Τετάρτη 13/10, Συγκέντρωση για τη δίκη των συλληφθέντων στις 17/11/2020 στα Σεπόλια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

Στις 17 Νοέμβρη 2020, σε δεκάδες περιοχές σε όλη τη χώρα οργανώθηκαν κινητοποιήσεις από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες κόσμος, τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου και διαδηλώνοντας για το ψωμί-παιδεία-ελευθερία της εποχής μας. Με απόφαση της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις και πορείες απαγορεύτηκαν οριζόντια και καθολικά, ακόμα και η κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Πολυτεχνείου. Οι περισσότερες από τις συγκεντρώσεις που έγιναν κτυπήθηκαν με βιαιότητα από την αστυνομία, επιβλήθηκαν εκατοντάδες πρόστιμα και έγιναν δεκάδες συλλήψεις.

Την Τετάρτη 13/10/2021 καλούνται να δικαστούνο φοιτητής του ΕΜΠ Ο. Καττής, η φοιτήτρια Νοσηλευτικής Λ. Καττή, ο φοιτητής Πληροφορικής Ν. Καβακλής και ο εργαζόμενος Μ. Λιβάνης. Για την ίδιαυπόθεση έχει ξεκινήσει διωκτική διαδικασία και για τον πατέρα των 2 πρώτων νέων, Δ. Καττή. Βρίσκονται κατηγορούμενοι για πλήθος αδικημάτων όπως: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων covid, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής. Οι κατηγορίες είναι ψευδείς και κατασκευασμένες από την αστυνομία. Η αστυνομία επιτέθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα σε όσους αποχωρούσαν μετά το τέλος της ειρηνικής πορεία που έγινε από το σταθμό Λαρίσης προς το μετρό Σεπολίων. Ήθελε για να δικαιολογήσει τη βίαιη επίθεση και να έχει συλλήψεις, ώστε να παρουσιάσει ότι διαπράχτηκαν αδικήματα. Να εμπεδώνεται κλίμα φόβου και να επικρέμεται κίνδυνος διώξεων σε όποιον διεκδικεί, συμμετέχει, αγωνίζεται.

Στην πορεία που ολοκληρώθηκε στα Σεπόλια τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό. Οι διαδηλωτές αποχωρούσαν ειρηνικά και το μεγάλο μέρος τους είχε μπει στο σταθμό του μετρό, όταν έφτασαν αστυνομικοί με μηχανές που έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα σε όσους αποχωρούσαν κατευθυνόμενοι προς τα σπίτια τους στην περιοχή. Στοχοποίησαν τον Ο. Καττή, τον κτύπησαν και τον συνέλαβαν μέσα στην πολυκατοικία που μένει, μπροστά στη μητέρα και την αδελφή του, κτυπώντας και αυτές καθώς και άλλους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια, έξω από στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς και συνέλαβε τον πατέρα, την αδελφή του, οικογενειακό τους φίλο και τον άλλο φοιτητή-κάτοικο της περιοχής. Μάλιστα ο πατέρας υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο, ενώ η κόρη κτυπήθηκε στο κεφάλι και το χέρι και δέχτηκε λεκτική βία μέσα στο Α.Τ..

Η δίωξη σε βάρος των κατηγορούμενων βάλλει ευθέως ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, που δέχονται ισχυρό πλήγμα,με την αστυνομική πλεκτάνη που στήθηκε για να στηρίξει την κρατικήτρομοκρατία και την καταστολή. Στοχεύει στην τρομοκράτηση και την περιστολή των ελευθεριών. Η πολιτική της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων έχει στόχο τον ίδιο το λαό, συμπληρώνει και στηρίζει την αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση του συστήματος. Μια επίθεση που εργαλειοποιεί την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία.Μια πολιτική που για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν και να δυναμώσουν οι μαζικοί και μαχητικοίαγώνες και η αλληλεγγύη μας, όπως έδειξε και η πίεση των φοιτητικών και λαϊκών διαδηλώσεων μετά τα γεγονότα της νέα Σμύρνης.

Απαιτούμε:

– Την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης

– Την αθώωση όλων από όλες τις κατηγορίες.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία, την πολιτική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10, 9:30 π.μ.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, κτ. 9

https://mazistonagona.blogspot.com/2021/10/17112020.html