Καταδικάζουμε την προδοσία των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ – Οργανώνουμε τη συνέχιση της Απεργίας – Αποχής και του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Καταδικάζουμε την προδοσία των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ

Οργανώνουμε τη συνέχιση της Απεργίας – Αποχής και του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

 

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ανακόψουν το μαζικό κύμα συμμετοχής στην απεργία- αποχή από την αξιολόγηση (παρά τις απειλές για πειθαρχικά, στέρηση μισθού κ.ά.), σέρνουν τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και την ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια. Μετά τις πρώτες κατάπτυστες δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομη την απεργία αποχή, την Δευτέρα 11/10  οι πάνω από 100.000 απεργοί εκπαιδευτικοί και οι χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα δώσαμε μια δυναμική απάντηση στον αυταρχισμό της Κεραμέως και βροντοφωνάξαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δημόσιο δωρεάν και ενιαίο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Η Κεραμέως πόνταρε στο φόβο των εκπαιδευτικών και δεν τα κατάφερε. Δεν τα κατάφερε ούτε με τις δικαστικές αποφάσεις. Έτσι στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ) για άλλη μια φορά έδωσε χέρι βοήθειας στη στρυμωγμένη στον τοίχο υπουργό και παρά τη θέληση της πλειοψηφίας, ξεπούλησε την απεργία αποχή. Οκτώ πρόεδροι ΕΛΜΕ,(κατά εντολή των κομμάτων τους) νόθευσαν το αποτέλεσμα και ενάντια στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων ή των Δ.Σ. τους, ψήφισαν κατά ή λευκό, με αποτέλεσμα το ποσοστό υπέρ της απεργίας – αποχής να φτάσει στο 54%, όχι όμως στο αναγκαίο για τη συνέχιση της απεργίας -αποχής 66,78% όπως προβλέπει το καταστατικό της ΟΛΜΕ.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι πιο αδύναμη από την ώρα που ανέβηκε στην εξουσία. Τη στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία ασφυκτιά από τις συνέπειες της κυριολεκτικά επικίνδυνης κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, των πυρκαγιών, των πλημμυρών, της ανεργίας και της ακρίβειας. Αυτή τη στιγμή, ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ κατά εντολή των κομμάτων τους επέλεξαν να γίνουν το δεκανίκι της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αντί η ηγεσία της ΟΛΜΕ να σεβαστεί την εκφρασμένη θέληση του κλάδου και να κηρύξει ανυπακοή και συνέχιση της απεργίας – αποχής με οποιοδήποτε μέσο, αυτή με πραξικοπηματικό τρόπο, σεβάστηκε τη “νομιμότητα” της κυβέρνησης, τη “νομιμότητα” που απαγορεύει στους εργαζόμενους να απεργούν και να αντιστέκονται, αυτή που ποινικοποιεί τον συνδικαλισμό και τους αγώνες. Οι παρατάξεις αυτές, που έχυναν κροκοδείλια  δάκρυα για το ότι η βάση των εκπαιδευτικών δεν τραβάει και δεν έχει διάθεση να αγωνιστεί, τώρα που οι εκπαιδευτικοί ενωθήκαμε και μπήκαμε στον αγώνα, τώρα επιλέγουν να διασπάσουν και να ξεπουλήσουν. Είναι προφανές ότι αυτές οι δυνάμεις τρέμουν ότι όταν ο κόσμος της εκπαίδευσης αποφασίσει να αγωνιστεί, αυτοί δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας πρέπει να συνεχιστεί. Δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν το σχολείο σε επιχείρηση, ούτε την εκπαίδευση από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα που όποιος έχει χρήματα θα αγοράζει. Δεν θα τους αφήσουμε να πετάξουν τα παιδιά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έξω από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Δεν θα τους αφήσουμε να στείλουν τη νέα γενιά αμόρφωτη και φτηνό εργατικό δυναμικό στα αφεντικά. Δεν θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

 

Η απεργία αποχή πρέπει να συνεχιστεί

  • Να πραγματοποιηθούν τώρα νέες μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ, αποφασίζοντας τη συνέχιση της απεργίας – αποχής! Και να πραγματοποιηθεί άμεσα νέα Γενική Συνέλευση των Προέδρων Σάββατο 23 Οκτώβρη, που έχει και η ΔΟΕ!
  • Να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα για την οργάνωση της συνέχισης του αγώνα και για την αποφυγή νέου ξεπουλήματος. Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
  • Να συντονίσουν οι ΕΛΜΕ που έχουν αποφάσεις για απεργία – αποχή και να την προκηρύξουν αυτές, πιέζοντας έτσι την ΟΛΜΕ να ικανοποιήσει τη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.
  • Να γίνουν ενημερώσεις γονέων σε όλα τα σχολεία για να οργανώσουμε από κοινού και με μαθητές και φοιτητές τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου.

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

2310265730, e-mail: [email protected]