου και της καταστροφής στην περιοχή μας και φουσκώνουν τα κύματα της προσφυγιάς.