Συνεχίζουμε την Απεργία – Αποχή. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Συνεχίζουμε την Απεργία – Αποχή

Για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου

Με δικαστικές αποφάσεις, απειλές, ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία

 

Την Δευτέρα 11/10, μετά τις κατάπτυστες δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομη την απεργία -αποχή της ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ,  πάνω από 100.000 απεργοί εκπαιδευτικοί  και χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την χώρα δώσαμε δυναμική απάντηση στον αυταρχισμό της Κεραμέως και βροντοφωνάξαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και ενάντια στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου. Τα ποσοστά απεργίας που φτάνουν το 70%  στη δευτεροβάθμια και το 80% στην πρωτοβάθμια επιβεβαιώνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου θέλει να παλέψει για να υπερασπιστεί τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Το υπουργείο, οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης, πολλοί διευθυντές, αλλά και τα μακριά τους χέρια μέσα στον συνδικαλισμό (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ) προσπάθησαν να σπείρουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού με ανυπόστατες απειλές στους εκπαιδευτικούς. Από κοντά και τα Μ.Μ.Εξαπάτησης που επιδόθηκαν σε έναν οχετό συκοφαντικών, αλλά και ψευδών πολλές φορές δημοσιευμάτων προσπάθησαν να κάμψουν την αγωνιστικότητά μας. Όταν όλα αυτά δεν αρκούσαν για να τσακίσουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών, επιστρατεύτηκαν τα δικαστήρια (με νέο οπλοστάσιο κατά των απεργιών το νόμο – έκτρωμα του Χατζηδάκη) και τα ΜΑΤ. Παρόλα αυτά  ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν σταμάτησε και έχει ήδη επιφέρει σημαντική ήττα στο υπουργείο και την κυβέρνηση, γιατί έχει επιτύχει:

  • Να φέρει στο προσκήνιο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, το πώς αυτή επιχειρείται να εφαρμοστεί μέσω της αξιολόγησης και τις τεράστιες επιπτώσεις που αυτό θα έχει στη μόρφωση των μαθητών και στις τσέπες των γονιών.
  • Να απονομιμοποιήσει στα μάτια και του πιο δύσπιστου εκπαιδευτικού την εκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.
  • Να αποκαλύψει τον ρόλο της υποτιθέμενης ανεξάρτητης δικαιοσύνης καθώς και των δυνάμεων καταστολής.
  • Να κατοχυρωθεί η απεργία – αποχή ως νόμιμη μορφή πάλης, που δεν μπορεί να επιφέρει καμία πειθαρχική ποινή (όπως σκόπιμα προσπαθούσαν υπουργείο και παρατρεχάμενοί του να μας πείσουν).
  • Να γίνει γνωστό στους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους το περιεχόμενο του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, αφού οι εκπαιδευτικοί είναι ο δεύτερος κλάδος εργαζομένων (μετά τους εργαζόμενους της efood) πάνω στους οποίους επιχειρείται να εφαρμοστούν κομμάτια του.
  • Να αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη αφού δεν μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική της πείθοντας τους εκπαιδευτικούς και αναγκάζεται να ρίξει πάνω στο εκπαιδευτικό κίνημα για να το καταστείλει το σύνολο του κράτους έκτακτης ανάγκης (δικαστήρια, αύρες, ΜΑΤ ακόμα και τα φασιστοειδή που αποτελούν τις χρυσές της εφεδρείες).

Παράνομη δεν είναι η απεργία – Παράνομη είναι η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική του υπουργείου παιδείας

Η απόφαση του εφετείου έκρινε παράνομη την απεργία της ΟΛΜΕ με μόνη αιτιολογία την έλλειψη δημόσιου διαλόγου και της ΔΟΕ γιατί δεν είχε προκηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του κλάδου, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η σχετική απόφαση της 88ης Γ.Σ.. Δεν τις έκρινε όμως και καταχρηστικές όπως επιδίωκε το υπουργείο. Το υπουργείο επιχείρησε αξιοποιώντας τον νόμο Χατζηδάκη και τους προηγούμενους νόμους να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική. Με ένα κατάπτυστο σκεπτικό το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει οποιαδήποτε απεργία στρέφεται ενάντια σε ένα ψηφισμένο νόμο. Όμως στο Δημόσιο όλες οι απεργίες είναι ενάντια σε νόμους ή σε υπουργικές αποφάσεις, αφού κράτος και εργοδότης ταυτίζονται. Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιχειρεί να απαγορεύσει οποιαδήποτε μορφή απεργίας στον δημόσιο τομέα, με πρόσχημα ότι η απεργία ενάντια σε νόμο του κράτους- εργοδότη συνιστά προσπάθεια εκτροπής πολιτεύματος!!! Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν το σχολείο σε επιχείρηση, ούτε την εκπαίδευση από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα που όποιος έχει χρήματα θα αγοράζει. Δεν θα τους αφήσουμε να πετάξουν τα παιδιά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έξω από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Δεν θα τους αφήσουμε να στείλουν τη νέα γενιά αμόρφωτη, και φτηνό εργατικό δυναμικό στα αφεντικά. Δεν θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους συναδέλφους –ισσες που μαζικά συμμετείχαν στην απεργία -αποχή, την απεργία και τα συλλαλητήρια και τους καλεί ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία να συνεχίσουμε τον αγώνα! Με μαζικές γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα να οργανώσουμε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Η απεργία – αποχή πρέπει να συνεχιστεί!

Να ενισχυθεί με κάθε τρόπο: επαναπροκήρυξη από τις ΟΛΜΕ – ΔΟΕ, προκήρυξη της από τις ΕΛΜΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους, προκήρυξη στάσεων εργασίας που θα τις χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι- ισσες κάθε φορά που θα καλούνται να εφαρμόζουν οτιδήποτε προβλέπουν οι νόμοι για την αξιολόγηση.

Όμως παράλληλα χρειάζεται να υιοθετήσουμε ένα πιο μαχητικό – ριζοσπαστικό πρόγραμμα αγώνα διαρκείας για το επόμενο διάστημα με μαζικά απογευματινά συλλαλητήρια κάθε εβδομάδα, ανυπακοή και συγκεκριμένα απεργιακά βήματα. Να οργανώσουμε ενημερώσεις γονέων σε κάθε σχολείο και ενημερωτικές παρεμβάσεις σε γειτονιές και να τους καλέσουμε σε κοινό αγώνα. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους μαθητές και τους φοιτητές, έτσι ώστε να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για να μην περάσει η αξιολόγηση, η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων καθώς και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ιδιωτικοποιούν το σχολείο, που χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Να πάρουμε την σκυτάλη του αγώνα από τους εργαζόμενους της efood που κατάφεραν να καταργήσουν στην πράξη μία πτυχή του νόμου Χατζηδάκη και να ενώσουμε τις φωνές με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα του Νόμου Χατζηδάκη, που σε εμάς καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμά μας στην απεργία.

 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

2310265730,  e-mail: [email protected]